Najdi forum

Pozdravljeni!

Droge zlorabljam že dobrih 20 let z vmesnimi krajšimi abstinencami (komuna, detoxikacija, zapor,…). Na heroinu sem bila od svojega 15 leta, letos bom dopolnila 33. Pred 12. leti sem se prvič prijavila na metadonsko zdravljenje, vmes sem se večkrat ‘sčistila’, vendar po zelo kratkem času spet začela jemati heroin. Pred skoraj štirimi leti sem drugič zanosila in oče ni bil narkoman. Takoj me je odpeljal v center za odvisnike in zopet sem se prijavila na metadonsko zdravljenje. Od tistega dne naprej nisem več vzela nobene droge več, razen seveda minimalno dozo metadona (-5ml). Takoj, ko sem rodila sem si pričela dozo zniževati. Nisem želela hiteti, kot že tolikokrat poprej ampak sem raje upoštevala zdravnikove nasvete. Pred pol leta sem namesto metadona pričela jemati suboxone, ker sem imela težave pri spuščanju doze, ker v našem centru menjavajo metadon (krka, lek,..). Sem pač ena tistih, ki to močno občutijo.
Suboxone sem dobila največjo dozo 6mg, kar je bila očitno prevelika doza zame in sploh nisem mogla normalno funkcionirati, tako so mi dozo spustili na 2mg. Pred dvema tednoma sem v centru dobila zadnjo tedensko boniteto in od takrat gre vse narobe. Po nasvetih v tem forumu in drugje, sem si tableto najprej prepolovila, nato jedla četrtinke, zdaj jem osminke. Včeraj sem bila v centru in zdravniku to tudi povedala. Povedala sem mu še, da sem precej vzkipljiva, živčna in depresivna in da preprosto brez osminke ne zdržim. Rekel mi je, da naj kar preneham jesti, ker je to samo placebo efekt. Verjamem mu, ampak brez, ne zdržim. Imam družino in normalno življenje. To pomeni, da moram normalno funkcionirati. Vmes mi je dal že Asenta tbl, ki sem jih zavrgla že po prvi tbl, ker od zadetosti sploh nisem mogla vstati iz postelje. Pozneje mi je predpisal Kventiax, katere si sploh ne upam vzeti po slabi izkušnji z Asenta. Včeraj pa mi je predpisal namesto prejšnjih dveh Apaurin 5mg, katere pa nisem sigurna ali ga sploh lahko vzamem dokler še jemljem suboxone, čeprav majhno dozo.
Vem, da je moje pismo zmedeno ampak želela sem napisati zelo na kratko svojo zgodovino in na koncu opisati svojo težavo. Prosim za pomoč, saj si krizo in depresivnost samo podaljšujem in ob meni trpijo moji otroci in partner, ki pa mi zelo stoji ob strani. Še enkrat, prosim svetujte mi, kaj naj naredim in kaj naj vzamem??

Lp, mamica

Malo spodbude za fante in dekleta s tega foruma. Kdo se je spustil s suboxona in kako!!!
Pomagajte mi!!!!

osnovni problem je, da ta forum ne služi svojemu deklariranemu namenu, marveč je samo platforma za promocijo določenih plačljivih storitev povezanih z odvisnostmi. To samo po sebi niti ne bi bilo narobe, če bi forum (tako kot vsi ostali forumi na svetu) deloval v realnem času, ne pa da prihaja do dvotedenskih zamikov, ker upravljalec tega foruma očitno potrebuje čas, da oddelek za odobritev najprej natančno in pozorno prebere vsak post, ga odobri, potem pa se drugi oddelek loti postopka objavljanja posta na forumu.

Vsled tega je koristnost in vrednost tega foruma praktično ničelna.

Ne glede na to ti bom poskušal dati malo več informacij o suboxonu. Praksa je pokazala, da so zdravniki subutex in suboxone uporabljali narobe. Inducirali in vzdrževali so na bistveno višjih dozah, kot bi bilo potrebno in smotrno, predvsem pa so suboxone uporabljali praktično enako kot metadon, za substitucijsko terapijo, ki pa se je izkazala za zelo nepredvidljivo.

Buprenorphine, aktivna učinkovina v subutexu in suboxonu, je odlično zdravilo za hitro detoksikacijo, zlasti z opiatov s kratko razpolovno dobo kot npr, heroin, morfij in sodobne protibolečinske tablete. Ob pravilni uporabi omogoča skoraj ali pa povsem neboleč detox.

