Najdi forum

DHEA

Maja XY, tudi jaz ti čestitam. Sama sem tudi v tem zosu neplodnosti, moj problem so slabe celic, zato bi si rada nabavila DHEA. Zgoraj si omenila, da si DHEA naročila v Ameriki, pa me zanima ali mi lahko poveš preko katere spletne strani in kateri izdelek, sklepam da je več različnih. Hvala.

Upanje1, sončenk32:
Naročila sem preko spletne strani, ki dobavljajo tudi mednarodno, saj vsi tega nimajo:
http://www.makemefertile.com/products/other-items/fertinatal-dhea/fertinatal

Sicer pa sem iz forumov razbrala, da večinoma naročajo iz VB, tam pa imajo DHEA drugih proizvajalcev, ki pa jih žal ne poznam.

Čeprav je bila hitra pošta, je trajalo skupaj 20 dni, da sem dobila. Ker zadeva ni nedolžna, menim, da je potreben predhoden posvet z zdravnikom, pregled lab izvidov, še posebej za mlajše od 35 l, kot tudi preveriti, kdo tega ne sme jemati ter stranskih učinkov. Jaz sem se prej posvetovala z zdravnikom, preden sem naročila. Prav tako sem proučila kup študij in vse možne stranske učinke. Žal pa vam ne morem iz prve roke poročati, kakšni so bili učinki, ker se je ravno ob dobavi nepričakovano zgodila pozitivna novica.

Že zgoraj sem navedla, kaj sem sama naredila za izboljšanje celic. Lotila sem se precej disciplinirano in največ sem naredila na naravni način, torej na prehrani, ki vpliva na hormonsko ravnotežje, prav tako pa sem se poslužila nekaterih superfoodov (največ chia semena, ki so močen antioksidant), pa tudi Q10 z E vitaminom, selenom, limonada brez sladkorja vsak dan…. Prav tako sem izločila kavo, se izogibala stresu (pila veliko donata, mg namreč znižuje vrednost hormona kortizol), hodila na klasične masaže oz. zadeve, ki sproščajo. Težko reči, koliko je vse skupaj imelo vpliva. To bi uvedla v vsakem primeru, saj sem prej pojedla preveč o. hidratov, ki zakisljujejo (bela moka in izdelki iz nje), ta način prehrane pa mislim še nadaljevati.

Srečno vsem!

Maja XY hvala za hiter odgovor. Seveda se imam namen posvetovati z zdravnikov, vendar sem v dilemi na njegov odziv, naši zdravniki ( razen nekaj izjem ) niso najbolj navdušeni nad raznimi preh. dopolnili, oz. jim ne pripisujejo nekega pomena.
Moj problem niso samo slaba kvaliteta celic, ampak že sami folikli zelo slabo rastejo, na hormone se bolj slabo odzivam. Rezultat: pri prvem postopku, 0 celic, pri drugem 7, ena oplojena, pri tretjem 9, 3 oplojene, vendar so bili zarodki tretji dan samo dvocelični. Očitno so moje celice res slabe.
Pri prehrani bom poskušala naredit še kakšne spremembe ( moja slabost sladkor ), drugač se redno športam, ta mesec bom začela z refleksno masažo stopal, pri Karmen, nekaj preh. dopolnil že uživam, Mg, Maca, Q10, nekaj jih bom pa še uvedla ( po vaših priporočilih ).
Verjetno bi pa storila marsikaj, samo da rata.

Pozdravljene,
ne vem, če katera spremlja portal 100 dni za popolno žensko. Tam lahko dobite ogromno informacij o prehrani, o hormonih, o dodatkih k prehrani, različne vaje in podobno. Jaz upoštevam večino priporočil in se počutim odlično.
LP

54321, pa jemlješ DHEA? Če ga, me zanima katerega, oz. kje ga kupuješ?

Upanje01, DHEA ne jemljem, saj imam dobre vrednosti FSH, imam endometriozo (DHEA naj bi slabo vplival) pa še premlada sem (piše, da naj ga ne bi jemale mlajše od 35, jaz sem pa 30).
Trenutno se bolj osredotočam na prehrano, jogo, sproščanje…

54321, držim pesti zase, pa seveda tudi za vse druge “sotrpinke”.

Naj se še jaz pohvalim, da je nama tudi uspelo in to dvojno!! Sem še v šoku ker tega res nisem pričakovala. Mi je pa ostalo še ful DHEA in 7 keto, če katero zanima prodam za simbolično ceno (manj kot sem jaz plačala). Ampak res se prej dobro informirajte, ker ni za kogarkoli. Če imate povišan FSH ali nizek AMH ali pa ste že v letih pa priporočam. Sicer ne bom nikoli vedela kaj točno je meni pomagalo, a razlika med rezultati postopkov je očitna.

Ojla, jaz bi kupila. Sicer že imam in jemljem, ampak mi bo zmanjkalo, tako
da z veseljem kupim. Aja pa iskrene čestitke, kako lepo je prebrati take novice.

qwertzu: čestitke! Lepo je slišati, da ti je po dolgem času uspelo. Predvsem pa tudi zato, ker si očitno vložila veliko energije in zdrave hrane v to. Jaz imam prihodnji teden prvi UZ in videla bom, kako bo.

