Najdi forum

deviacija vratne hrbtenice

Pozdravljeni,

RTG vratne hrbtenice je pokazal, da imam deviacijo vratne hrbtenice v desno. Če prav razumem, je ta del hrbtenice zvit v desno oziroma ni raven? Pred kratkim sem bil tudi na masaži hrbta, kjer sem to maserki tudi povedal. Ko sem jo vprašal, če bi se dalo to nekako poravnati, mi je rekla, da skoraj nemogoče, da tako pač je.

Zanima me, če je sploh možno spraviti ta del hrbtenice spet v raven položaj in kako?
Zanima me tudi, na kaj vse lahko vpliva deviacija vratne hrbtenice (tu mislim predvsem zdravstene težave, kaj je glavni problem zaradi tega?)

Hvala in lep pozdrav,

Žiga

V nekaterih primerih se deviacija vratnega dela hrbtenice da odpraviti ali zmanjšati s pomočjo manualne medicine. Morali bi se s slikami oglasiti pri nas, da natančno vidim vrsto deformacije in možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Izvid je bil takrat napisan takole:

Deviacija v desno.
Vretenca so strukturno ter morfološko v mejah normale.
Intervertebralni prostori so primerno široki.
Fiziološka lordoza.

Kaj lahko iz tega razberete oziroma kaj mi priporočate?

Hvala in lp,

Žiga

Žal gre za nesporazum, tudi te dodatne informacije mi ne pomagajo, opraviti bi moral klinični pregled, da vidim klinično sliko – stanje sklepov, mišic, pregled živčnega sistema, na osnovi česar bi lahko ugotovil, kje je izvor težav.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close