Najdi forum

depresija, strahovi…?

Pozdravljeni!
Tudi jaz se prvič obračam na ta forum za vaš nasvet. Sem mamica 14 mesečne hčerke in sem trenutno v stanju, ki se mi zdi tako težko, da obupujem. Vedno sem bila nežna duša, ki jo je prizadela vsaka malenkost. Mladost sem preživela dokaj “normalno”, z vsakodnevnimi prepiri staršev in grajanju. Velikokrat sem si v postelji zatiskala ušesa, ko sta se starša prepirala. Tudi do fizičnega nasilja je nekajkrat prišlo. Takrat sem se počutila tako nemočno in odveč. Ko je prišla na svet moja punčka, sem za nekaj časa postala najsrečnejši človek na svetu, ki je pozabil na vse težave in tudi nase. Noči so neprespane še zdaj, ko je stara že več kot eno leto. Letošnji dopust je bil porazen. Na poti do morja, smo se mogli ustaviti v Postojni v ZD, kjer sem dobila napotnico za PHP v Ljubljani, ker sem po poti dvakrat dobila pošastni napad panike ali depresije. Doktorica mi je predpisala 2 mg apaurine 3xna dan. Naročena sem pri psihoterapevtu, komaj oktobra. Skušam se sproščati pa ne gre, zmanjka mi časa. Prosim, kje naj začnem, da mi bo boljše? Vem, da moram to razčistiti sama!

lp, Bojana

Draga moja Bojana!
Moje misljenje je da obisces psihiatra. Jaz imam podobne tezave in sem tudi mamica in te popolnoma razumem. Nisi povedala kako to dozivljas, ce je stanje do te mere, ne bi bilo slabo da zacnes z antidepresivi (tudi sama jih pijem in se boljse pocutim).

Sama vsega ne zmores, to je jasno! Kopicilo se je dolgo casa in zdaj je prislo na stopnjo vrenja. Svetovala bi ti, da si poisces pomoc, v obliki varuske npr. vsaj 1x/teden naj pride in za nekaj ur popazi na malcka, da se ti malo spravis k sebi in storis kaj zase. Sicer pa lepo pocasi Bojana in vse bo OK. Zelim ti vso sreco na poti do popolnega okrevanja!

Jaz imam podobne tezave. Pojavile so se mi pa, ko se mi je stresno obdobje končalo. Mene poleg tesnobe spremlja tudi pospešen srčni utrip, ki ob napadu naraste tudi do 160. No jaz si pomagam z avtogenim treningom in gibanjem (hoja v naravo, tek). To delam že en mesec in moram reči, da se mi stanje izboljšuje. Če si doma v bližini Maribora, ti pa svetujem, da se pozanimaš v njihovi splošni bolnišnici, kjer imajo organizirano individualno in skupinsko psihaterapijo. Največ lahko narediš sama in ob pomoči kakega terapevta, tableti ti bodo samo trenutno pozdravili problem.

Draga Bojana!

Kar pogumno k psihiatru. Sama sem odlašala več kot leto dni in poskušala raznorazne stvari, v upanju da bi mi pomagale (avtogeni trening, joga, psiholog, pomirjevala, pomirjevalni čaji, bioenergetiki….), ampak mi niso pomagale prav nič oz. zelo malo. Apaurini so pri meni stvar samo še poslabšali, saj sem bila po njih samo utrujena, zaspana in še bolj izčrpana. Ko sem vendarle obiskala psihiatra in začela zdravljenje z antidepresivi (EFECTIN), se je moje življenje v treh tednih obrnilo na bolje. Kot da bi se zbudila iz nočne more in ponovno zaživela. Če bi vedela, da antidepresivi tako pomagajo (večinoma so mi jih namreč odsvetovali….), bi se že zdavnaj prej odločila zanje!
Kaj naj ti svetujem, da čimprej dočakaš oktober? Ne sekiraj se preveč in bodi prepričana, da bo minilo. Vsakdo ima v življenju kakšno težko obdobje, ne pusti se zmesti in vsakič ko ti poide volja, si reci, da zmoreš in da je to le še en izziv, ki ti ga je ponudilo življenje. Pa še to – ljudi s takimi problemi je veliko več, kot si mislimo!

Srečno in lep pozdrav!

jaz bi samo dodala da sem imela podobne tezave, lezala sem dva mesca skoraj nepokretna (imela sem hude vrtoglavice, napetost da o panicnih napadih da ne govorim bilo jih je sto na dan. Ob tem pa se otrok zraven tebe ki te potrebuje, nocna mora).Jaz ti povem da brez antidepresivov se ne da, namrec probala sem vse (od homeopatov, bioenergetikov, joge, aerobike,…) Meni osebno je pomagal antidepresiv (v mali kolicini pol tablete zjutraj). Probaj hujse ne more bit. Aha zamenjaj apaurin z helexom 0.25 ta te ne uspava ampak sprosti. Iz svojih izkusenj ti povem, da zdaj trenutno sem na nogah, pijem pol tablete antidepresiva in helex po potrebi, a tega hvala bogu nisem dolgo rabla. Na tebi je kako bos to ti je moj nasvet. Sama sem to grozljivko prezivela in verjami kar te ne ubije te naredi mocnejsega!

Bojana!

Tudi sama sem bila v podobni situaciji – če želiš, ti enkrat opišem mojo grozljivko. Zdaj sem mama 20 mesečne hčerke in prosim te, začni z zdravljenjem – tvoja hči te potrebuje in trenutno ji delaš ogromno škodo!

Antidepresivi ti ne škodijo, ponavadi nimajo stranskih učinkov in ne boš postala odvisna. Priporočam pa Zoloft.

Prosim, misli na hčerkico in pa na svoj zakon – verjemi mi, brez zdravljenja zakon ne bo preživel – preizkušeno!
To kar si trenutno, to nisi ti. Življenje ti vodi strah in jeza v tebi. Škodiš pa najbolj hčerki.

LP, b.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close