Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Depilacija bikini predela v nosečnosti

Depilacija bikini predela v nosečnosti

Živjo punce!

Zanima me, kako si zdaj depilirate bikini predel. Jaz sem pred nosečnostjo to opravila z voskom. Sicer boli, ampak sem pa imela mir kar 4 tedne. Zdaj sem pa na Pušenjakovem forumu prebrala, da v nosečnosti puljenje dlak naj ne bi bilo priporočljivo, pa ne vam kaj naj. Če si zadevo pobrijem ali uporabim depil. kremo, dlake zrastejo v nekaj dneh. Jaz bi še vedno najraje kar pulila, pa ne vem, če lahko. Sicer nisem še nikjer drugje zasledila opozorila, da bi bilo to prepovedano, tudi moja ginekologinja nima nič proti, ampak Pušenjak je pa le strokovnjak.

Kaj pa ve mislite?

LP, Ajda

Živjo,

Tudi jaz sem si prej vse depilirala z voskom, tudi podpazduhe.
Pravijo da ena od stvari, ki pri vosku ni dobra je, da ti zaradi vročine lahko kapilare popokajo (no zaenkrat si noge še kar hodim depilirat), ampak z ostalim sem prenehala, ker so v dimljah in podpazduho bezgavke.

Mislim, da jih kar bolje pri miru pustit, pa zgledat kot grizli oz se redno brit kot to počet. Mislim v nosečnosti je cel organizem malo zmešan, pa kar dvomim, da se je s tem za igrat.

Pa še to, da so se meni dlake pod pazduho kar nekam razredčile in počasi rastejo.

Mogoce je to zaradi tveganja, da se ti te ranice od dlak vnamejo ali okuzijo. Enkrat sem pri Pusenjaku brala, da je odsvetoval tudi puljenje dlak okoli prsnih bradavic. Sklepam da prav zaradi tega.
No ja, sicer se meni koza rada vname tudi pri britju, tako da …

sklepam da so vaši trebuščki še zelo majhni :))
ker jaz že nekaj časa nimam pregleda nad situacijo tam spodaj – razen pred ogledalom seveda … in če imaš omejen pregled, potem te tud dlačice manj motijo :)))
lp
kika -36t

Se strinjam s kiko. Puljenje je odsvetovano zaradi okužb, ki so v času, predvsem pozne nosečnosti zelo tvegane. Lahko pa si puliš, če si prej kožo namažeš z alkoholom, pa pinceto tudi – mimogrede sem sama oboževala hladne voske, npr. tistega iz TV prodaje, ne vem, kako se mu že reče. Tist je bil res super, ker ni ravno bolel in imela sem mir tri tedne.

Kaj vse izveš na forumu jaz nisem vedela, da naj se ne bi depiliral z voskom med nosečnostjo in vse to opravljam, bikini pa si depiliram z depilacijskim strojčkom oz. če jih je malo s pinceto, moram potrkat da zaenkrat res nisem imela nobenih težav, imate pa verjetno prav, da je večja možnost infekcije. Zdej me bo pa še za eno stvar strah, ker jaz sem čisto alergična na te dlake in sam da kakšno vidim že pulim.

Anol, 28t

ja, mogoce si daj prej razkuzit kozo, pa bos brez skrbi:)

Jaz se vsak dan brijem kar z Venus britvico, pa ne vidim razloga, da bi bilo kaj narobe..?

Vedno bolj se mi zdi, da ni enotnega mnenja o nobeni stvari v nosečnosti. 🙂

Jaz že par let hodim vsak mesec na depilacijo nog + bikini z vročim voskom k kozmetičarki. In to sem tudi počela neprekinjeno v prvi nosečnosti do samega konca, še 2 dni pred porodom sem šla na ta “poseg”. Tudi sedaj hodim nemoteno in ne vidim razloga za skrb.

ČAOBAO!

New Report

Close