DENARNA SOCIALNA POMOČ – še enkrat, kdaj se dodeli in kdaj ne
navedla sem 260 e za kurjavo -drva in za ozimnico. Predračuna dru res nisem dala, ker jih imam namen kupiti od kmeta. Napisala sem prav prošnjo.
Piše, da je bilo ugotovljeno, da sem prejemnica redne denarne socialne pomoči. In piše, da nisem predložila dokazil za najemnino, in da imam stroške z plačilom elektrike, vode…. Ampak kot sem povedala, živim pod streho staršev in imam svoje gospodinjstvo. Saj se ne da niti živeti in plačevati položnice z socialno pomočjo. Kajti jaz pa nimam položnic, ker so pisane na starše. Rabim pa za kurjavo in ozimnico.
Hvala že v naprej za odgovor, sem tak razučarana…
navedla sem 260 e za kurjavo -drva in za ozimnico. Predračuna dru res nisem dala, ker jih imam namen kupiti od kmeta. Napisala sem prav prošnjo.
Piše, da je bilo ugotovljeno, da sem prejemnica redne denarne socialne pomoči. In piše, da nisem predložila dokazil za najemnino, in da imam stroške z plačilom elektrike, vode…. Ampak kot sem povedala, živim pod streho staršev in imam svoje gospodinjstvo. Saj se ne da niti živeti in plačevati položnice z socialno pomočjo. Kajti jaz pa nimam položnic, ker so pisane na starše. Rabim pa za kurjavo in ozimnico.
# Ker niste prinesli predračuna, je bilo zavrnjeno.
# Četudi bi kupovali od kmeta, bi morali od njega prinesti izjavo, da bo prodal drva (vem, da se sliši neumno, ampak tako je).
# Ne upošteva se lastno gospodinjstvo v skupni hiši staršev; še posebej pa ne, če so položnice pisane na drugega plačevalca in ne na vas.
Nočem, da se sliši, kot da navijam za negativno odločbo, ampak sem vam samo povedala, zakaj je bila zavrnjena in da imate bolj malo možnosti, da dobite pritožbo. Jaz je ne bi vlagala 🙁
Pozdrav, bom pa čez par tednov spet dala vlogo not. Pa bom predložila predračun. ker nekaj morem skvačkat… drva kopnijo. lp
Če še niste dali vloge za IDSP v februarju, se pravi, da ste vlagali v januarju, potem lahko sedaj v febrarju vložite!
(ne glede na izdajo odločbe – da je bila izdana v februarju. Šteje se vloga, njen mesec oddaje!!!)
Hvala Tina, bom napisala ko bo več časa, kajti se izredno šolam in mi časa zelo primanjkuje. Kaj pa knjige? fotokopije? … pripomočki? Gre tudi lahko za izdp? Kajti tega se kar nabere čez mesece… lp
IDSP ni za knjige, kopije, ipd, ker se ne šteje za MO v smislu življenjskega preživetja
hvala vam! V bodoče se vam javim ko bom rabila kakšen nasvet! Lep pozdrav! Katja
mene zanima kdaj jaz dobim denar nakazan ce sem vlogo odala19.2.2010 , odločbo sem dobila 5.3.2010 odobreno
Pozdravljeni!
Nakazilo bo 20.3. ali 6.4.
Pozdravljeni. Po končanem študiju se nameravam prijaviti na zavod in
zaprositi za denarno socilano pomoč. Imam prijavljeno stalno bivališče
(z mamo in bratom) in začasno bivališče v kraju študija (z fantom, ki
je zaposlen) kjer nameravam tudi še nekaj časa ostati in tu ohraniti
začasno bivališče. Zaposlitev bi rada iskala v kraju začasnega
bivališča in glede tega sem že poslala vprašanje na ZRSZZ, če se lahko
prijavim, čeprav nimam stalnega bivališča v tem kraju. Pravijo da ne, lahko pa spremenim takoj po prijavi območno službo prijave v kraju začasnega bivališča, na začetku pa je potrebno prijaviti se v kraju stalega. Glede denarne
socilane pomoči, sem dobila informacijo, da se moram vseeno prijaviti
in zanjo zaprositi v kraju stalnega bivlašča, čeprav bivam večino časa
v kraju začasnega bivališča. Zanima me ali se v vlogi za denarno
socilano pomoč pod družinske člane štege moj fant, ki je tudi začasno
prijavljen tma kjer sme jaz začasno, ali mama in brat, ki živita na
mojem stalnem naslovu? Ali to pomeni, da mogoče do denarne socilane
pomoči ne bom upravičena? Fant je zaposlen, mama je brez službe prat
pa je ravnokar dobil za 3 mesece pred tem pa je bil brez. Z fantom sva
začasno bivališče prijavila šele lani. Tudi on ima stalno bivlaišče
pri starših, začasno pa v najinem trenutnem začasnem
stanovanju.Poročena nisva.
Koliko pa mora on imeti plače, da mi zavrnejo podporo?Če pa bom morala napisati podatke o mami in bratu, potem pa imam še manj šans ali kako?
Hvala in lep pozdrav.
Jaz pa bom povedala tole. Čas je, da se na področju teh denarnih nadomestil naredi končno enkrat red. Socialni delavci NE delajo v skladu z zakonom ter pravičnostjo. Poznam kar nekaj ljudi iz Zasavja, ki zato ker socialno delavko poznajo dobivajo denarno pomoč, ker se jim ne da delat! Starši pa imajo podjetje in ti ljudje živijo doma v skupnem gospodinjstvu, stroškov nimajo nobenih. Torej vsekakor niso nikakor ogroženi in gre le za izkoriščanje poznanstev. Da je tukaj še pika na i, so s socialno delavko dogovorjeni, da jih na delavna mesta ne vabijo!!! To je nezaslišano!! Medtem ko nekateri, ki pa bi res potrebovali pomoč, pomoči ne dobijo in so do njih nesramni!!!!