Problem, ki se pojavi zatem je večplasten. Na eni strani več ali manj vsi dolgoletni uživalci opiatov po detoksikaciji potrebujejo od 3-12 mesecev, da se možganska kemija, predvsem dopaminski in serotoninski sistemi vrnejo v vsaj približno tako stanje kot je bilo pred jemanem opiatov. Koliko časa to resetiranje traja je odvisno od številnih dejavnikov, načelno pomaga zdrav način prehrane, fizična aktivnost, morda nekatera zeliščni dodatki k prehrani in seveda standardni stebri kot so zaposlitev, primeren socialni krog, podpora bližnjih itd.

Žal se morda pri nekaterih možganska kemija nikoli ne povrne v izvorno stanje in so se prisiljeni naučiti živeti s tem občutkom praznine, pomanjkanjem energije in na splošno nizkim bazalnim hedoničnim tonom, torej osnovnim emocionalnim počutjem, Pri tem seveda ne pomaga prehod iz umetno, z opiati dvignjenega emocionalnega počutja v z detoxom povzročeno nasprotno stanje, zato je stopna recidiva pri opiatih tradicionalno zelo visoka.

Suboxone, tako vsaj kaže, pri dolgotrajnem jemanju (vse kar je več od meseca ali dveh), ta problem še potencira. Nekateri imajo občutek, da jim je suboxone trajno spremenil psihično počutje na slabše in teoretično je to povsem možno, ker je buprenorphine izredno močan opiat z zelo visoko afiniteto in ni izključeno, da dolgotrajno jemanje desensitira receptorje do te mere, da se niso sposobni odzivati na normalne dražljaje, ki vzbujajo občutek ugodja. Z drugimi besedami, tam kjer bi normalen človek občutil lagodje, po suboxonu do tega ne prihaja, medtem ko pri detoksikaciji od drugih opiatov tipično prihaja do pretiranega čustvovanja.

Poseben fenomen suboxona so še PAWS, post akutni simptomi abstinenčne krize, ki se v večji ali manjši meri v nepredvidljivih intervalih pogosto pojavljajo pri osebah, ki so to zdravilo jemale dolgo časa.

Dodatno stvar zaplete še problem tzv.dvojne diagnoze, dejstva namreč, da je večina odvisnikvo od opiatov sočasno še depresivna in/ali anksiozna, bodisi že od prej, bodisi kot posledica jemanja opiatov.

Kaj storiti, če je vaša izkušnja s suboxonom taka? Vztrajati in poskušati s prehrano in gibanjem čim bolj stimulirati dopaminergične in serotoninske sisteme. Sčasoma gre na bolje, to zagotovo.

Leiito, hvala!
Vedela sem, da če ne kdo drug, se boš odzval ti ( brez zamere, lažje mi bo, če te tikam). V zadnjem mesecu sem prebrala skoraj vse tvoje poste in moram ti povedati, da te naravnost občudujem. Mislim, da še nisem srečala človeka, ki bi imel tako realen in razgledan pogled na narkomanijo.
Prvo naj komentiram težave, ki jih najbrž občutimo vsi obiskovalci tega foruma in katere si sam že navedel zgoraj. Opazila sem ogromno reklam, oz. promocij, kar je na drugih forumih prepovedano. Glede na to, da naj bi bil vsak post pregledan in prebran; objavljeni, seveda tudi oddobreni, se mi zdi čudno, da pregledovalci dopuščšajo takšne stvari. Najbolj čudno pri vsem tem je, da sem zasledila, kar nekaj postov s prošnjami za prodajo, oz. odkup prepovedanih stvari. Na tem forumu očitno črni trg s tabletami odlično cveti. Včasih smo se skrivali po wc-jih, grmovjih in parkih, zdaj preprosto odpreš forum in se za nakup čisto javno dogovoriš preko foruma, spleta in mailov… Problem je očitno samo v tem, da na vsak odgovor čakaš več dni, pa dovolj o tem…

