Najdi forum

Lep dan

že teden dni sem zelo brezvoljen. Zjutraj se težko spravim iz postelje,vsakdanja opravila le stežka opravim.

Ali obstaja kakšna terapija, da se tega znebim.

jure

p.s.

me veseli, da imate tudi tak forum

Pri težavah z brezvoljnostjo, ki se kdaj pa kdaj pojavijo pri vsakomur, pomaga predvsem to, da se držite svojih vsakdanjih nalog in opravil. To pomeni, da se potrudite in delate tako kot običajno (tudi to, kdaj se spravite iz postelje), da hodite v službo ali šolo. Trenutno se boste morali bol truditi, vendar je pomembno, da ohranite vsakdanje aktivnosti. Zelo pomagajo tudi redni sprehodi – vsak dan se po svežem zraku sprehajajte vsaj eno uro. Će se ukvarajte s kakšnim športom, to počnite aktivno. Gibanje in šport sta zelo pomebna za naše dobro počutje. Ob sončnih dnevih pojdite ven na sonce – tudi sonce preganja slabo voljo in brezvoljnost.

Pokličite svoje prijatelje in se družite in predvsem ukvarjajte se s tistimi stvarmi, ki vas zanimajo. Če vam ti nasveti ne bodo pomagali, nam spet kaj napišite!

Hvala za vprašanje!

Barbara, Šent

Ko berem o teh problemih,opažam,da vsi iščejo vzroke za svojo brezvoljnost nekje drugje izven sebe.
Namesto,da se sprašujemo,ali obstaja kakšna terapija ali zdravila,se raje vprašajmo kaj je tisto,kar me dela depresivnega.
Saj s tem,ko iščemo vzroke drugje,samo bežimo od sebe in je lahko znak,da se nočemo soočiti s sabo.
Vzrok za depresijo so lahko razne travme,navezanost na nek pretekel dogodek….
Na nek način z mislimi nismo TU in to je tisto,kar nas dela nezadovoljnega,saj bi radi,da bi bilo drugače,kot pa je .

Čeprav smo res že vsi odrasli ljudje,je še vedno v nas nek otrok,ki rad jamra,se težko sooča realnostjo in predvsem z odgovornostjo.

Treba se je zavedati,da je “JAZ” tisti,ki povzroča depresivnost s svojim načinom razmišljanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close