Hvala hvala! Cel postopek so bila sama presenečenja, zdaj pa upam, da je dovolj in bom naslednjih 8 mesecev samo še v pričakovanju! Srečno na UZ, jaz sem bila kar živčna!

Simi7, si iz Ljubljane? Jaz sem ta teden odsotna, potem pa se lahko kako zmenimo, ampak najbrž se bom morala prijaviti, da pošljem ZS? Bom naštudirala in javim!
Za info: na akupunkturo sem hodila v TKM center v Šiški, začela sem 2 meseca pred postopkom. Verjamem, da je tudi to pripomoglo, ker dobro vpliva na prekrvavitev rodil (poleg uravnavanja čija itd, kar je že bolj ezoterično). Pa še z veseljem sem hodila tja, ker tako lepo sprošča, prav nasprotje in protiutež UZjem, injekcijam itd, ki so tako stresne…

Pozdravljene,

zanima me če kupujete DHEA izven europe? A carina nič ne komplicira, glede na to da je na seznamu wada?

lp, dejan

Jaz sem jo naročila v Ameriki, sicer jo še nisem dobila, vendar mislim da ne bo nobenih komplikacij.

Američani so pametni ljudje in pošiljko pošiljajo na način, da ti ni potrebno plačati carine 😉

Evo, dobila svojo porcijo DHEA in že začela z jemanjem. Končno sem dobila tudi vrednost AMH-ja,
ki je, po pričakovanju nizka in sicer 0,53. Upam da bo DHEA naredil svoje….

Natka01: poročaj, kakšni bodo rezultati tega jemanja. Me zelo zanima, ker sem tudi jaz želela to jemati, pa je prej ratalo. Imam še doma en “paket” teh iz Amerike.

Maja_XY, čestitke. Upam da grem(o) po tvoji poti.
Bom poročala o učinkih jemanja, tam nekje čez tri mesece……

Pozdravljene, punce.

Z včerajšnjim dnem se je tudi moj svet obrnil na glavo…

Da začnem na začetku. Stara sem 28 let, velika 163 cm in težka 51-52kg. Menstruacijo sem prvič dobila pri 10ih letih, ampak ni bila nikoli redna in urejena. Včasih sem jo imela 14 dni skupaj, včasih je po pol leta ni bilo. Ker nisem zagovornica tabletk, sem kar odlašala s kontracepcijskimi tabletkami in jih začela jemati po 20. letu starosti tako, da so mi služile hkrati kot zaščita in za ureditev ciklusa. Ob jemanju kontracepcijskih tabletk je bila mestruacija redna, a šibka.
Pri 26-ih letih sem se odločila da prekinem z jemanjem kontracepcije in sem si menstruacijo urejala z Dabrustonom. Ker kljub rednim spolnim odnosom nisem zanosila, sva se s partnerjem odločila za obisk Klinike za zdravljenje neplodnosti v Mariboru.
Tako sem včeraj imela prvi ultrazvok na katerem je ginekolog podal sum prezgodnja odpoved jajčnikov. Včeraj sem nato dala tudi kri (bil je 14. dan ciklusa), kjer se je pokazal zelo visok FSH – 87.
Ginekolog mi je zbil vso upanje… kot da bi me že odpisal… Začel mi je govoriti, da ženske s tako vrednostjo FSH-ja in z izrazito nizko vrednostjo ženskih spolnih hormonov ne morejo zanositi s svojimi jajčeci. Da je edina rešitev darovana spolna celica!! Predpisal mi je tabletke Cyclo-Progynova.

Mene je groza. Ne vem kaj naj storim? Kaj se da narediti? Pripravljena sem na karkoli kar ne bo preveč negativno vplivalo na moje zdravje.

Punce, ki imate podobne zgodbe, prosim za pomoč…….

Na tvojem mestu bi jaz prosila še za testiranje AMH (Antimilerjev hormon), ki pokaže zalogo v tvojih jajčnikih.

In pa še nekaj, vrednost FSHja se določa v začetku ciklusa (od 2. do 5. dne), tako da jaz ne bi tako hitro verjela tej številki. Čudno, da ti ginekolog tega ni omenil.

Kri za AMH lahko daš kadar koli v ciklusu, na izvide je treba čakati okoli meseca in navadno je zadeva samoplačniška (dobrih 40 evrov).

So me testirali tudi na AMH, ampka izvide še čakam.
Glede testiranja FSH-ja pa vem, da je to potrebno opraviti v začetku ciklusa, ampak me je ginekollog, po ultrazvočnem pregledu, kar napotil na odvzem krvi, kljub temu, da je bil 14. dan ciklusa.

Ponovno mi je napisal napotnico za testiranje E2, FSH IN LH. To bom šla testirat v začetku ciklusa.

Naročila sem si kapljice Hormo-fit, začela jesti chia semena in upam, da bom dobila bosansko macino travo… Vse skupaj mi mora pomagati, da znižam ta FSH. Kaj še lahko storim?

Se pa bojim…

New Report

Close