Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija dermatologija-krožna plešavost

dermatologija-krožna plešavost

V treh mesecih se mi je na lasišču že dvakrat pojavilo krožno izpadanje las na različnih mestih. To se mi je prvič pojavilo pred dvema letoma in zdravnik mi je predpisal elocom. Stara sem 25 let, pred sedmimi meseci sem rodila.Lasje so mi po porodu enakomerno izpadali, zdaj pa se pojavlja le krožna plešavost. Na laseh ne uporabljam nikakršnih kemičnih preparatov (barvanje las in podobno), tudi s sušilnikom si jih nikoli ne sušim. Imam pa veliko prhljaja, zato uporabljam šampone proti prhljaju (fructis). Pred štirimi leti pa sem imela trajno, ki mi je takrat kar uničila lase, tako da sem se ostrigla na kratko. Sedaj imam lase da ramen.
Ne vem kaj naj še naredim, da se mi to ne bo več ponovilo. Lasje mi sicer zrastejo nazaj, toda to traja nekaj mesecev. Elocoma ne smem uporabljati, ker še dojim.

Spoštovana Nataša!

Pospešeno izpadanje las je lahko povezano s številnimi dejavniki, opažamo pa ga tudi pri bolnikih, ki imajo več prhljaja. Opozoriti bi moral tudi na to, da so bolniki pri opisovanju izpadanja las in plešavosti pogosto preveč kritični in ob pregledu ugotovimo manj dramatično stanje, kot bi lahko sklepali iz opisa. Priporočam vam, da se ob poslabšanju zglasite v dermatološki ambulanti (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si), kjer bomo objektivizirali stanje izpadanja las, plešavosti in prhljaja ter se v pogovoru osredotočili na možne vzroke. Pri nas je možno opraviti elektro kožni test za ugotavljanje žarišč na zobeh, kar je eden možnih vzrokov krožnega izpadanja las. Iskanje vzrokov za izpadanje las je pogosto zelo težavno in zahteva res izčrpen pogovor, včasih pa tudi nadaljnje preiskave. Zdravljenje in uspeh tega sta zelo odvisna od uspešnosti iskanja možnih vzrokov.

New Report

Close