Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija dermatitis atopica

dermatitis atopica

Še enkrat jaz!
Katero kremo uporabljate za lišaje in izpuščaje? Jaz uporabljam magistralno mazilo (hladilno v kombinaciji z olivnim).

Od Avene – Trixera.

midve uporabljava za nego Unquentum Emolliens – na recept jo dobiva in je za nego…. izpuščajev pa nimava več (tok,tok) zahvaljujoč BICOM terapiji

lp, TT

Pozdravljeni!
Bi mi lahko kah več napisali o BISOM terapiji!
Imam namreč 14 mesečnega sina – diagnoza Atopični dermitis!
Obupana sem!
Nada

Moj sin je tudi imel atopični dermatitis. Fant ima 15 let. Poskušali smo z vsemi mogočimi mazili, toda nič ni pomagalo, dokler nam ni en dermatolog priporočal mazilo PROTOPIC, ki se ga dobi v Avstriji. Zelo je bilo drago, toda izplačalo se je. Pomagalo je. Sicer je imel dermatitis le na manjšem predelu kože, toda vse je izginilo. Danes je koža tam povsem zdrava.

Lep pozdrav, Lili

Lili, zanima me več o tem mazilu PROTOPIC. Ali je dodan kortikosteroid? In če se dobi v prosti prodaji. Hvala

Pozdravljena Anja,

PROTOPIC ni kortikosteroidno zdravilo, zato sem bila prav vesela, ko mi ga je dermatolog predpisal. Saj se kortikosteroidov tako zelo bojim.
Zelo veliko mi je pri svetovanju pomagal tudi zdravnik – dermatolog na forumu “zdravniški nasveti” pod temo “koža”.
Protopica ne dobiš v prosti prodaji, rabiš recept dermatologa.

V upanju, da sem ti pomagala te prav lepo pozdravljam.
Lili

Anja,bodi previdna tudi Protopic ni tako nedolžen!
Mija

Nekaj ne razumem. A ni tako, da če se držiš diete, ne bi smelo več biti izpuščajev? A ni bistvo, da moraš preprečiti vzrok, zaradi katerega pride do teh izpuščajčkov? Pri nas je bilo tako, da mi je pediatrinja dala eno kremo, ki bo (je že) pozdravila izpuščaje na koži, ampak sedaj se moram strogo držati diete (še dojim), da se izpuščaji ne ponovijo.

Helena

Helena

hy!kakšne znake ste imeli? kakšne izpuščaje in kdaj so se vam naredili??prosim vas da odgovorite.te izpuščaje mam že od malih nog.sedaj sem stara 16 let.predpisovali so mi kreme za glivice.

New Report

Close