desno koleno
Pozdravljeni,
Leta 1998 sem na smučanju poškodovala D koleno.Pri padcu mi je na notranji strani kolena počilo. Po padcu sem lahko se pripeljala do cilja, vendar me je koleno pri smučanju ( pri obremenitvi ) in nato hoji bolelo, vendar hoja je bila možna. Koleno ni bilo stabilno, in takrat so mi še naredili atrografijo kolena, kateri izvid je bil v mejah normale. Dobila sem nato tudi blokado, katera je držala do sedaj. Sedaj me boli, če koleno malo obrmenim na notranjo ali na zunajo stran . Občasno me tudi boli ko hodim. Pri spanji pa me fino zaboli, ko se obračam. Ali je še kakšna možnost razen, da nosim el. povoj oz. kolenčnik.Končujem tudi z fiziotreapijo – UZ, vendar ni boljše. Koleno je na pogled normalno.
Vem, daje preko e- maila težko takole svetovati pa vemdarle, vam bom hvaležna za vaše potrpežljivost tre odgovor.
Lp
Pozabili ste na en pomemben podatek in sicer vašo starost. Glede na mehanizem poškodbe je še najverjetneje, da je tedaj prišlo do manjše poškodbe meniskusa ali ap do poškodbe sprednje križne vezi. Glede na kroničnost težav bi svetoval, da opravite slikanje kolena z magnetno resonanco, na podlagi katerega bo najzanesljiveje možno oceniti prisotnost morebitnih poškodb v sklepu.