desna polovica telesa
Spoštovani,
stara sem 32 let in imam težavo, ki traja že približno štiri leta. Začelo se je, ko sem pozimi prespala pri odprtem oknu. Najprej me je začelo boleti v desnem delu vratu, da sem ga komaj premikala. Potem se je začelo širiti po celi desni polovici telesa – najbolj v sklepih. Koleno in palec na roki sta mi otekla. Bila sem pri zdravniku, vendar priznam da zdravljenja nisem nadaljevala. Dobila sem tablete proti vnetju, zaradi njih pa me je začel boleti želodec. Zato sem intenzivno začela delati na telovadbi in gibanju, kar sem žal v otroštvu in mladosti zelo zanemrajala. Otekline so izginile, toda bolečine se vsake toliko časa vrnejo, zlasti pozimi in ob stresu. V poletnem času jih skorajda ni. Nenavadno pa se mi zdi, da imam občutek, kot da imam telo razpolovljeno točno na polovico in desno polovico (desno stran glave, vratu, trupa, desna roka in noga, pač vse na desni strani) čutim kot oteklo, srbeče itd. Vmes sem imela nosečnost, ko je težava čisto izginila. Sedaj tri mesece po porodu se je zopet vrnila. Prejšnji teden sem bila na masaži in maserka mi je povedala, da imam mišice na desni strani veliko bolj ohlapne kot na levi. z več vozli itd. Vljudno prosim za nasvet, kaj naj storim … želela pa bi tudi vedeti za vzrok.
Lep pozdrav!
Pozdravljena Gita:
Za nastali problem, ki vas tare,po vsej vrjetnosti ni prišlo samo zaradi odprtega okna….odvisno je kakšno delo opravljeta, po vsej vrjetnosti je to vnetje, kakšno vnetje je je pa odvisno kje je mišična zatrdlina, kjer pritiska na živec in v kakšnem stanju mišice sploh so.
Odvisno je kakšna bolečina je kako se prehranjujete, koliko spijete tekočine, kakšno delo opravljate.
Torej obiskati bo potrebno terapevta.