Najdi forum

Depresija in alkohol

Že nekaj časa sumim, da je moja hči alkoholičarka. Je srednjih let in dela v šolstvu. Ima družino. Po porodu se je zelo spremenila. Prej je bila dokaj skrbna in ljubeča, sedaj pa se ji ne da niti pogovarjat z mano, velikokrat se mi niti na telefon ne oglasi.

Po dolgem času so z družino prišli k nam na obisk in vidim, da vidno propada.

Zelo je suha, skoraj nič ne je.. komaj opravi svoje delo v službi, domača opravila pa skoraj vse opravi njen mož. Nima nič energije v sebi in nič več je ne veseli. Reče, da je neskončno utrujena.. Nič noče slišati o strokovni pomoči, se pa zelo bojim, da se iz tega sama ne bo izkopala. Vsak moj poizkus za pomoč je zavrnila. Zelo me žalosti, ker depresijo zdravi z alkoholom.

Nikogar ne posluša, ne moža, ne otrok in ne mene..

Lepo prosim za pomoč, ali kakršenkoli nasvet, na kakšen način ji sploh lahko pomagamo? In kam se lahko obrnemo.

Za Vaš odgovor ali nasvet, se vam že v naprej zahvaljujem.

Spoštovana Ma_ma,

po vsem kar ste napisali se vaša odrasla hči najverjetneje res spopada z depresijo. Seveda se depresija ne zdravi z alkoholom, ne vem sicer po čem sklepate,  da zlorablja alkohol? Kakorkoli, strinjam se, da bi bila zelo dobrodošla pomoč strokovnjaka. Ste se o svojih skrbeh pogovorili z njo? Nemogoče je skoraj, da njene stiske in spremenjenosti ne bi opazil tudi njen mož- potem je verjetno tudi že storil kakšen korak v smeri podpore pri iskanju pomoči.

Vsekakor svetujem, da ste iskreni s svoji hčerko, da ji poveste, da vam ni vseeno zanjo,  ker opažate, da se je znašla v stiski  in da ji želite pomagati v procesu okrevanja. Ponudite ji pomoč in podporo, da se postavil nazaj na svoje noge, končna odločitev in tudi delo bo na njej.

Želim vam vse dobro,

New Report

Close