Naj ti najprej povem, da sem preden sem se odločila za prehod iz metadona na suboxone prečitala ogromno gradiva in sem se po eni strani zavedala v kaj se spuščšam. Žal je prevagalo to, da sem imela na metadonu težave, ker neprestano menjajo metadon z različnimi proizvajalci. Naročijo pač tistega, ki je trenutno cenovno najbolj ugoden. Pri tem mi terapevti v metadonski ambulanti niso mogli pomagati, tudi, ko sem spraševala, če je možno, da za doplačilo dobivam metadon istega proizvajalca. Tako se čutila abstinenčne krize že takrat, ko jih drugače ne bi. Moj namen je bil ostati na suboxonu najmanj 1-2 meseca. Vendar se moj zdravnik psihiater s tem ni strinjal. Na vsak način mi je želel dozo zviševati, čeprav mi je že prvi dan 2mg zadostovalo. Tretji dan mi je zvišal na 6mg, kar pa mi je bilo očitno preveč, saj sem cel dan zadeta kot krava preležala. Vztrajal je pri tej dozi, oz večji, ker je pač bolj izkušenj in je on doktor. Tako sem pustila takšno dozo. Imela sem boniteto in sem prejemala terapijo za najmanj en teden vnaprej. Doma sem vzela 2mg nekaj časa, nato sem začela spuščati. Po dveh tednih sem v center vrnila vse neporabljene tablete in prosila, da mi spustijo dozo, katero itak ne jemljem več. Zdravnika tisti teden ni bilo, zato mi je sestra v centru spustila dozo na 2mg. Drugi teden sem se pri zdravniku zagovarjala, mu povedala, da sem od večje doze preprosto zadeta. Saj mi ni verjel in me je še nekajkrat vprašal, če sigurno ne potrebujem več. Jaz sem hotela samo še dol, po štirih letih abstinence, sem si želela samo še treznost. Seveda me je odklonil in mi zatrdil, da ne bom več deležna pomoči centra, če bom nižala na svojo roko. Tega sem se, priznam ustrašila. Center, katerega obiskujem je skoraj 40km oddaljen od mojega doma, drugi pa veliko več, tako sem mu pustila občutek, da bom ravnala po njegovem nasvetu. Doma sem si seveda postopno zniževala in tako je še danes. Suboxone jemljem že 3 mesece in to je 2 meseca preveč za moje pojme. Žal mi je in občutek imam, da se v dvajsetih letih zadevanja nisem počutila tako nemočno kot se zadnji mesec na suboxonu.
Še enkrat hvala, Leiito za tvoje nasvete in strokovnost!!!

Lp

Še eno vprašanje Leiito!
Kot veš, še vedno jemljem največ 1/8 2mg tbl suboxone na dan. Res mi je težko in prav ne morem verjeti, da se mi to dogaja. V svojem življenju sem dala skozi že ogromno različnih kriz (heroin, metadon, tablete, kokain,..) ampak mi nikoli ni bilo tako hudo kot tokrat. Res je, da sem takrat krizirala zarad drugih, zaradi staršev, otrok, partnerja in vedela sem, da če mi bo hudo se ga bom pač zadela. Včasih sem se ga, včasih ne. Tokrat je drugače, tokrat kriziram zase, zato, ker vem, da se ga ne morem več zadet, ker imam občutek, da lahko kar umrem. Glede na to, da mi že ena tableta naredi cel kaos, si heroina sploh ne bi upala. Prvič v življenju čutim, da se nočem zadet. Prej se ga nisem, ker sem vedela, da to ni dobro, še vedno pa sem si tako prekleto želela šus.
Malo sem skrenila iz teme. Moje vprašanje se glasi, če bi npr. jutri nehala jemati suboxone, kaj naj vzamem za lajšanje krize?? Napisal si mi že naj se gibam, čim bolj zaposlim in jem zdravo prehrano. Vse to že počnem, zdaj rabim samo še pomoč za tistih par najbolj težkih dni.
Doma imam celo lekarno zdravil, ki mi jih je predpisoval psihiater (kvantiax, ibuprofen, apaurin, asenta, zaldiar,…) Naj še omenim hude glavobole odkar jemljem suboxone. Razmišljala sem, da bi mogoče probala čez dan z ibuprofenom, ponoči pa apaurin???

Hvala in spoštovanje Leiito!

Stanje, ki ga opisuješ, namreč da heroina eksplicitno nočeš, je zelo dober znak, lahko bi celo rekla, da si psihično že clean, le še fizično se moraš znebiti odvisnosti.

Kombinacija zdravil, ki jih omenjaš je pogosto uporabljana pri detoxu ob suboxona, namreč tramadol (=zaldiar) + benzodiazepini., pomembno je le, da s tramalom in njegovimi paralelami ravnaš karseda previdno, ker pozročajo neugodno odvisnost in stranske učinke. Podobno velja za benzodiazepine, vendar so te stopnje tveganja v mejah razuma, glede na to, da govorimo o detoxu od opiatov.

