Dermalni nevus
Pozdravljeni.
Pred letom ali dvema sem na levi strani tik ob začetku penisa opazil eno znamenje. Ker so tam dlake, ga prej nisem opažal. Ker sem mislil, da je bradavica, sem ga mazal z oljem čajevca, ki deluje izsuševalno. Zaradi tega mi je znamenje odpadlo, a se je kmalu spet pojavilo. Pokazati sem ga šel nato na dermatološko, kjer je zdravnica dejala, da zaradi olja težje oceni, kaj to je, zato sem prišel na kontrolo čez določen čas. Druga zdravnica je napisala, da gre za dermalni nevus. Potem sem prišel še na eno kontrolo in še tretja zdravnica je napisala, da je dermalni nevus. Meni se zdi, da mi ta nevus ne raste ali kaj podobnega, edino kar me moti, da čisto zraven njega kdaj manjša ranica, danes pa sem opazil, da se mi na tem delu, kjer je ranica, nevus želi odluščiti (malo je privzdignjen). To ranico je videla tudi ta zdravnica na zadnjem pregledu, a ni nič rekla glede vsega. Rekla je samo, da naj pridem še na eno kontrolo. Od zadnjega pregleda je minilo že 3 mesece, naslednji pa bo čez 3 mesece. Naj grem prej ali pa ni potrebe? Nekje sem sicer bral, da če je znamenje benigno in če se poškoduje, to ni nevarno. Morda se pri meni poškoduje zato, ker se tamkajšnja koža pri spolnem udejstvovanju lahko nateguje. Zdi se mi, da se mi to zaceli v času, ko spolna aktivnost ni tako intenzivna. Na preglede sem sicer hodil tudi zaradi težave z nohtom na nogi (zatemnjen), a se je šele sedaj na zadnjem pregledu izkazalo, da je to verjetno zaradi dveh parov čevljev, ki so pretesni. Tako da ne vem, ali sem moral na kontroli zaradi tega ali nevusa.
Hvala.
Lp
Pozdrav!
Če je toliko ocen znamenja, ki so enotna, potem kakšne skrbi ni.
Drug problem je , da so pač poškodbe pogoste, edino iz tega razloga je odstranitev primerna, seveda pa je vse odvisno od lokacije in načina celjenja, saj lahko potem predstavlja problem tudi brazgotina.
Poškodba nohta pa je pač stvar, ki se je rešuje s primerno obutvijo.
Lp