Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dermatitis in adaptirano mleko

dermatitis in adaptirano mleko

Pozdravljena, moj 5 mesecni sin (2 otrok)ima vse znake atopicnega dermatitisa. Dojen je bil 3m polno, 4 mesec delno,nato sva zacela.s.Hipp adaptiranim mlekom. Zaradi polivanja in cudnega blata(zelo smrdljivo in zeleno) sva pri 4m presaltala na Aptamil od Miluple. Stanje se je ocitno izboljsalo,kar se tice prebave.blato je bilo normalno, normalnega vonja.ker je imel sledi alergije,mi je p predlagal cimprejsnje uvajanje gh. Ker ni kazal interesa,sva se vedno na par zlickah zelenjave za cas kosila,ne gre naprej. Uvajala sva korencek,kolerabo,krompir, cvetaco in bucke,ter en dan jabolko.nazadnje je dobil korencek z jabolkom in kasico gresa z banano od hippa(ostalo je sveze pripravljeno). Ker se je stanje na kozi zacelo slabsati sem zacela z novo formulo aptamila pre ha od pronutre. Od kar sva na tej formuli, se koza se bolj slabsa,se bolj je nerazpolozen, v blatu pa so sluzi in je zelene barve. Zelo je nemiren,saj ga ocitno srbi, lisaje ima po rokah,hrbtu,nogah, na obrazu pa je najhuje,rdec in suha hrapava koza. Mazeva delno z riboderminom in kremico Neuroderm ki jo je predpisal p. Zopet je zacel polivati po vsakem obroku. Trenutno sva zdaj ze 3 dan brez gh,od kar sva na novi formuli,da bi lazje ugotovila, kaj ga matra. Moj moz je atopik in mu najbolj pomaga ukinitev mlecnih izdelkov, cistost in dober zrak-vlazilnik laufa.zato probam iskati vzporednice.tudi cez dan mi ne spi,edino v vozicku zadekan na mrazu. Tudi igra se ne vec kot par min-sam ali z mano,takoj jok.tudi v narocju se je zacel zelo grdo zvijati,nobena poza mu ne pase, sam pa noce lezat vec kot par min, tako da malo “kvihtam”. Res mi ni jasno kaj delam narobe, sploh ta zelen drekec s sluzjo ob novem mleku. Naj se povem da ima ze od dojenja naprej tezave pri poziranju, zato sva sla na flasko, non stop igranje …par potegov pa cuk stran, pri flaski tudi. Dobi flasko na 4-5h.malo grize cucelj, malo mu uide, ker ko pije prav hlasta…pozresno…ne glede na to kako lacen je. Edino v spanju ponoci normalno pije. K pediatru se nisva sla, saj je nazadnje rekel da nimam kaj kot mazati. Ce se cez vikend stanje ne izboljsa se greva pokazat. Naj se povem da zivimo v avstriji. Prvi sin ni imel problemov oz jih še vedno nima. ali je smiselno vztrajati pri tem mleku ha,ali naj grem nazaj na aptamil od miluple. Drugih dodatkov ne dobiva. Upam da sem podala dovolj info,najbolj me matra ta nemirnost in nezadovoljnost ter blato. Hvala za odgovor in lep pozdrav. NATASA

V tej starosti so opisane teave najpogosteje povezane z alergijo in v tej starosti je to kravje mleko (jajce redkeje). Zaplet alergijskega dogajanja je lahko tudi povečan refluks, polivanje ali dvigovanje kisle vsebine iz želodca v požiralnik, zato težave pri rhanjenju zaradi pekočih bolečin, zavralanje hranjenja, slabše pridobivanje na teži.
Svetujem uvedbo formule, ki je namenjena otrokom z alergijo na KML (Aptamil ADC ali Allernova, pri čemer se prvih nekaj dni moramo potruditi, saj gre za popolnoma drugačen okus mleka). Dojenček bo v nekaj dneh dobil izkušnjo, da ga hranjenje ne boli in bo stanje izboljšano. Če gre za vnetje sluznice požiralnika, peidater lahko predpiše tudi zdravila.
Običajno se v par tednih izboljša tudi stanje kože.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close