Depresija&rezanje
Okej.Torej vse se je začelo v 7.razredu takrat sem bla zaljubljena v enga fanta in šibka oseba kod sem me je dejstvo da mu jas nism bila všeč zelo prizadelo.Vsak dan sem imela samomorilske misli in nevem če bi danes si bila tukaj če nebi ob sebi mela oseba ki mi je takrat izjemno pomagala. Torej trenutno sm 9.razred..v 7 razredu sm premagala depresijo a zdi se da se je spet vrnila? Torej če nekaj časa opažam da nimam nobene volje do življenja..sploh se ne spomenm kdaj sem bila nazadnje zares srečna…v soli sem začela popuščati prej sm imela same petke,sterke zdaj dobivam dvojke! in pa trenutno se nikomer ne morem zaupat ..imam prijatelje a mislim da nobenega zares ne brigam ali pa ne razumejo (en prijateljici sem povedla da sm depresivna pa je rekla da je to normalno za najstnike zato potem nism nadaljevala….)torej tudi staršem nwm kako naj povem…a mislim da res rabim pomoc ker nočem tako živet da sm nesrečna..že več dni nism šla iz hiše razen v šolo ..plus pred kakim mescem sm se zacela rezat zdj se nism velikrat ker probam bit močna ampak nwm kk dovgo bo še šlo šlo….ves cas imam obcutek da se morem rezat pac ce sm zivcna in ce se ne sm se bolj zivcna in se bolj pod stresom..prosim kaj naj naredim a mi bo psiholog pomagav?a nj povem starsem
Pozdravljena,
če dovoliš te bom kar tikal. Verjamem, da ti je težko z vsemi temi občutki. Dobro bi bilo, če se lahko zaupaš staršem in ti bo verjetno tudi tako lažje. Boš potem videla kako se odločiti – za kakšno pomoč pri strokovnjaku (npr. psihoterapevtu, psihologu ipd). Seveda si vedno dobrodošla, da kaj več napišeš tudi tukaj na forumu ali meni na email ([email protected]). Včasih v življenju pridejo takšna obdobja, ki so izziv, vendar ne nepremagljiva ovira. Dobro je, da o tem spregovorimo in nam je ponavadi že tako lažje, najdejo pa se tudi možne rešitve.
Sem ti odgovoril na vprašanja?
S prijaznimi pozdravi,