Najdi forum

Opažam da sem že nakaj časa potrta, manj družabna, vse me moti in vse mi gre na živce in zelo veliko jokam. V šoli se mi zdi krivično, da dobim manjšo oceno kot si zaslužim in seveda se najprej pozanimam če sem dobila oceno ki sem si jo zaslužila in če večina ljudi odgovori z ne, se že zjokam. Danes sem se šla pogovorit z osebno zdravnico in mi je omenila depresijo. Prosim, mi lahko svetujete, kako naj se iz tega “potegnem ven”, ker tako ne bo šlo več naprej?! Naj poudarim, da sem po karakterju zelo občutljiva, čustvena oseba, vsaka malenkost me prizadene…Tudi apetita nimam, tudi smejim se zelo malo.Velikokrat gledam v prazen nič in med tem tudi nič ne mislim.Včasih se počutim, kot da sem zmešana. Prosim pomagajte!!!
Hvala!

Pozdravljeni,

Opisala ste kar nekaj znakov depresije, ti so: brezvoljnost, neaktivnost, nedružabnost oz. zapiranje vase, pretirana občutljivost,… Imam pa dobro novico za vas – depresija je bolezen, ki jo lahko uspešno zdravimo. Naj vam pojasnim za kaj gre pri depresiji. Pri depresiji gre za moteno delovanje nekaterih kemičnih prenašalcev, ki v možganih prenašajo sporočila med celicami. Kadar zbolimo za depresijo, se v delu možganov, ki uravnava razpoloženje, omaje ravnovesje teh prenašalcev.
Razlogov za to, da zbolimo je veliko: dolgotrajne obremenitve, težave v medosebnih odnosih, različni življenjski dogodki,… Pomemno je, da jo prepoznamo in se obrnemo na zdravnika s katerim nato sestavita načrt zdravljenja.

Lep pozdrav in lepe praznike,

Tanja

New Report

Close