devica pri 26?!
Živjo!!
Zanima me vase mnenje. Pred kratkim sem spoznal fejst dekle s katero se zdaj redno srečujeva. Včeraj je nanesel pogovor na seks pa mi je rekla, da je še devica (stara je 26 let). Zanimalo me je če morda čaka na poroko, pa je rekla, da ne, le pravega ni se srečala…. No, stvar me je nekoliko presenetila, v prijetnem smislu seveda, vendar pa se mi še vedno poraja vprašanje če le ni nekoliko neobičajno da je v današnjih časih punca pri 26 še devica…ali pa samo blefira….
hvala za vaša mnenja
mare
Mare, mare…
zapomni si v srečni zvezi je potebno najprej zaupanje. če že sedaj na začetku dvomiš in govoriš, da blefira….Halo, lepo te prosim a jo boš peljal na zdravniški pregled, da boš to ugotovil?
To je danes res nenormalno, ampak samo za tiste, ki niso več nedolžni, je pa popolnoma sprejemljivo,d a nekdo pač ni, ker mu nihče ni ustrezal. Danes mladina pa res ne zna več rečt ne, ker je baje to slabo in se mu bodo vsi smejali. Le kam gre ta naš svet. Bodi vesel, da je taka in če eliš kaj iz te veze narediti najprej zaupaj. če pa ni več, boš pa s časoma tako ali tako izvedel, samo ne obremenjuj se s tem.
primož
Mare,
nekaj besed iz ženskega stališča.
Če je pri teh letih še vedno devica, pomeni lahko dvoje. Ali je spolno zavrta ali pa sanjačka, ki čaka na sanjskega moškega, ki pa seveda ne obstaja. Bojim se, da je veliko možnosti, da se ne bosta ujela, ker
1. si spolne zavrtosti ne želi noben moški
2. če je sanjačka in živi v oblakih, tudi ti ne boš “pravi”, ker imaš sigurno tudi kakšno “človeško” napako.
Pa še to: kar nekaj žensk poznam, ki so imele v življenju samo enega tipa (in ga še vedno imajo) in prav vsaka od njih sanja o tem, kakšen bi bil seks s kakšnim drugim.
Toliko v razmislek. Sicer pa, poskusiti ni greh, pravijo.
LP
V to pšač nismo prepričani????
Kje je del stavkov, da bi to lahko trdili??
primož
Ti, Maša, zakaj pa ne dopuščaš nobene možnosi, da bi bila punca o kateri je govora, čisto vredu? In zakaj si nesramna, ko ti ni treba? Nekateri pač ne seksajo drugje, če ne dobijo pri punci. Ker imajo vrednote. Tako pač je. Če obstajajo babjeki, obstajajo tudi taki, ki imajo vrednote, ki so zvesti in se znajo zadržat. Nepotrebno in neumno si je zatiskati oči pred tem.
hahaha… Maša, so se pa spravl nate…. skoraj ne morem verjet. Po vsem dolgčasu v zadnjih dneh…
Maša, v bistvu se s tabo strinjam. Morda si le predivje povedala, pa so se obesili na besede.
Grem po vrsti:
le pravega ni se srečala
Mare, verjetno res. Kar ni nič narobe. Večje vprašanje je, kakšen je tisti pravi. Če bo kdo dosegel ideal.
Janja, pazi, da ne boš trdo pristala. Želja po seksualni telesni zadovoljitvi je popolnoma normalna fiziološka potreba. Skozi zgodovino, družbeno in socialno okolje pa je prišlo do izkrivljenega mnenja in pogleda na spolnost. Veliko vlogo pri tem je igrala možnost zanositve in kasneje skrb za potomce, zato je poroka zagotavljala ženski predvsem ekonomsko preživetje.
In ob vašem pisanju se mi postavlja vprašanje, kaj so vrednote, o katerih pišete.
Biti devica do poroke?
Ugibam.
Kaj to vključuje? oziroma izključuje?
Dotikanje in božanje? Do kod in kje in kolikokrat?
Poljubljanje? le na lička ali tudi kaj strastnejšega z jezičkom?
Zadovoljevanje drug drugega brez defloracije?
Le samozadovoljevanje?
Ali nič od tega?
Janja, praviš, da te ima fant rad in to spoštuje. Koliko pa spoštuješ ti njega? Koliko mu zaupaš? Koliko želje je v tebi po njem? Po tisti bližini, ki nastane le takrat, ko se predaš ti njemu in on tebi? ko postaneta eno? ko se združi vajin svet, ko polnita predvsem dušo in tudi telo. A veš o čem pišem??? Verjetno ne. In tudi sama poroka tega ne bo spremenila. ker verjetno ne po svoji krivdi gledaš na spolnost kot na nekaj umazanega. Pa ni. Je najlepše, kar se lahko zgodi v življenju.
Vasja, ne razumem…Se da še na druge načine pomagat. Enim pač vrednote kej pomenijo.
Kako se da še pomagat?? Tako, da si ga meče na roke in upa, da mu bo enkrat dala?? Strašno izpopolnjujoč sex bo to bo vseh teh zamerah, ki se nehote in nevede kopičijo v nas. Plačilo za poroko je sex?? Tako nekako?? O vrednotah pa zgoraj.
Mašare:
Nekateri pač ne seksajo drugje, če ne dobijo pri punci. Ker imajo vrednote. Tako pač je. Če obstajajo babjeki, obstajajo tudi taki, ki imajo vrednote, ki so zvesti in se znajo zadržat.
