depresija??
Pozdravljeni!
Stara sem 24 let. Težave so se mi začele pojavljati približno 2 meseca nazaj, ko se mi je kar naenkrat zvrtelo, povišal se mi je pritisk in srce mi je bilo močno in hitro. bila sem pri osebni zdravnici, ki mi je najprej pregledala kri (bila je normalna le levkociti 11,67 in sedimentacija 20) potem pa rekla samo naj počivam in mi dala antibiotike Azibiot. Ta četrtek se mi je zopet zvrtelo, tiščalo me je v psih in se mi vrtelo v glavi. Bilo mi je slabo in dobila sem drisko. Bolečina v prsih je bila pekoča in kar močna. Šla sem na urgenco, kjer so rekli, da je to posledica virusa in anksioznosti ter da naj počivam. Rekla sem se ok, verjetno sem res anksiozna in odšla domov. Dokler se ni spet začelo… Težje dihanje… pekoče bolečine v prsih, vrtenje v glavi, bolečine v okončinah, v glavi… in zopet sem šla k svoji zdravnici. Ta me je tokrat poslala na internistično ambulanto kjer so mi zopet pregledali kri, naredili ekg in slikali pljuča. vse je bilo ok. Diagnoza zopet: Verjetno okužba zgornjih dihal in ob tem napadi anksioznosti. Zvečer pa so se začele pekoče bolečine v desni strani glave. Moja zdravnica mi je dala inekcijo ketonala vendar se stanje ni popravilo. Poslala me je k nevrologu, ki je naredil ct, tudi ta je bp. Ker težave še kar niso in niso ponehale me je zdravnica napotila k pulmologu, ta je naredil metaholinski test in izključil astmo. Naredili so mi tudi uz srca, ki je bil bp. Zdravnica je prišla do zaključka, da je verjetno dosti stvari prihičnega izvora.
Bila sem pri psihiatrinji, ki mi je predpisala xanax 0,25, ki pa se mi zdi da ne pomaga.
Zaradi pekoče bolečine so me napotili na gastroskopijo, katere diagnoza je bila žolčni refluks, gastritis celotne sluznice in gastroezofagalni refluks. Zdravnik mi je predpisal nadaljno jemanje acipana in tablete Tamital.
Začela pa sem tudi z jemanjem Cipralexa, ki je moje zdravstveno stanje še poslabšal. Izgubila sem vso voljo, v glavi sem imela občutek, da to nisem jaz, bila sem vsa zmedena… Tako, da je zdravnik rekel naj z njimi preneham in začnem z zdravilom Wellbutrin, katerega pa se ne upam začeti jemati odkar sem prebrala stranske učinke in mnenje nekaterih ljudi. Pekoče bolečine v prsih in levi roki pa še kar ne nehajo 🙁 Ali sploh lahko jemljem Tamital in Wellbutrin hkrati??
Vse skupaj mislim, da je povezano s smrtjo prijatelja 2 meseca nazaj. Sedaj se mi zdi da sem postala paranoična. Ob vsakem malo višjem tlaku pomislim, da me bo kap. Nikamor si ne upam sama. Ne upam si na sprehod ali kakšen izlet, ker se mi takoj ko se vstanem iz postelje poveča srčni utrip in se ustrašim. Kaj naj naredim?? Strah me je jemati Tamital, ker v navodilih piše, da je stranski učinek z neznano pogostostjo nenadna srčna smrt. Res me je strah… Nisem več taka kot sem bila včasih…
Ne znam se več soočati s stresom. Takoj ko pride še najmanjša situacija (kot npr. to, da mora fant delati nadure…kar naj sploh ne bi bilo stresno) mi ”napumpa” srce in ne vem kaj naj naredim.
Že vnaprej se Vam res zahvaljujem za odgovor, vem da se verjetno preveč obremenjujem ampak vseeno bi rada slišala še Vaše mnenje. Najlepša hvala.
Lepo pozdravljeni!
Glede na opise, bi lahko doživeli panični napad, vsekakor gre za anksioznost. Ja, izvor je psihičen. Ne zdi se mi dobro, da ste takoj dobili predpisano kemijo. Jaz bi vam svetovala psihoterapijo ter morda za začetek naravno – aminokislino L-tirozin http://holistic.si/?s=l-tirozin&x=0&y=0 ter http://www.nutralistic.com/trgovina/i_229_gastro za želodčne težave in refluks.
Če želite, me lahko kontaktirate na e-mail: [email protected]
Lep pozdrav,
Barbara Sarić, psihoterapevtka