Dentol
zobozdravnica mi je rekla, da imam Dentol. Mi lahko pomagate. poveste, kaj je to in kako se zdravi. Cesa naj se izogibam, da ne bo stvar postala se hujsa.
Se en problem. Imam namrec skelece zobe ob tekocini in hrani. Izogibam se hladni in vroci hrani in pijaci, jem in pijem le sobno temperirane reci, pa ne pomaga. Vceraj me je zaskelelo tudi pri jagodah na sobni temperaturi.
Omeniti pa moram tudi to, da si zobe redno scetkam (zjutraj in zvecer), z mehko zobno scetko. Vsake toliko tudi z posebno zobno pasto za obcutljive zobe, ker pa je predraga, si je ne morem redno privosciti.
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Ana
Spoštovana Ana,
žal mi diagnoza “Dentol” ni znana in me tudi na nič ne asociira, tako da vam v tem primeru ne morem pomagati.
Če so zobje skeleči in na njih ni sprememb, potem vam drugega kot uporabo zobne paste za občutljive zobe ( ki vam očitno pomaga ) ne morem predlagati. Glede na to, da ostaja več proizvajalcev, poiščite tisto, ki je za vas finančno najbolj ugodna. Za umivanje zob je dovolj le 1, max. 2 cm zobne paste, tako da tudi poraba ne more biti tako velika.
Lepo pozdravljeni!