Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Dermatitis in krema LINOLA FETT

Dermatitis in krema LINOLA FETT

Pred nekja tedni sem vas spraševala o kremah, ki naj bi pomagale ublažiti dermatitis pri našem malčku. Po nasvetu, sem kupila kremo linola fett in z njo 2 krat dnevno mazala našega malčka. Za nekaj dni je bilo s kožo vse v najlepšem redu. Sedaj – po 1 tednu mazanja- pa se je zadeva drstično poslabšala. Ne vem, sicer , če je vzrok krema, ampak meni se vse tako dozdeva.
Prosim, če mi poveste vaše izkušnje. Hvala in lep pozdrav

Moji hčerki krema Linola absolutno ni ustrezala. Rajši smo jo nato mazali z mešanico z Eucerinom (recept dal zdravnik).

Tudi moji punčki Linola fett na pomaga.
K.

Naš zdravnik pravi, da linola fett ni zdravilo, pač pa normalna krema za nego kože. Jasno, da ne more pomagati pri dermatitisu.

Pozdravljene!

Linola fett krema vsebuje arasidovo olje, ki lahko povzroca tudi alergije. V zadnjem casu jo tudi dermatologi vse manj predpisujejo – zaradi slabih izkusenj.

LINOLA FETT vsebuje arašidovo olje????

Zdravo punce!

Že pred nekaj tedni je bila okrog te kreme odprta debata. LINOLA FETT v obliki, ki jo kupite v lekarni, ali vam jo tam zmešajo s kakšno drugo sestavino (npr. olivno olje) ni alergena. V nekaterih oblikah (ne vem sicer kakšnih) so kreme vsebovale katran in tiste so prepovedane. Moja hči ima hud senen nahod, ki ga spremlja obvezno tudi dermatitis in lahko ste sigurne, da sem se dobro pozanimala, kaj je s to stvarjo (hči je bila zaradi alergije že življensko ogrožena). Dobila sem zagotovilo dveh pediatrov, alergologa, dermatologa in farmacevtov da je krema OK.
Na recept naj se nebi predpisovala, ker je to negovalna krema in ne zdravilo in to je ZZZS sporočil zdravnikom in lekarnam.

Marija, mislim, da bo tvoj malček potreboval še kaj drugega npr. Elocom za zdravljenje, Linolo fett pa samo za nego. Vendar se mi zdi, da je dobro. če stvar pokažeta pediatru in vama bo on svetoval kako naprej. Če je dermatitisu vzrok alergija je z nobeno kremo ne boš pozdravila. Lahko le olajšaš pekočino in srbenje. Vendar se bo dermatitis pojavil takoj, ko bo otrok prišel v stik z alergenom.

Upam, da bosta kožo lepo pozdravila. Lep pozdrav vsem

Hvala za odgovor. Ta teden, ga peljem na alergološki test, da bodo ugotovili, na kaj je sploh alergičen. Zanimivo mi je to, da je lani poleti jedel enako hrano kot jo zdaj, pa je bilo vse o.k. Zdaj pa strašna alergija.

Zdravo!

Naj ti povem, da ni rečeno, da je problem hrana. Pri moji hčerki se dermatitis pojavi tudi, ko spomladi začnejo cveteti rože in je treba obvezno vse kar jih vidi potrgat. Roke ima do zapestja živo rdeče in zatečene. Nakar se ji vse skupaj preseli še na obraz. Koliko je tvoj mali star? Če je manj kot tri leta so lahko testi lažno pozitivni ali negativni. Sina moje prijateljice so testirali 3x, ko še ni bil star 2 leti in to na ene in iste stvari pa je bil test enkrat pozitiven na eno stvar, na drugo pa negativen, naslednjič pa ravno obratno. Pri treh letih pa je zadeva sama od sebe minila. Čim manj težav želim tvojemu malčku in lep pozdrav.

Mateja živijo!
S čim zdraviš hčerin dermatitis? Tudi moja ima enake probleme (stara 3 leta). Po rokah ima še po dveh tednih od izbruha dermatitisa mozoljčke, ki sicer niso najbolj vidni, se pa čutijo (kot neke bunkice). Po obrazu pa je že bolje.
LP Darja

Darja!

Hčerko mažem, ko je najhujše z Elocomom 2 x dnevno 2 dni (približno) vmes pa večkrat z LINOLA FETT z 10% olivnega olja. Če stvar v parih dnevih ne poneha pa začnem z Claritin sirupom. Pa izogibamo se močnemu soncu, vetru in vodi.

Lep pozdrav, če te še kaj zanima se pa oglasi.

Pozdrav!
Res se še enkrat oglašam. Zanima me, če hčerki po mazanjuz Elocomom ostanejo na koži beli madeži (Elocom namreč zelo stanjša kožo – pozor pri prepogosti uporabi!!!!!!!!!!!). Jaz sem jo namazala samo 1x (kot dojenčka) na obrazu pa je nastal bel flek, ki je kasneje izginil (po nekaj dneh).
Imejte se lepo vsi skupaj!
LP Darja

Darja!

Zelo dobro se zavedam tveganja z mazanjem z Elocomom. Moram reči, da pri moji nisem opazila kakšnih sprememb na koži.

Lep pozdrav!

New Report

Close