Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje dexamethason

dexamethason

Pozdravljeni!
Stara sem 29 let in se že sedem let trudim zanositi. Med drugim sem bila poslana tudi k endokrinologu ki mi je leto dni nazaj predpisal aldactone tablete za 6 mesecev. Potem sem imela spontani splav v 7 tednu nosečnosti in ker nisem prenehala krvaveti so mi predpisali 3 mesece kontracepcijskih tablet.
Ta mesec sem kot terapijo za vzpodbudo ovulacij dobila klomifen in kot je rekel ginekolog na zaupanje endokrinologa še dexamethasone.
Mene pa zanima če so dexamethason in aldactone isto zdravilo….ali mislite da lahko pomagajo pri zanositvi…v navodilih namreč piše da se odsvetuje zanositev v času jemanja….ali nisem mogoče ravno zato splavila?
upam da sem kolikor toliko jasno opisala moje strahove in nejasnosti
LP in hvala

jaz sem trenutno v 9.mesecu nosečnosti.bolijo me ušesa in sem dobila kapljice za uho,ki se jim reče DEXAMETHASON-NEOMYCIN.V NAVODILIH PIŠE DA NISO TESTIRANE NA NOSEČNICAH,IN DA SE V BISTVU NE PRIPOROČAJO ZA NOSEČNICE.AMPAK NIMAM DRUGE MOŽNOSTI KOT JIH UPORABLJAT KER SO TEŽAVE Z UŠESI RESNE.

Spoštovani!

Dexamethason in aldactone (spironolakton) nista enaki zdravili. Dexamethason ima protivnetno delovanje, aldactone pa med drugim blokira sintezo nekaterih hormonov in ima tudi diuretski učinek (odvaja vodo iz telesa). K zanositvi obe zdravili ne pripomoreta. Aldactone se nosečnosti absolutno ne sme jemati, dexamethason pa samo v izjemnih primerih.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najprej hvala za odgovora! Sem kar sumila da to nista ista zdravila.
Zdaj pa ne razumem čemu sem to terapijo dobila.
K endokrinologu sem bila poslana zaradi povišanega prolaktina,ki se je po jemanju bromergona še povišal.
Izvid endokrinologa se pa glasi:
Pri bolnici je hormonska konstelacija skladana s sindromom PCO.Serumska konc.PRL je normalna,povišani pa so serumski androgeni.Prilagam navodila za antiandrogeno zdravljenje s spironolactonom.
Po tem sem jemala aldactone,kasneje zanosila in splavila.Ta mesec pa mi je ginekolog po tej diagnozi predpisal dexamethason.
Ali mi vi lahko poveste čemu mi bo le ta pomagal oz. če sploh ima veze z mojo diagnoso.
So tej androgeni lahko razlog za mojo nezanositev in s čim jih lahko znižam?
Najlepša hvala še enkrat

New Report

Close