Najdi forum

Depresija, napadi tesnobe…

Pozdravljeni,

že več let trpim za napadi tesnobe in občasnimi, tudi več tednov ali dalj trajajočih temnih obdobij depresije. Vmes sem bila tudi že na posvetu na psihiatriji KC, a mi njihov način dela ne odgovarja (dve škatli antidepresivov, dvajset minut pogovora, kjer me napačno oceni kot anoreksika – s prehranjevanjem ter prenizko (ali prekomerno) težo nimam težav – pa pridi čez tri mesece nazaj). To mojih težav ni rešilo. Spet sem v težkem obdobju razdražljivosti, nespečnosti, slabosti, glavobolov, napadov tesnobe, izogibam se vsakršnemu spolnemu kontaktu z možem… stara sem 29 let. Prosim, svetujte mi, kam naj se obrnem po pomoč oz. kako in do kakšne mere si lahko pomagam sama…

Pozdravljeni,

vsekakor se strinjam, da je samo zdravljenje s tabletami in kratkimi obiski pri psihiatru odločno premalo za spremembo oz. izboljšanje vašega stanja.
Svetujem vam, da nas pokličite na tel: 01 43 82 760. V kolikor ste v Ljubljani se lahko vključite v našo skupino za samopomoč, ki se srečujejo en krat tedensko na Miklošičevi 20. Poleg skupine imamo na voljo kar nekaj drugih programov kamor bi se lahko vključila in delala na sebi.

Lepo vas pozdravljam in vljudno vabim, da se nam oglasite

Tanja

podobne težave sem imela tudi jaz do izpred enega leta nazaj. potem sem se predvsem ODLOČILA da tako ne morem več in sem začela delat na sebi. Najbolj pomembna sem bila jaz. Šla sem k psihiatru in spoznala, da mi on ne more dosti pomagat – dal pa mi je dobro literaturo (4 knjige) in pa dober tečaj avtogenega treninga, za katerega pravijo, da ne pomaga, ti pa lahko zagarantiram, da pomaga, če ga redno izvajaš (to pomeni TRIKRAT DNEVNO – na začetku, zdaj ga izvajam dvakrat dnevno in s tem vzdržujem stanje). Na tečaj so hodili ljudje, ki so izvajali A.T. enkrat dnevno in pričakovali čudeže, ki pa jih seveda ni bilo. Bolj kot si v “dreku” bolj pogosto moraš to izvajat. Naslednje kar je bilo – ko me je zagrabila tesnoba, slabost, napad joka in druga groza, sem se začela naglas smejati namesto jokati in si rekla da to itak vse skupaj ni nič. Zatem nisem imela nikoli več tako hudega napada tesnobe. Začni si tudi pisat kdaj se ti sprožijo napadi – dnevi, ure, okoliščine, tvoje misli… opazuj se. Ne pozabi, da si lahko najbolj pomagaš sama!!! To je prvo kar moraš spoznati.
Na podlagi opazovanj sem opustila škodljive razvade (cigareti, sladkarije…), bilo je težko ampak veš kaj? Danes, po enem letu sploh ne vem več kaj so to napadi in imam spet krasno spolno življenje in voljo do življenja. Porajajo se mi novi cilji, ki jih bom izpolnila. Splača se potrudit. Obstaja pot, verjemi. Knjige ki jih preberi so: 1) Dr. Hannes Lindemann: Sprostitev v stiski; 2) Vladimir Gruden: Avtogeni trening; 3) Dr. Hannes Lindemann: Premagani stres; . Naj ti te knjige stojijo ob strani in te vodijo. Veliko sreče in potrpežljivosti ti želim!

Živjo!

Preberi knjigo Wiliam Glasser: Psihiatrija vam je lahko nevarna. On piše o tem, kako danes psihiatrija rešuje probleme kot je vaš – nekaj pogovora in nekaj škatlic zdravil, ki problem samo odmaknejo in ga ne rešijo. Zdravila pa imajo lahko zelo resne zdravstvene posledice.

Glasser svetuje, da se vsak človek sam aktivno loti reševanja svojih problemov, s pomočjo podporne skupine, ki jo sam oblikuješ – skratka drugačna možnost za reševanje problemov kot jih imaš ti. Poskusi!!

Lep pozdrav!

Spoštovana Alenka!

A ste se sami naučili avtogenega treninga? Tudi meni je dal psihiater knjigo, ki jo vi navajate kot prvo. Vendar sama nimam toliko discipline, da bi izvajala.

Hvala in lep pozdrav!

New Report

Close