Najdi forum

Spoštovani, rada bi napisala nekaj besed o mojem počutju v zadnjih treh mesecih. Zavedam se, da delam napako, ampak ne morem zbrati volje, energije, kaj vem še česa, da bi to spremenila.
Imam družino in smo srečni. Imamo svoj dom, in urejene finančne zadeve. Ne kopamo se v denarju, ampak oba sva navajena skromnosti in zato shajamo.
V treh mesecih sem se spremenila. Prej polna energije, pred leti skrbela za popolno oskrbo moje bolne mame, ki ji ni uspelo premagati bolezni. Ostala sem sama, brez službe, s stroški. Niti za trenutek nisem pomislila da bi obupala. Izkopala sem se. Od kod mi takrat toliko energije, ne vem.
Danes pa. Imam partnerja ki me razume, mi pomaga, tudi pri gospodinjskih opravilih, za nobeno delo nisem sama. Imam otroka, ki je moj sonček. Lahko rečem, da me še edinole on spravi h kaki aktivnosti. Drugače pa sem nula, na tleh. Opažam da sem se začela izogibati družbi, odvračati prijatelje, ne morem se skoncentrirati, zjutraj komaj poberem energijo da vstanem. Kaj je to? Pravijo da depresija. In kako se je lotiti? Do zdravnikov imam odpor, še iz časa mamine bolezni.
Mislila sem da imam zopet pomanjkanje železa, ampak izvidi so ok. V lekarni mi je dala unicap tabletke, in b-complex. Svetovali so mi še Persen. Tega še nisem poskusila, ampak vitamini mi ne pomagajo.
Sem razdražljiva, nič mi ni prav, nergam nad fantom, da ni to postorjeno, pa ono, čeprav ….pretiravam, vem. Imam pomanjkanje časa, in že po poti domov razmišljam kaj je za postorit, itd. Potem sem že živčna in sem v začaranem krogu.
Mi lahko svetujete kako naprej, ker enostavno ne vem kje začet? Če res ni druge rešitve bom stopila tudi do psihologa, ampak šele potem ko bom videla da res ne zmorem sama. Izkopala sem se že iz hujšega stanja, potem mislim da se bom še iz tega. Samo kje dobit energijo?
A obstaja na območju Mb kakšen dober psiholog?

Pozdravljeni!

Nisem strokovnjak, da bi postavljala diagnozo za vas. Predlgam vam, da se obrnete najprej na vašega osebnega zdravnika in mu razložite kaj se dogaja z vami. V kolikor bo ocenil,da potrebujete pomoč specialista, vam bo napisal napotnico zanj.
Sami pa se poskusite čim bolj umiriti. Izogibajte se situacijam v katerih se ne počutite dobro. Vsaj enkrat na dan si vzemite čas zase, pojdite na sprehod na svež zrak ali počnite nekaj takega kar vas res veseli.

Pa veliko uspeha.
Tanja , Ozara

New Report

Close