Najdi forum

Rada bi položila deske po tleh 20 X 400 cm. Ali kdo ve, kam naj se obrnem?
Tako široke se namreč ne da dobiti.
LP

V trgovini jih boš res težko našla. Jih pa imajo skoraj na vsaki žagi. Oddaj oglas v Salomona. Pozanimaj se tam kjer je izvor lesa: Gorenjska, Notranjska, Zgornja Savinjska.
Večji problem je dobit že posušen les, kajti nezadostno posušen zna v stanovanju popokat.

Zakaj pa deske ?
Širina je 0.20 m, dolžina pa 4 m?
Kaj pa debelina?
Boš imela na utor in pero?
Kako jih boš pritrdila?
Kje misliš polagati?
Na kakšno podlago?
Jih boš kasneje polakirala?

Malo razmisli. Če pa si iz okolice maribora poznam nekaj lokacij kjer je možno dobiti .

Prenavljam hišo, rada bi lesen pod v sobi, cementna plošča, brez tlakov. Ena varianta je da lahko pritrdim lesene nosilce na cement in nanje pritrdim deske. Problem je v tem ker bi moralo biti drevo premera najmanj 60 cm, takih pa ni več. Sem s primorske, mi pa lahko vseeno sporočič, če veš za koga.
Hvala LP

Glede na to da si s Primorske, povprašaj v krajih kot so Knežak,Zagorje,… . Tam je kar nekaj žag.

Zakaj pa bi moralo biti drevo 60 cm ali več ????

Da dobiš nekakšno željeno širino desk (obdelovanca) jih moraš zlepiti skupaj. Iz več ožjih npr.8-10 cm ima pozamezni segment tako , če želiš širino 60 cm jih moraš 6 kosov zlepiti skupaj + nadmero za kasnejšo obdelavo na fix mero.
Ker če bi bil iz enega kosa 60cm, bi se zvil in spokal.
Zato ne razumem, kaj ima drevo pri tem če ni d- 60cm.

Rada bi lesen pod, kot včasih, zato rabim široke deske iz enega kosa, da se ne zvijejo, mora biti ploh, ki ga dobijo iz drevesa, prežagan po sredeni. Tu dol pri nas tega nimajo na nobeni žagi, sem že spraševala, sem pa slišala, da se da dobit na Štajerskem in Dolenskem.
LP

Mizarstvo Sadek

http://www.mizarstvo-sadek.si

Imajo največjo žago na ŠTAJERSKEM ( čeprav na spletni strani to ni nikjer napisano) zato jih pokliči in ….

New Report

Close