Depilacija
Hvaležna bi vam bila iz vsega srca, če ima katera kakšen nasvet v zvezi z depilacijo nog, ki je zame največje trpljenje. Če si noge pobrijem z britvico ali depiliram z depilacijsko, se mi v tej vročini vse vname, srbi in povzroči majhne pikice. Če se voskam ali uporabljam silkepil, se vse dlake vrastejo, nastanejo mozoljčki in potem ostanejo sledi, ki ne gredo celo poletje nikamor. Torej za mene ni učinkovite depilacije, ker si laserske ne morem privoščiti. Slednja (vosek, silkepil) je sicer najučinkovitejša, toda morda katera pozna način, kakšno kremo, razkužilo, ki bi preprečila vraščanje dlak oz. vsaj primerno razkužilo za vneta področja, ki bi mehčala kožo, … itd.?
Lep pozdrav vsem.
Ti se samo lepo drgni z brisačo. Ko se stuširaš, dobro zdrgni (ne ravno, da bo vse rdeče :o) ), da odstraniš odmrle celice. Brisača naj be prav mehka, ker potem ne boš naredila praktično nič. Uporabiš lahko tudi kakšno (bolj grobo) gobico, ko si miliš noge. No, to bi bil tak nasvet ‘ po domače’. Drugače pa ni druge, kot da hodiš na pilinge. Pa baje se dobijo tudi mila, ki vsebujejo neke mikro kristalčke, ki ti med miljenjem naredijo ‘piling’.
kot je že bilo rečeno: bistvo je dober piling. sama sem imela podobne težave, sem potem vseeno ostala pri brivniku, ki puli (imam sicer satinelle od philipsa, ampak mislim, da ni bistvene razlike od silkepila). začela sem si res skoraj vsakodnevno drgniti noge-obstaja več različnih pilingov, enkrat tedensko uporabim tudi enega, ki je sicer za suho kožo na stopalih-je bolj grob. če si iz lj ali blizu, ti priporočam tudi milo za piling iz lusha, je iz različnih semen in res fino. po vsem tem drgnjenju pa seveda obvezno še mazanje, da koža ne bo suha. meni se je stanje dosti izboljšalo, le sem in tja se še pojavi kakšna vraščena dlaka.
Ne vem, če pomaga tudi proti vraščenim dlakam (se brijem), je pa na splošno odličen piling:
-pest morske soli
-nekaj kapljic limoninega soka
– toliko olivnega olja, da nastane kaša
Olivno olje je boljše iz lekarne, ker ima kuhinjsko premočan vonj. Mešanica se nanese na mokro kožo, zdrgne in dobro spere z vodo. Poceni, naravno in učinkovito.
Se tole..sem sele sedaj prebrala odgovore drugih..peling je pametno uporabiti vsak drugi teden..najboljse je res, da se pri vsakem tusiranju zmasiras..zdrgnes..z sisalovo ali katero drugo grobo rokavico, to bo pospesilo tudi cirkulacijo, pregnetlo telo in s tem izlocilo strup iz telesa..kot vidis..bos naredila kar precej dobrega dela, saj se ti bo telo ze v enem mesecu..lepo napelo in celo preoblikovalo. Seveda ce v njega ne bos vnasala prevec strupov, sladkorja, mascob, naj ti masaza preide v navado, kot umivanje zob. Srecno!
Hvala vsem za nasvete. Zanima me še, kje se da kupiti ‘Sisalovo rokavico’ (prvič slišim) in kakšna je njena cena? Koliko časa jo lahko uporabljam oz. kdaj jo je potrebno zamenjati?
Še kakšen konkreten predlog za peelinge bi rada slišala. Kateri so učinkoviti in kateri ne. Zanima me tudi, ali koži škoduje, če hodim v solarij (1-2 krat mesečno v zimskem času, ko nimam barve z morja) in če to kaj vpliva na vraščenje dlak?
Hvala za vaše nasvete.
Tara