Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca detruzitol

detruzitol

Spoštovani.

Mi lahko poveste zakaj točno se uporabljajo kapsule detruzitol? Nefrologinja jih je predpisala sinu, ker pri 6 letih še vedno moči plenico. Mislite, da lahko otroku pomagajo, imate kakšne izkušnje s tem?

Še nekaj me zanima. Koliko časa približno lahko človeku pomagajo tableti yasnal 10mg? Več let? Hvala lepa za odg.

Pozdravljeni, detrusitol je zdravilo, ki zmanjša spazem, “krč” mehurja in s tem nekontrolirano odvajanje mehurja. Yasnal lahko ustavi začasno napredovanje demence, za koliko časa je nepredvidljivo, žal večinoma bol do 12 mesecev, kot več let
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Potem menite, da bi zdravilo detruzitol lahko otroku pomagalo, da bi nehal lulati ponoči? Jemlje se 1 kapsula na dan, je kaj pomembno, če se jemlje pred jedjo/po jedi, zjutraj, zvečer?

Ali kaže statistika koliko časa učinkujejo zdravila ali imate izkušnje na tem področju? Ali je odvisno od vsakega posameznika koliko časa človeku zdravila pomagajo?

Namenjeno je zdravljenju prekomerno aktivnega sečnega mehurja, torej temu, kar navajate. Jemlje se lahko s hrano ali neodvisno od nje. Primyasnalu je 6-12 mesecev statističen podatek, sam se z zdravljenje demence ne ukvarjam. Koliko in koliko časa pa je odvisno seveda od primera do primera.
Lep pozdrav

Aha. Potem ni nujno, da učinkuje samo tako malo časa, lahko tudi več let? Hvala.

Spoštovani.

Še nekaj bi vas rada povprašala o detruzitolu. V navodilih za uporabo piše, da je potrebno pojesti celo kapsulo. Otrok je rekel, da tega ne bo jedel. Mu lahko ven stresem prah kapsule in mu zmešam z vodo, da bo popil? A to ne bo vredu?Hvala.

Daljšega učinka od navedenega, se za yasmal ne pričakuje. Za detrusitol gre predvidevam za kapsue s podaljšanim sproščanje in je delovanje drugačno, če ne bi pogoltnili celoh.
Lep pozdrav

Spoštovani.

Moja mami jemlje Yasnal 10mg že eno leto in se mi zdi, da ji zdravilo pomaga. Je pa res, da sedaj pogosto toži, da jo boli glava. Je možno, da gre za stranski učinek teh tablet? Jih mora prenehat jemati? Tudi svetloba (prižgane luči zvečer) jo zadnje čase motijo. Najraje je v temi in gleda tv.
Kar pa se tiče detruzitola, je to kar velika kapsula za otroka. Pravi, da tega ne bo jedel. Ta plastika verjetno no kaj preveč dobra za otroka, kar se okusa tiče. Ne vem kako naj ga prepričam, da mora to jemati?Hvala.

Glavobol je opisan med stranskimi učinkimyasnala, ker pa gre za zelo pogosto nadlogo, seveda ni nujno, da je prav zdravilo povzročilo tega pri vaši mami. O jemanju detrusitola pri vašem otroku se posvetujte z njegovim pediatrom, ki ga pozna in vam bo lažje svetoval.
Lep pozdrav

New Report

Close