Najdi forum

Pred približno 1/2 leta sem obiskala zdravnika zaradi slabega počutja. Že daj časa se borim z občasnimi napadi anksioznosti in socialne fobije (parkrat na leto).Zadnje dni pa sem zelo brezvoljna, utrujena, nervozna,.Zanima me če je to depresija ? Kaj mislite o jemanju zdravil AURORIX in HELEX, ko mi jih je zdravnica pred 1/2 leta predpisala sem jih nekaj časa jemala, potem pa zaradi nespečnosti in anksioznosti opustila- imam nekakšen predsodek pred zdravili, da bom postala od njih odvisna in hud strah pred anksioznimi napadi. Pred dnevi sem se prijavila k kognativnemu terapevtu-ga. PAVLOVIČ-evi vendar pred jesenjo ne bom prišla na vrsto. Ker grem avgusta na morje in ga nebi rada preživela depresivna… vas prosim da mi svetujete ali naj jemljem zdravila ??? Kaj naj storim??

hvala

Pozdravljena Kaja

Vse kar se tiče zdravil se pogovorite s svojim zdravnikom. Ta ve zakaj vam jih je predpisal in kakšne bodo posledice, če jih prenehate jemati. Vedel vam bo svetovati tudi kakšne so alternativne možnosti. Povejte mu, da vam zdravila ne odgovarjajo ter da se po njih slabo počutite.
Ali ste depresivni ali ne, vam ne moremo odgovoriti. Vsak človek je včasih brezvoljen, potrt in žalosten in se težko ukvarja tudi s tistimi stvarmi, ki so mu drugače v veselje.
Naredite si načrt za vsak dan posebej, ukvarjate se s stvarmi, ki vas veselijo. Privoščite si vsak dan sprehod po svežem zraku, to je najbolj naravna metoda, da si izboljšajte razpoloženje. Pogovorite s kakšnim prijateljem in mu zaupajte svoje težave, to pomaga, da se zmanjša njihova teža.
Če se vaše stanje ne bo izboljšalo poiščite strokovno pomoč. Lahko se oglasite tudi pri nas na Poljanski 22c v Ljubljani ali nas pokličete po telefonu 01 438 27 60.

Želimo vam obilo uspeha in dobre volje!
Ozarovci

New Report

Close