depresija
sPOSTOVANI,
stara sem 23 let in se zadnje case slabo pocutim, naj nastejem znake:
– na splosno sem ustrujena
-boli me glava
– imam bolecine v zelodcu
-ze 3 tedne imam drisko
– slabo mi je, kot da bi se mi spahovala hrana
– manjka mi energije
Najbolj moteca je slabost in bolecine v zelodcu, trebuhu. Rada bi cimprej okrepala. Nekako se otepam naziva, da imam depresijo.
Naj povem da se gibljem dovolj, sem v druzbi, pridno studiram, imam fanta s katerim sem srecna…
Resnicno me zanima, kaj bi lahko naredila sama? Tabete deprim forte, caj setjanzevke pomagata?
resnicno bi bila vesela za napotke.
Ali se ta tvoja slabost odraža kot odpor do hrane, nimaš apetita? Ali zjutraj težko vstaneš in se s težavo pripraviš do dela? Si potrta, brezvoljna, brez pravega razloga žalostna, ti gre na jok?
To sprašojem zato, ker si naštela težave, ki bi lahko bili tudi posledica kake druge prebavne motnje, bolezni, čeprav se depresija še kako izkazuje seveda tudi s telesnimi težavami, bolečinami..
Po mojem laičnem mnenju je najbolje, da te težave zaupaš svojemu osebnemu zdravniku in se domenita kaj in kako naprej!
veliko dobre in trdne volje ti želim!
tudi jaz sem imela podobne težave, le brez driske sem bila. razmišljala sem tudi o depresiji, a si nisem želela postaviti te diagnoze, saj si potem s tem obremenjen in res zapadeš v depresijo. Pomagal mi je nasvet: vsak dan si vzemi čas zase, kar zame pomeni, da grem vsak dan (če le nisem cel dan od doma) na sprehod ali tek, morda kaj spečem ali pa le razmišljam. Ravno tako pa nasvet kateremu najprej nisem verjela: ko si utrujen bodi aktiven!Vsakič ko sem nekoliko utrujena in se mi nič ne da, grem za kakšne pol ure na zrak, kaj naredim doma ali podobno (delam nekaj fizičnega). če tega ne zmorem grem počivat, a moram reči, da se mi je to, da nisem zmogla, zgodilo zelo malokrat. Postala sem tudi manj živčna in bolj sproščena in zato me ni več bolel želodec, za glavobol pa mi pomaga veliko tekočine, v skrajnih primerih, ko ne pomaga voda spanje (tablet se raje ne poslužujem).Predvsem pa, če v jedilniku nimaš dovolj zelenjave, jo prosim vključi, saj ti bo dala energijo. Tudi, če nisi njena pristašica naj te potolažim: pest kuhane zelenjave na dan je zame dovolj, morda bo zate tudi.
ne morem trditi,da nimaš kakšnih psihičnih težav, vendar zdi se mi, da je prvo, da se zaveš svojih težav, kar si že naredila, nato pa začni poslušat sebe, svoje telo, kajti le to ti bo dalo odgovor, kaj storiti, da ti bo bolje.
S tem ko sem začela odkrivati kaj je zame dobro, sem pozabila na misel, da imam mogoče depresijo in postala sem bolj zadovoljna s seboj.
Bodi vztrajna in poskusi veliko stvari, jaz sem potrebovala 3 leta, da sem prišla, do rešitve in sedaj mi je bolje:)Splačalo se je!
Forum je zaprt za komentiranje.