Depersonalizacija
Lepo pozdravljeni,
zanima me, Kaj pomeni izraz Depersonalizacija in koliko časa lahko traja?
Jaz sicer take težave, ki so omenjene prav pod tem izrazom, intenzivno in konstantno doživljam že 5 mesecev.
V literaturi piše, da lahko traja od nekaj ur do nekaj tednov. Pri meni pa traja dlje in sem zaradi tega v hudem strahu.
Če bi mi lahko odgovorili na to vprašanje ali pa morda samo podali mnenje bi vam bila zelo hvaležna.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
fenomen depresonalizacije je verjetno le ena od težav, ki vas muči. Morda je za vas najbolj moteča, neprijetna, zato ste se odločili, da boste izpostavili le tega. Vendar, pojavlja se lahko tako pri psihotičnih duševnih motnjah kot pri nevrotičnih. Zato je potrebna ocena vašega stanja in iz nje lahko potem sklepamo kakšen bo izhod iz stanja v katerem ste se znašli.
lp
spoštovani!največji problem je v tem da že 5.let ne čutim ničesar.sem po porodu pred petimi leti po veliki grozavosti popolnoma odklopljena od sveta.ne čutim sebe ne vem kdo sem,tudi misli ni v meni.sem popolnoma prazna ali bolje rečeno mrtva.vse to so mi napovedale sanje.kako si lahko pomagam?kaj mi je storiti? jemljem risperdal in zoloft.počutim se kot duh.trpljenje pa je neznosno.lahko depersonalizacija traja tako dolgo?Že prej sem trpela za anksioznimi napadi.sedaj mi je33 let.hvala