Če imaš nekoga rad, če ga spoštuješ, če ga občuduješ, če ti poda roko, ko jo potrebuješ, če se z njim smejiš, če si lahko siten in zjutraj skuštran, če ga začutiš, če ga ljubiš z dušu in telesom… ti njo in ona tebe, takrat se ti ni treba zadrževat. En sam opravičljiv razlog bi rada slišala.
Pa ne “vrednote”.” Vrednote” so za sosede. Ja, kaj bodo pa rekli.
Primož, razočarana, ni tekmovanje, kdo bo koga. Kdo s kom drži.
Strinjam se, da nekomu ustvarjat neutemeljene sume ni primerno in celo nesramno. odpirat oči nekomu, ki ne želi videti in slišati tudi ne.
Se da pa povedat tudi drugače. In isti hvala za mene osebno zelo neprimeren.
Veliko prave, lepe, izpoljnjujoče ljubezni za dušo in telo želim vsem skupaj… kr.ena…
Vrednote, bla, bla…..
Nekateri redki primerki jih morda imajo res, vendar jih je res malo. Večini moškim je glavna vrednota seks (kar je čisto OK).
V življenju sem imela opravka že s toliko moškimi, da po moje lahko trdim, da imam prav. A se kdo med vami sploh zaveda, koliko vezanih tipov išče seks drugje?? Pa ne zato, ker so babjaki (no, tudi taki so vmes), ampak zato, ker jim v razmerju manjka seksa. Veliko žensk (žal moram kakšno povedati tudi čez ženske) je seksualno bolj potešenih po obisku trgovine kot pa po seksu.
Imam stalnega tipa že zelo dolgo in lahko rečem, da mi je zvest, ker se redno seksualno zadovoljujeva. Saj veste, kako se reče: seks ni vse, a brez njega ni nič.
Ker pa sem odprtega duha, dopuščam možnost, da se motim in da imate prav tisti, ki se sklicujete na neke vrednote (mimogrede, katere?).
Puncam, ki se pri n-indvajsetih, še “šparajo”: razmislite, ali moški, katerega čakate, živi v realnosti ali le v sanjah. Če vas je dvajset oz. tridesetletni moški pripravljen čakati do poroke oz. do ne vem kdaj, potem ste lahko upravičeno zaskrbljene, kakšno bo vaše seksualno življenje z njim takrat, ko boste končno popustile. Po moje bolj klavrno.
Dugače se nočem opredeljevati, ampak bom tukaj Maša povedal drugače kot trdiš in dokazuješ.
Eden je zelo dobro napisal, če v partnerstvu vse štima, je sex samo 10 % razlogov za prekinitev, če pa ne štima je pa 90 %.
Tako kot si napisala pravijo moški za ženske. Brez ženske ne morem, z njo pa tudi ne. isto velja za denar, denar ni vse, brez njega ni pa nič.
vendar ljudje lažje živijo brez sexa, kot brez denarja. Govorimo o variacijah in ne o tem kar imamo izkušnje, ker pa imamo različne izkušnje, pa je prav da to povemo, vendar je nesmotrno, da to trdimo. to velja tudi zame. Sex je res zelo pomemben dejavnik v zakonu ali partnerstvu in to zelo pomemben. kajti sex ni samo neka dolžnost, ampak je sproščanje nekakšne energije, ki jo vsi občutimo, kot dobro in zato se k njej zatekamo. če pa vprašamo žensko, ki je bila posiljena, bo sex nekaj najbolj negativnega na svetu in zato tega ne bo počela. in ker smo si različni, nekomu sex ne pomeni direktno vrednota, akjti večja je vrednota, da imaš v zavesti misel, da bom sebe dal-a, samo eni osebi, pač nočem imeti drugega kot samo enega, če pač ni pravi, pač ni sexa, do n-indvajsetih.
Naj pa ti povem, še zavedaš se ne , koliko je takšnih ljudi pri nas v Sloveniji. Ravno zato je neumnost rečt, saj nihče ne čaka, zagotovo sexa drugje in podobno. Nismo vsi taki.
kar se pa tiče klavrnosti sexa, pa ne razumem zakaj ljudje v zadnjem času tako prakticirajo TANTRO, kjer ni sexa? Zaradi užitka, ki ga ob tem doživljajo. Tako kot ti doživljaš užitek na svoj način, eni ta užitek dobijo na drug način. Zato pa še ne pomeni, da morajo sexat.
marsikomu tako zadovoljevanje res pomeni vse, ampak če imaš 4 otroke in se moraš odločati o sexu, ali ukvarjanju z njimi. Verjemi, da marsikomu pomeni ta vrednota, da se lahko posvetijo svojemu otroku veliko več, kot sam sex. Partnerju pa prav tako in tako sta oba zadovoljna in zadovoljena, ker je zadovoljena njuna vrednota.
kar si rekla je res, vendar spet samo za določen krog ljudi. In vsak ga vidi iz svojega zornega kota, najbolj nespametno pa je samo to, da nočemo videti drugega.
primož
Zakaj,
držim se misli, ki me vodi celo življenje:
če v iskrico pihneš,
razplamti,
če nanjo pljuneš,
ugasne,
oboje prihaja iz tvojih ust.
primož
Poznam en par, ki se je poročil pri 27. in sta bila oba še nedolžna iz verskih razlogov. Zdaj že tri leta delata na tem, da bi dobila otroka. Po nekem bolj intimnem pogovoru z njima, pa sta povedala, da seksata do 1x na mesec!!! To jima povsem ustreza v seksualnem smislu, dobro se razumeta tudi drugače, problem je le v tem, da tako pač bolj težko zanosiš.
Torej nekateri res so (lahko) drugačni. In srečni.
Vprašanje je le, kakšno vrsto razmerja ti pričakuješ. Meni osebno seks preveč pomeni, da bi imela takšno razmerje.