Najdi forum

Pozdravljeni!

Star sem 23 let in imam zadnjih pet let veliko psihičnih ter fizičnih težav. V srednji šoli sem zelo zrastel v razmeroma kratkem času, imel pa sem občutek kot, da se mi telo sploh ni v popolnosti razvilo. Dolžina spolovila je ostala enaka, ni mi začela rasti brada kot ostalim sošolcem in pa veliko težav s sklepi. Zdi se mi kot da imam deformirano telo. Po srednji šoli, ko je bilo treba najti zaposlitev pa sem nekako izgubil voljo do vsega saj sem imel občutek kot da nikoli ne bom zmožen normalno živeti. Poskusil sem delati veliko različnih služb, opustil hobije, ki sem jih z veseljem opravljal včasih. Pri nobeni stvari nisem dobil občutka veselja in radosti. Do sedaj še nisem imel spolnih odnosov saj imam občutek kot da nisem zmožen in zaradi tega dobim veliko samomorilnih misli. Tudi doma imam veliko prepirov v družini in stresa. Sprejemam slabe odločitve ter se zadnje čase veliko podajam v alkohol. Prosim za pomoč.

Hvala in lep dan!

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Verjamem, da vam je težko. Ali ste bili na kakšnih zdravstvenih pregledih? So izvidi pokazali kakšne zdravstvene težave?

Težave, ki jih opisujete so lahko posledica psihičnih vzrokov. Izguba volje, izguba veselja in radosti, samomorilne misli, podajanje v alkohol itd. so simptomi, ki lahko nakazujejo na določene težave. Ste kdaj poiskali kakšno pomoč? Se s svojimi težavami komu zaupate?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close