Depresija in ščitnica
Pozdravljeni!
Jaz imam eno vprašanje če kdo mogoče ve, ali je seznanjem s tovrstnimi simptomi. Pred 15 leti so mi odkrili premalo delovanje ščitnice in mi predpisali ustrezne tablete eltroxin, jemljem jih še danes. Pred nekaj časa se mi je stanje zelo poslabšalo in mi je tirilog povečal dozo iz 100 na 125, poleg jemanja so se pojavili znaki depresije utrujenost, potrtost, strah, nezbranost, pozabljivost. Jemljem tudi antidepresive. Stanje se je malo izboljšalo. Sedaj pa me zanima kaj pomenijo ti simptomi depresije zmanjšano delovanje ščitnice ali ne.Kako se to lahko omilijo ti simpromi z antidepresivi ali z zdravo prehrano za ščitnico.Ima kdo s tem izkušnje. Zdravniki so bolj skopi s temi informacijami, zato vas sprašujem.
H vala za odgovore že v naprej!
Lp.Vesna
Depresija je zagotovo znak presibkega delovanja scitnice. Zadeva se resuje s primernim odmerkom scitnicnih hormonov, dokler pa se telo ne “nafila” in uravnovesi, priporocajo dajanje antidepresivov, da se stanje lazje prenasa. Ko so hormoni urejeni, tudi depresija preneha, vendar se to ne zgodi cez noc. Zadeve se uravnovesajo ponavadi tudi 3 mesece ali vec.
Najhitreje se doseze stanje evtiroze z dodajanjem hormonov v obliki tablet. S prehrano revolucije ne bos dosegla, lahko pa pomagas scitnici k boljsemu delovanju. O tem je dandanes ze veliko napisanega, zgooglaj “scitnica in prehrana” in bos zagotovo nasla odgovir.
Forum je zaprt za komentiranje.