Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija dermatitis dysseborroicha faciei

dermatitis dysseborroicha faciei

Pozdravljeni!

Pred parimi leti so se mi na obrazu in na hrbtu začeli pojavljati mozolji, zato sem se umivala s številnimi sredstvi za njihovo preprečitev. Kasneje se je že vse to začelo odražati bolj v obliki gnojnega izpuščaja. Nato sem šla k večim dermatologom in postavljena mi je bila diagnoza dermitis atopica-nevrodermitis.
Zanima me, ali sem si jaz to bolezen povzročila sama s temi sredstvi za odstranjevanje mozoljev, ki kožo zelo izsušijo ali pa gre za dedno nagnjenje k tej bolezni-oče ima namreč vitiligo? Trenutno hodim na fototerapijo, mažem pa se z advantan hladilnim mazilom. Kakšnega očitnega izboljšanja ni. Ali je to vse kar se tu da storiti, ali obstaja še kakšna učinkovitejša rešitev mojih težav? Ker me te spremembe zelo motijo, si jih praskam in ostajajo brazgotine. Prosim, če mi poveste ali je kakšen način za odpravo teh brazgotin in če je,kako učinkovit je? Namreč nekaj sem brala o kemičnem pilingu, pa o dermoabraziji…Dermatolog mi je rekel,da bi kemičen piling še prišel v poštev, pa bi tudi povsem odpravil te brazgotine?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor,Tanja

Spoštovana Tanja!

Mislim, da diagnoza atopični dermatitis nima neposredne povezave s sredstvi proti mozoljem, ki ste jih uporabljali. Nagnjenost k atopiji se sicer lahko deduje, vendar pa ta nima zveze z vitiligom, ki sodi v povsem drugo skupino bolezni kože. Če vam Advantan ne pomaga, bi bilo treba preparat zamenjati, za kar pa vam priporočam obisk dermatologa. Fototerapija je tudi lahko uspešna. Zdravljenja brazgotin pa je zelo odvisno od njihove globine in obsežnosti – za globje brazgotine kemični piling najbrž ne bo zadostoval.

New Report

Close