DG:Mycoplasma hominis & Ureaplasma Urealyticum
Pozdravljeni!
Danes sem dobila rezultate testov SPB: vse negativno razen Mycoplasma hominis(izolacija bakterije (kultura)): pozitivna
ter Ureaplasma Urealyticum izolacija bakterije (kultura)): pozitivna
Vse Cerviks in Uretra bris
Kaj to pomeni? Je ozdravljivo? Delava na otročku pa nama ne rata…kaj to pomeni za mene in kaj za njega?
Kot terapijo sem dobila Doxy 100 1 teden 1 tbl/12ur…
Najlepša hvala za odg.
oboje sta fakultativno patogeni bakteriji, ki se ju boste zelo verjetno znebili z omenjeno terapijo.
se opravičujem za tujko. Fakultativno v uporabljenem kontekstu pomeni neobvezno
referenca:
Hvala za odgovor.
Če prav razumem, bakteriji nista nevarni in sta ozdravljivi?
Iz prejšnjega zakona imam 2 otroka, obe nosečnosti bp, otroka zdrava, zanosila takoj. sedaj že pol leta delava na otročku, pa nama ne uspe.Na netu sem v več člankih prebrala, da eno izmed bakterij povezujejo z neplodnostjo…tega me je strah. Ali je možno, da je to vzrok, da ne zanosim? In, v primeru, da zanosim, pa sem okužena, kakšne so posledice na otroku? Brala sem, da bakt. povzroča ss in mrtvorojenost, pljučnico, meningitis, poporodno vročico, premajhno porodno težo…. v primeru, da sem ta mesec zanosila, ali mi priporočate prekinitev nosečnosti zaradi okužbe?
Najlepša hvala za vaš čas,
nikita
Spoštovani,
zadeve niso tako neposredne, kot to laično morda povezujete. Gre le za statistično povezavo med pojavi. Npr. pri bakterijski vaginozi je dokazano, da je več prezgodnjih porodov, čeprav nobena od bakterij potem ni konkreten povod za infekcijo ploda. Micoplazme so pač polbakterije in znotrajcelične parazite, ki živijo in se razmnožujejo v pogojih porušenega ravnovesja v nožnični bakterijski flori in je tudi povezana z neplodnostjo, ki jo bolj kot micoplazme povzročajo klamidije, gonoreja ipd. Bakterijo je sicer mogoče pozdraviti in ob zanositvi zaradi nje ni potrebno umetno prekinjati nosečnosti, obstaja pa večje tveganje za neugoden izid nosečnosti, splav, prezgodnji porod ipd. če se ne zdravi.