In kaj naj jaz sedaj naredim??
Kako naj vam tale forum pomaga?
Povejte, ni problema, če ne, pa pišete v tri krasne, oz. bi bilo bolje pisati na državni zbor!
pozdravljeni!
zanima me cenzuz za prejetje DSP za 4člansko družino?
dobi plače 623€ neto (100Potnih stroškov) + 23€malica
trenutno živim s hčero doma v lastnem gospodinsjtvu pri starših. z hčerinim očetom imava urejeno preživnino na sodišču.
v mesecu maju pričakujem drugega otroka. ko rodim bom tudi z očetom otroka resnično zaživela skupaj saj trenutno še ni te možnosti.
zanima me ali mora oče spremeniti naslov ali je lahko prijavljen tam kot je zdaj?[/u]
njegovi dohodki se verjetno štejejo v skupne od dneva ko javim CSDju da sva s partnerjem in otrokoma družina,ane?
kako in kje naj uredim da prekinjamo preživnino saj bomo živeli skupaj?
LP
p.s. zanima kje bi se lahko pozanimala glede tega kako poteka če bi me kdo zaposlil kot gospodinjsko pomočnico?
saj sem bila v zadnjem letu zaposlena 3mes. ko sem zanosila mi enostavno niso podaljšali pogodbe o zaposlitvi? rada pa bi si uredila porodniško saj bo amlenkrost večja kot je starševski dodatek!
Pozdravljeni!
Po izteku pravice do denarnega nadomestila, sem na CSD zaprosila za socialno pomoč. Na TRR sem imela okoli dva tisoč evrov prihrankov, ki pa sem jih dva meseca pred vložitvijo vloge dvignila in porabila, vendar je to vidno na izpisku za tri mesece nazaj. Ali sem upravičena do socialne pomoči, ali se mi to obravnava kot prihranek, čeravno sem to že zdavnaj porabila?
Ta znesek, če bo viden za zadnje tri mmesece pred oddajo vloge, se bo upošteval!
sem prejemnica denarne socialne pomoči imam 30 let sem mama samohranilka IMAM UREJENO PREŽIVNINO IN PREJEMAM POMOČ V VIŠINI 260€ SAJ MI TRGAJO 40€ ZARADI TEGA KER ŽIVIMA Z OTROKOM DOMA IN ME ZANIMA ALI JE TO ZAKONITO
Ja. Kdor živi pri osebi, ki se lahko sama preživlja, se prejemniku DSP zniža DSP za 15, 30 ali več %.
dne 04.04 sem Vam poslala vprašanje, ki ste ga dne 05.04 objavili odgovorili pa ne.
lahko prosim za odgovor
VEPIŽI
Kopija vašega vprašanja:
vepiži
Re: DENARNA SOCIALNA POMOČ – še enkrat, kdaj se dodeli in kdaj ne
05.04.10 21:39 IP/Sistem: 89.142.55.90
pozdravljeni!
zanima me cenzuz za prejetje DSP za 4člansko družino?
CENZUS DSP IMA SVOJO TEMO IN GA PROSIM PREBERITE.
dobi plače 623€ neto (100Potnih stroškov) + 23€malica
trenutno živim s hčero doma v lastnem gospodinsjtvu pri starših. z hčerinim očetom imava urejeno preživnino na sodišču.
PREŽIVNINA MORA(!!!) BITI UREJENA, ČE NE, NISTE UPRAVIČENI DO DSP. DOVOLJ JE ŽE, DA PODASTE ZAHTEVEK ZA UREJANJE PREŽIVNINE NA SODIŠČU ALI PA TOŽBO.
v mesecu maju pričakujem drugega otroka. ko rodim bom tudi z očetom otroka resnično zaživela skupaj saj trenutno še ni te možnosti.
zanima me ali mora oče spremeniti naslov ali je lahko prijavljen tam kot je zdaj?
BISTVO PARTNERSTVA OZ. DRUŽINE JE PO ZZZDR TUDI V SKUPNEM BIVANJU, TOREJ JE ODGOVOR DA. GLEDE PRIJAVE SE POZANIMAJTE NA CENTRU TUDI ZARADI DRUGIH DODATKOV (STARŠEVSKIH,…) ALI DOPUSTOV (OČETOVSKI,…).
njegovi dohodki se verjetno štejejo v skupne od dneva ko javim CSDju da sva s partnerjem in otrokoma družina,ane? SEVEDA.
kako in kje naj uredim da prekinjamo preživnino saj bomo živeli skupaj? NA VAŠEM MATIČNEM CENTRU.
p.s. zanima kje bi se lahko pozanimala glede tega kako poteka če bi me kdo zaposlil kot gospodinjsko pomočnico saj sem bila v zadnjem letu zaposlena 3mes. ko sem zanosila mi enostavno niso podaljšali pogodbe o zaposlitvi? rada pa bi si uredila porodniško saj bo amlenkrost večja kot je starševski dodatek! PORODNIŠKA JE SEVEDA VEČJA OD DODATKA, GLEDE DRUGEGA DELA VPRAŠANJA, PA JE NAJBOLJE DA SE OBRNETE NA VAŠO KADROVSKO V SLUŽBI ALI ZRSZ – KER JE TO BOLJ ZA PODROČJE KADROVSKEGA ZNAČAJA S PRIDIHOM PRAVNEGA AKTA.
jaz sem dal vlogo 31.marca,sem tudi že odločbo dobil in me zanima kdaj bom prejel prvo nakazilo?
Forum je zaprt za komentiranje.