dermazin
spoštovani!
pred leti sem dobila kremo dermazin, skoraj nič jo nisem uporabila, zdaj pa vidim, da je rok uporabe do letos novembra. ker jo ne bi rada vrgla stran, me zanima, če jo lahko občasno uporabim samo tako? vem, da jo brez veze in na dolgi rok se ne sme uporabljati zaradi stranskih učinkov, ampak recimo, da se vsak 2. ali 3. dan namažem s tem podplate oz. peto—se to sme? pravim, samo da jo ne bi vrgla, saj vem, da po roku uporabe ne smemo uporabljati take zadeve.
še nekaj…poleti na dlaneh, pa tud na podplatih dobivam suho kožo in sicer v obliki krogeca…na več mestih se pojavijo krogi suhe kože. to je ziher zarad vročine, če se mi samo poleti pojavljajo. ali lahko za to uporabim dermazin? vem, daje dermazin samo za opekline in druge rane, ampak…bi bilo kaj narobe, če dermazin uporabim samo tak, na neobolela mesta? ali pa vsaj 1x tedensko, če že ne vsak 2. ali 3. dan?
hvala, lp
Pozdravljeni!
Nikakor vam ne svetujem uporabljati že lani pretečene kreme. Tudi če bi še bila znotraj veljavnega roka uporabe, ni namenjena uporabi, kot jo omenjate vi. Ker gre za zdravilo in ne za negovalno kremo, je lahko kvečjemu škodljivo, če se jo iporablja v druge namene.
Lep pozdrav
Spoštpovani!
Hvala za odgovor, vendar ste me narobe razumeli oz. očitno hitro prebtrali vprašanje, pa niti na drugo vprašanje mi niste odgovorili. Krema mi preteče komaj LETOS NOVEMBRA!!!! Do ta čas jo tudi nikakor ne smem uporabljati npr.na peti, kjer je bolj debela koža? Samo zato, da jo ne bi rabila vržti.
+odg. na 2. vpr. , prosim.
Hvala, lp
Pozdravljeni! Spregledal sem, da bo pretekla šele tega novembra. No, vseeno odsvetujem kakršno koli uporabo, za katero ni namenjena, tudi pri mazanju podplatov od nje ne vidim nobene koristi. Ja, uporablja pa se res za zdravljenje opeklin in nikakor ne za nego zdrave kože.
Lep pozdrav
torej naj vržem proč kremo?
zakaj pa potem davajo v tako veliki tubi takšno kremo, da je človek niti ne more uporabiti do polovice vsaj? če bi imel človek večjo površino opeklin, bi itak pristal v bolnici ipd.. drmazin pa dobiš če je manjša opeklina, ampak toliko kreme vseeno ne moreš porabiti. a ni potem škoda te kreme..mislim ni pač racionalno, če se vrže proč…brez veze strošek je, ničudno da so težave v zdravstvu/farmaciji. pa še okolje onesnažuje, ker je vseeno le kemikalija in večina nas kar tako vrže stran tako kreme kot tablete ipd., torej jih ne nesemo nazaj v lekarno.
a jio naj nesem nazaj v lekarno? kaj pa bodo oni napravili z njo? a dobim kaj denarja, če jim oddam to kremo?
kaj pa ta nori zakon, da moraš na ne vem koliko časa menjat prvo pomoč v avtu? kao obstaja rok uporabe…ja kaj za jurac pa je tam noter, da bi se pokvarilo,a gaze? mislim, halo? in pa jo je treba menjat tudi, če škatlo odpreš enkrat in samo eno stvar, da vzameš ven, jo je treba menjat, sicer sledi kazen. celo na tehničnem pregledu ti težijo, ker še to pregledajo, kot da so tam policisti in kot da jim je to prioritetno delo, da ppogledajo kajmaš v avtu, halo?
jaz imam že 8 škatel prve pomoči, neodprte. le kaj naj z njimi? doma ne rabim toliko teh zadev. a jih lahko odnesem v zdr. dom ali v lekarno in mi izplačajo to, če je že tak blesav zakon?
ker to je zelo nesramen zakon, človek itak nima denarja, pa mora kupiti novo zadevo, ki se sploh ne pokvari in ki kot v mojem in mnogih drugih primerih, sploh ni bila uporabljena. prokleto vsemu, idiotizem, največji idiot pa je, kdor si je to izmislil. torej kaj naj s tem? a tudi to vržem proč?
mogoče veste kdo si izmišlja take bedne, predvsem absurdne zadeve kot je to glede prve pomoči? če imačlovek vsaj malo zdravega razuma, si kaj takega ne bi izmislil…ker roko na srce..a se tista gaza ipd., kar je še v prvi pomoči avta pokvari? a ima res datum uporabe, kot da je hrana ali kakšno zdravilo? če je že tak, bi lahko še morfij priložili, eno malo dozico, ki bi tudi zelo prav prišel pri kakšni nesreči, ko človek crkava od bolečin in sploh dokler pride do kraja nesreče rešilni avto, se to oh joj moj dragi bog zavleče!!!! parkrat sem že sama klicala rešilce, ki so od mene odaljeni le 3 km in smo jih čakali skoraj pol ure-halo? med tem človek lahko 100x umre..potem pa je še ponavadi taki dr., da sploh ne ve kaj naj dela in pošlje bolnika/poškodovanca v bolnico, kar je od mene 30 km oddaljeno in med tem tisti človek lahko že 500x umre. vem, bil je že primer, ko dr. ni vedel kako naj ravna in so človeka v bolnico pripeljali mrtvega. rešilca so poklicali, ker se narkoman ni odzival in anamesto, a bi mu dr. pritisnil narcan, ga je poslal na drugi svet..saj dokler so prispeli z njim v bolnico, je že umrl. reševalci pa taki, jao! bog pomagaj, no!
prosim za nasvet,mnenje, razlago.
hvala, lp
Pozdravljeni!
Žal se ne ukvarjam s pakiranjem krem, niti jih ne izdajam v lekarni, ne pišem prometnih predpisov in prav nič nimam z vsebino prve pomoči v avtomobilih. Prav tako s tem nima nič vaš lokalni zdravstveni dom in ne vem, zakaj bi vam bili dolžni odkupovati rabljene kreme in pretečene sanitetne materiale (datum na njih je datum, do katerega je material sterilen in ne datum, ko bi zgnila ali se pokvarila sama gaza). Žal tudi ne morem komentirati, zakaj in koliko je nekdo čakal na reševalno vozilo ali komentirati oskrbe primerov, ki jih v podrobnosti ne poznam (oz. jih ne poznam sploh).
Z veseljem pa vam po svojih zmožnostih odgovorim na vprašanja, ki zadevajo simptome, težave in njihovo morebitno zdravljenje.
Lep dan