Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Dermatitis, poslabšanje

Dermatitis, poslabšanje

Spoštovani!

Prejšnji ponedeljek smo obiskali homeopata v Avstriji zaradi dermatitisa. Otroku (2,5 leti) je predpisal terapijo.

Konec prejšnjega tedna do danes se ji je stanje močno močno poslabšalo. Koža je vneta, srbeča, spraskana do krvi, cele noči ne spi….

Zanima me, ali je takšna močna reakcija normalna in pričakovana? V bistvu me skrbi, ker kljub dermatitisu tako močnega izbruha še ni imela. Homeopata pa žal ne dobim na telefon, da bi ga vprašala….Ali se običajno v takem primeru prekine terapija ali se uvede kakšna nova? Kaj naj storim?

Hvala že vnaprej za kakršnokoli usmeritev!

Pozdravljeni,
pri kožnih težavah otrok so zoprna začetna poslabšanja kar pogosta, tako da reakcijo lahko mirno označimo za začetno poslabšanje. Kar je po eni strani dober znak, lahko pomeni pravo zdravilo. Ni pa to nujno. Treba je počakati 4, 5 tednov po zdravilu in počakati, da se vidi izboljšanje, šele potem smo lahko prepričani, da je zdravilo bilo pravilno indicirano.
V tej fazi se s homeopatskega vidika nič ne naredi, vsekakor pa poskrbite, da je koža zadosti navlažena in naoljena. Priporočamo hladno stiskano oljčno ali mandljevo olje, ki ga nanesemo na mokro kožo, tako se zelo hitro vpije. Odsvetujemo vsakršna mila.
Dobro pa je vseeno navezati stik s homeopatom, jaz namreč nimam podatka, katero zdravilo vam je predpisal in predvsem, katero potenco.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

hvala za hiter odgovor. Res me skrbi, saj je poslabšanje izrazito in ne vem, kako dolgo bo trajalo oz. če je bila potenca zdravila premočna. Kaj se v takih primerih lahko da kakšno zdravilo, ki izniči učinek prvega oz. ga vsaj oslabi? Po kolikem času se bi naj začelo stanje vsaj malo izboljševati?

Kot pravim, homeopata žal ne dobimo na telefon, zato smo nekoliko v skrbeh. Ali v vsakem primeru ne svetujete uporabe Claritina za manj srbenja ali kortikosteroidov, da se vsaj najhujše vnetje pomiri? Smo sicer proti obojemu, saj smo se zavestno odločili za homeopatijo, ker naj bi bili učinki zdravljenja boljši in trajni.

Hvala in LP

Najhujša poslabšanja trajajo do 4 tedne, zelo redko dlje, bistveno pogosteje pa manj. Ta čas niti ni odvisen od višine C/D potence.
V tem času je dogajanje z strani zdravil najbolje pustiti pri miru, se pravi, ne dajati nobenih homeopatskih in zdravil šolske medicine, pač pa se na veliko poslužujemo negovalnih pripravkov.
Kadaj je stanje zelo slabo, pa posežemo po zdravilih šolske medicine in dajemo čim blažja zdravila v dozah, ki so čim nižje, a še dovolj učinkovite. Na primer, antihistaminikom damo prednost pred kortikosteroidi.
Kdaj in kaj storiti, pa je treba določiti individualno, najboljše pa je, kadar se doseže dogovor med vami, homeopatom in zdravnikom šolske medicine. Z nekaterimi se da zelo dobro sodelovati.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

ponovno hvala za odgovor. Stanje se mi zdi, da se je malo umirilo in vsaj ne gre na slabše. Zato upam na čimprejšnje izboljšanje.

Zanima me še, če odsvetujete tudi uživanje mlečnih izdelkov oz. ali naj namesto mlečnih izdelkov začnem otroku dajat npr. riževo ali mandljevo mleko? Ali uživanje mlečnih izdelkov spodbuja srbečico?

Mleko je zelo velikokrat problem pri dermatitisih in ga lahko mirne duše pavšalno odsvetujemo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close