Obstajajo tudi druga neopidoidna zdravila, ki iz ne povsem jasnih razlogov bistveno olajšajo abstinenčno krizo, vendar to načelno velja za njene najbolj intenzivne dele. Eno tako zdravilo je Clonidine, starinski hipertenzik, ki ga uporablja veliko, če ne večina detox centrov v ZDA. Še boljši medikament je sodobnejša verzija Clonidina, ki ne zbije krvnega tlaka, lofexidine oz. britoflex.
http://www.britlofex.co.uk/journey.htm
http://www.opioids.com/withdrawal/lofexidine.html

Nisem prepričan, da bo Clonidine ali še bolje Britoflex pri nas lahko najti, vsaj za Clonidine vem, da je na voljo v internetnih lekarnah,

Tretja opcija je kratom, neopioidna zel z nenavadno opioidnimi lastnostmi. V zadnjih letih je postal izjemno popularen med ljubitelji legalnih drog, razvili so razne ekstrakte, ki so bistveno močnejši (in kot kaže povzročajo odvisnost),,,, vendar pa se klasičen (torej ne ultra močan) kratom ne zdi slaba rešitev za obdobje tranzicije in veliko ljudi si je z njim pomagalo rešiti se suboxona (in pred tem heroina in opija, saj kratom v Aziji v ta namen uporabljajo že stoletja). Predlagam ti obisk foruma, kjer si ljudje s tovrstnimi izkušnjami izmenjujejo mnenja.
http://www.kratomconnoisseurs.com/.

Še en forum vreden obiska je http://www.subsux.com. To je eden prvih forumov, kjer so uporabniki začeli poročati tudi o negativnih plateh suboxona, ustanovil pa ga je Mr Ratch, ki je bil 7 let na suboxonu in je zatem potreboval še naslednjih 7 let, da se je povsem stabiliziral. Kot veš se kvaliteta vseh forumov s časom spreminja, a ko sem nazadnje obiskal subsux, je bil še vedno prava zakladnica znanja in izkušenj s področja detoksikacije s suboxona, večina članov je bodisi že clean ali pa intenzivno dela na tem, tako da je odličen tudi s stališča podpore, ki jo nudi osebi, ki se želi očistiti. Komunikacija je pač v angleščini, ampak se splača potruditi, tudi če ti ne gre najbolje.

Vso srečo ti želim.

Pozdravljeni,zanima me koliko časa ostane suboxon v krvi in urinu? trenutno vzamem 2mg sub.zjutraj cca 14dni,z današnim dnem sem pričel 2mg tableto dajati na pol( zelje po heroinu nimam več) in čez cca 3tedne moram narediti test za prepovedane substance do takrat je moj cilj priti na 0,omg,glede na to da je sub.opijat me malo skrbi da bom pozitiven. Drugače pa jemljem kvelux 200mg zvečer in 50mg zjutraj ze cca5let jemal sem tudi amizol 20mg 3krat na dan cca 2leti a ker ni bilo pravega efekta sem prenehal na zeljo psih.,in čeprav prosim psihiatra da mi spremeni terapijo ker čez dan ni uredu mi veslo pravi “kako pa je bilo do sedaj uredu!! Borim se z depresijo,bip.motnjo,tesnobo,dozivjam explozivne izbruhe zivčnosti in še bi lahko našteval.Nekako mi ratuje z kolesarjenjem vsak dan olajšati zadeve a to ni to.Zato bi bil zelo hvalezen če mi lahko predlagate kakšnega psihiatra saj sem zelo nezadovoljen z sedanjim Dr.Mravljetom. Hvala za odgovor in lep dan še naprej

