Najdi forum

Pozdravljeni !

Resnično upam, da odgovorite.

Stara sem 73 let, 165/78,. Pred 5 leti sem bila na slikanju kolkov , kjer so mi ugotovili obrabo desnega kolka.

V tem letu me je začela boleti celotna desna noga, najhuje je trenutno. Peče me tudi v desnem kolenu in koleno je otečeno.

Zanima me vaše mnenje o tej bolečini celotne noge in pekocem kolenu, ali je povezano z obrabo kolka ? Zanima me tudi,  če je lahko vse to povezano s hrbtenico? Imam obrabo 6 in 7 vretena.

Kako si lahko pomagam ? Kaj mi svetujete ? Hvala in lep pozdrav .

Spostovani,

vase tezave so lahko povezane s katerimkoli od omenjenih sklepov. Bolecine iz kolka lahko zasevajo proti kolenu, prav tako je pricakovati spremembe v ledveni hrbtenici, ki bi se lahko sirile proti celotni nogi navzdol, noga bi bila v tem primeru bolj mravljincasta, topa.

Glede na to, da omenjate, da je koleno oteceno, vseeno menim, da bi tezave lahko izvirale tudi iz kolena. Ste v zadnjih dneh vec hodila, preobremenjevala? Na daljavo je, kot vidite, vzrok tezav nemogoce ugotoviti.  Predlagam vam, da bolece mesto hladite ali grejete, kot vam bolj ustreza, zmanjsate aktivnosti. Lahko pa pridete tudi k nam na pregled, ob pregledu imamo brezplacno RTG slikanje, in bomo hitro ugotovili, kaj je vzrok tezav. Kontakt je v podpisu.

Vse dobro zelim!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close