Depresija, panicni napadi
Pozdravljeni zanima me kako si najbolje pomagati sama, kako se resiti tega stanja, tiscanje v glavi, omotice, imela sem ze 4 panicne napade, bila sem v bolnici dala skozi ct im mr z glavo je vse ok, vzrok je verjetno v stresu, ima kdo podobne tezave in lahko kaj vec pove o tej temi, hodim na masaze, da se mi sprostijo vrat in ramena, v ponedeljek pa imam prvi obisk akupunkture, upam,da bo kako izboljsanje, trrnutno delam vaje za sproscanje, joga, tai chi, in pa vaje za vrat, rada bi slisala se od vas kaj vas pomirja, s cim si ali ste si pomagali da se stanje izboljsa. Lp
Pozdravljeni!
Simptomi, ki jih opisujete so pri ljudeh relativno pogosti, pregledi pri zdravniku pa ponavadi ne kažejo na nobene fiziološke težave. Takrat gre za psihične vzroke.
Masaže, joga, vaje za sproščanje, tai chi, itd. vam lahko pomagajo, vendar podzavestne vzroke za vaše težave ne bodo odpravili. Gre za morebitne nerazrešene notranje konflikte ali travme, kateri oz katere so povezane s potlačenimi spomini in čustvi. Ker gre za naše slepe pege in ustaljene vzorce, le stežka takšne težave razrešimo sami. Vpogled tretje osebe, po možnosti strokovnjaka psihoterapevta, nam lahko pomaga, da uvidimo in predelamo določene vsebine, ki nam povzročajo razne težave in otežujejo življenje.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj