Najdi forum

Spoštovani!
Že nekaj časa, cca. 3 leta, se mi občasno pojavlja po desni nogi in roki občutek da sta ti dve okončini težki, občasno mravljinčasti – predvsem kazalec na roki in palec in kazalec na nogi, pa tudi pa na desnem očesu imam občutek, da je ta predel mravljinčast oz. kot bi imela nekaj na koži, šumenje v ušesih, špikanje v desni ritnici (išjas?). Naj povem, da se ti občutki pojavijo, trajajo kakšen teden ali dva in nato izzvenijo za krajši čas in se spet pojavijo. Nekako je občutek tak, kot da desna in leva polovica nista enaki. Tudi ne morem reči, da gre za bolečine bolj za neprijetne občutke. Desna noga in hrbtenica v ledvenem delu me boli po večjih fizičnih naporih. Bila sem že pri zdravniku, ki me je takrat poslal na MR glave – izvid je bil OK, rekel pa je da me je na MR poslal, ker naj bi bili moji simptomi podobni znakom multiple skleroze.
Lansko leto sem opravila RTG lumbalne in torakalne hrbtenice, izvid je sledeč:
RTG lumbalne hrbtenice in L/S prehod: zravnana lumbalna lordoza, skoliotična deviacija lumbalne hrbtenice, začetna spondiloza na segmentih lumbalne hrbtenice, hondroza med segmentoma L5-S1.
RTG torakalne hrbtenice: zravnana torakalna kifoza, spondiloza na segmentih torakalne hrbtenice, posamezni segmenti so enostransko koščeno premoščeni.
Stara sem 38 let, zdaj 2 meseca po tretjem porodu, imam sedeče delo za računalnikom.
Ali lahko moje težave izvirajo iz hrbtenice ali je vzrok kje drugje? Bi mi pomagala manualna terapija?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Pozdravljeni,

odgovor sem vam poslal preko e-pošte, kot ste me prosili.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close