Najdi forum

Depresija in socialna fobija

Zdravo!

Že nekaj let se spopadam z depresijo in tesnobo. Bil sem tudi 1 leto in pol na antidepresivih.
Zadnje čase mi sicer gre na bolje, vendar dostikrat raje ostanem sam doma kot, da grem ven med ljudi … občutek imam kot, da imam neko blokado v glavi in se sploh več ne znam pogovarjat z ljudmi. Kot da ne bi imeli kakšne skupne teme oz. ne vem o katerih stvareh bi se z ljudmi pogovarjal, sram me je priznati, da imam probleme s tem.

Vendar včasih kar ne vem… in sem tiho. Menda sem bil pred prihodom v Ljubljano ful bolj zgovoren in živahen. Imel sem tudi mnogo neuspelih razmerij s puncami in me tudi to zelo psihira. Hodil sem tudi že k različnim psihoterapevtom in se že dolgo ukvarjam z osebnostno rastjo, vendar imam še vedno probleme s tem v družbi, ker mislim da vsi zelo veliko vedo o stvareh, so zabavni in polni humorja. Js pa sam tupo gledam in poslušam… ter si mislim kaj je narobe z mano?
Ima še kdo izkušnje s temi stvarmi?

Opažam, da sem tudi kronično nezadovoljen v službi, in sem že poslal prošnje za službo drugje, po drugi strani pa se bojim iti stran, ker imam tu zaenkrat službo za nedoločen čas.
Nekaj tud razmišljam, da bi šel na svoje in da bi delal svoje stvari, vendar je pod do tja še dolgo.

Kako naj se znebim te tesnobe in blokad v glavi? Da sem manjvreden itd. ?
Sj verjetno v družbi tud ne morš non stop govorit al kako?
Kako vi najdete skupne teme?

Hvala za mnenje.

LP Aleš

New Report

Close