Pozdravljeni,zanima me koliko časa ostane suboxon v krvi in urinu? trenutno vzamem 2mg sub.zjutraj cca 14dni,z današnim dnem sem pričel 2mg tableto dajati na pol( zelje po heroinu nimam več) in čez cca 3tedne moram narediti test za prepovedane substance do takrat je moj cilj priti na 0,omg,glede na to da je sub.opijat me malo skrbi da bom pozitiven. Drugače pa jemljem kvelux 200mg zvečer in 50mg zjutraj ze cca5let jemal sem tudi amizol 20mg 3krat na dan cca 2leti a ker ni bilo pravega efekta sem prenehal na zeljo psih.,in čeprav prosim psihiatra da mi spremeni terapijo ker čez dan ni uredu mi veslo pravi “kako pa je bilo do sedaj uredu!! Borim se z depresijo,bip.motnjo,tesnobo,dozivjam explozivne izbruhe zivčnosti in še bi lahko našteval.Nekako mi ratuje z kolesarjenjem vsak dan olajšati zadeve a to ni to.Zato bi bil zelo hvalezen če mi lahko predlagate kakšnega psihiatra saj sem zelo nezadovoljen z sedanjim Dr.Mravljetom. Hvala za odgovor in lep dan še naprej

Kratom je opoid μ-opioid receptor agonist kot morphine. Se pa njegove afinitete seveda ne da primerjati in njegovega učinka.

zdravo mene pa zanima samo to koliko dni približno ostane suboxon v urinu??
hvala
lp

komentar

Na metadonu sem bil okoli 6-7 let. Sedaj sem pa naredil prestop na podjezične tbl.buprenorfin-8mgggg in ga jemljem okoli3-4 teddnov. Zanima me kdaj lahko zacnem nizati in koliko bi bila prva razpolovna doza? Poskusil bi pa tudi KRATOM in upam da se ga da kupiti v SLO. Hvala na odgovoru in vsem zelim sreco pri nizanju, vzdrzevanju in detoxu. Pozdrav iz Velenja. Samo

Pozdravljeni!!

Obupan sem in lepo prosim za pomoč, tudi (Leiito, če si še na tem foromu, te iz srca prosim za kakšen nasvet, in tudi kakšno kritiko). Bil sem odvisen od heroina leta 1996-2000, 4leta in se leta 2000 tudi uspešno porihtalv Ormožu, pri zlati in najboljši dr. Karmeli Risek. Do takrat nisem imel več nekaj veliko stika z drogame, le s kakšno konopljo. Sem pa pred leti probal buprenorfin in mi je bilo fajn. Vmes sem si poškodoval hrbtenico in sem bil veliko v bolniški, seveda na recept dobil tramala, zaldiarja, dorete in auporinov koliko želiš. Meni pa se dopadla le ena tableta in to je buprenorfin. Od nje sem odvisen že kakšni 2 do 3 leta. Moja doza je, da si eno 8mg tableto razdelim in jo imam 4-5dni. vseeno bi se rad tega rešil, saj bi rad normalno živel, ne da me vedno ovira misel kje pa bom jutri dobil. Mi lahko prosim pomagate, kaj naj naredim, če je možno doma se rešiti tega, glede na to, da res mimam velike doze ali je edina rešitev detoksikacija, vendar detox mi ne diši, saj me je strah da se bo v kartoteki videlo in lahko imam težave v službi. Služba mi veliko pomeni, boljše ne bom dobil, saj imam tudi rahlo telesno okvaro in tukaj delam normalno, drugje bi lahko bil to velik problem in celo izguba službe. Lepo prosim za podporo in odgovore in mnenja.
Hvala in LP, m

Pozdravljeni,

po sedmih letih sem na črnem trgu kupila metadon in ga uživala teden dni. Ko sem prekinila sem začutila abstinenčno krizo.

Ni prehuda, vendar sem se odločila, da bom jemala 3 dni Suboxon. Ali je možno, da bom čutila abstinenčno krizo od Suboxona po 3 dneh jemanja.

Hvala za odgovor.

Hej!

4 leta sem na suboxonu, konstantno na 2mg. Odločila sem se da zaključim, ker se počutim nesvobodno, kar pa zame ni hujšega. Imam lepo ustaljeno življenje, športam, sem zaposlena in ob sebi imam dva čudovita fanta. Partnerja in sina.

Danes grem za par dni na morje, vse kar imam sabo so tableti za spanje ter neki antipsihotiki. Me pa zanima, ker trave ne kadim, če bi me mogoče ob hudi krizi rešila muk? Bi mi pomagala?

Hvala za odgovore

Pozdravljeni,

Zanima me, če se slučajno kdo spozna, kakšno bi naj bilo pakiranje za 8 mg buprenorfinovega alkaloida za 8mg. Situacija je, da imam dva za katera kolega trdi, da sta 8mg z vijolično pisavo odzadaj pakiranja table. Jaz pa menim, da imajo 8mg z črno pisavo, 2mg pa vijoličasto. Kdo ima prav?

New Report

Close