Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Depresija, utrujenost

Depresija, utrujenost

Stara sem 47 let, v življenju sem v zadnjih 25 letih imela kar nekaj depresivnih epizod, nekatere zdravljene z antidepresivi, nekatere blažje ne. Sedaj že dve leti jemljem antidepresive, obasno pomirjevala, delam po 4 ure. Poleg vseh težav, ki so omenjene v zvezi z depresijo, sem tudi kronično utrujena, saj preležim ali prespim od 12 – 16 ur dnevno. Kakšen dan razen službe in tega, da poskrbim za prehrano, osebno higieno…ne zmorem niti sprehoda. Ščitniški hormoni so u redu. Ali obstajajo morda kakšni vitamini ali karkoli za povečanje energije, za zmanjšanje utrujenosti, izčrpanosti? Prosim vas za nasvet.

Spoštovana Magdalena,

o energetskih napojih vam ne bom znala svetovati, lahko pa na forumu najdete kakšno priporočilo, če malo pobrskate po starejših sporočilih (pri tem morate ohraniti kritično mero za ločevanje “zrnja od plev”).

Če je vaša utrujenost opredeljena kot primarno depresivna motnja, s katero imate že večletne izkušnje, vam svetujem, da se držite medicinske terapije, ki vam jo predpisuje vaš psihiater. Zdravila vam morajo pomagati vzpostavljati biokemično ravnovesje v možganih, ki je potrebno tudi za dvig splošnega energetskega potenciala.
Glede na vaša “kritična leta” morate računati s tem, da so vaše težave povezane tudi z začetki klimakterija, ki je za depresivne težave že samo po sebi rizično obdobje. Če je tako, vam morda lahko pomaga tudi hormonsko nadomestno zdravljenje. (Ste že razmišljali o tej možnosti?)
Nekaj lahko storite tudi sami. Tudi o tem sem že pisala, če boste pobrskali po starejših temah o depresiji. Ne pozabite na gibanje in fizično aktivnost, stik z naravo, sonce, svež zrak, pravilno dihanje, zdravo prehranjevanje, negovanje konjičkov, druženje s prijatelji, tehnike sproščanja … itd.

Morda imate tudi drugi bralci koristne nasvete na osnovi lastnih izkušenj in pridobljenega znanja? Svetujte!

LP in vse dobro vam želim!
Veronika

Pozdravljeni !

O kakšnih zdravilnih napojih vam ne bi znala povedati. Lahko pa vam opišem, kako se mi je utrujenost precej zmanjšala z jemanjem dodatkov k prehrani.
Jemljem precejšnje doze antioksidantov,saj je znano, da prosti radikali zelo slabo vplivajo na naše počutje.Tak antioksidant je BRO
CCOLIN 3x na dan po eno tableto, potem E vitamin iz žitnih kalčkov3x eno tableto, FIDI KOENCIM 10 3×1 tableto, ALGEA – 3×10 tablet prve dva meseca jemanja, MAGNEZIJ do 500mg dnevno(ena tableta zjutraj in ena zvečer), KAPSULE JABOLČNEGA KISA 2x dnevno in 1 tableta CINKA zvečer pred spanjem.
To je moj čudežni napoj. Poleg tega poskrbim, da se gibam vsaj pol ure na svežem zraku, če mi bolezen ne dovoli , samo sedim in opazujem naravo. Ob koncih tedna si privoščim čcelodnevno bivanje v naravi, povezano s kakšno priljubljeno aktivnostjo.
Ob večerih , predvsem pred spabjem poskrbim za sprostitev, meditacijo, ali opravim rahlo raztezanje mišic.
Pazim tudi na prehrano. Jem veliko zelenjave in sadja, suho sadje in oreščke in nič mesa.
Ob takem režimu nekako obvladujem bolezen.
Po mojem mnenju čudežnih napojev ni. To je moja izkušnja.

Lep pozdrav, Metka

Lep pozdrav! Gospa Metka, prosila bi vas, če več napišete o BROCCOLIN tabletah in seveda njehovo ceno, saj moj mesečni znesek za razne ”dodatke” močno presega moje finančne zmožnosti. Hvala VesnaK

Pozdravljena!

Jaz jemljem antioksidant Free Radical Stop. 120 tabletk stane cca. 10.000 tolarjev, jemljem eno na dan, po dogovoru z zdravnikom jih lahko vzamete do tri dnevno.

Lep pozdrav

Pozdravljeni gospa Vesna!

Vse o BROCCOLIN kapsulah boste našli na:www.broccolin.com, ali na telefonski šetevilki:01 7564443. Pakirane so v embalaži 90-ih kapsul, jemljejo se 2do 3 kapsule dnevno. Cena je 4500 SIT.

L:P: Metka

New Report

Close