DENARNA SOCIALNA POMOČ – še enkrat, kdaj se dodeli in kdaj ne
Lep pozdrav! Mene pa zanima sledeče. Sem oče 9 letne deklice,za katero plačujem redno že 7 let preživnino 100 evrov,živim pa pri starših. Izgubil sem službo,ker je šlo podjetje v stečaj,plačujem pa preživnino. Sedaj me pripada 3 mesece denarna pomoč iz naslova Zavoda za zaposlovanje. Kaj pa potem,če ne dobim službe v tem času? Ali me pripada socialna pomoč in kolikšen je okvirni znesek,s tem,da bi preživnino rad plačeval redno svojemu otroku,saj se mi zdi to obveza do otroka,saj tudi otrok potrebuje to in ali bi se mi pri znesku pomoči upoštevalo to,da plačujem preživnino?
Pozdravljeni,
mene pa zanima ali je mati, ki je na žalost brez redne zaposlitve upravičena do denarne socialne pomoči, katere otrok je sicer polnoletni redni študent z lastnim gospodinjstvom, ki pa se preživlja preko študentskega servisa.
hvala za odgovor
Pozdravljeni,
prosim za nasvet s strani socialne pomoči.
Moja mama, ki je stara 46 let je lani junija izgubila službo, do novembra je prejemala nadomestilo s strani zavoda za zaposlovanje. Ker pa ji v tem času še vedno ni uspelo dobiti zaposlitve se je obrnila na socialno službo za pomoč. Tam so jo zavrnili češ, da je lastnica hiše in okoliškega zemljišča in si s tem lahko pomaga. Kako? Mi ni najbolj jasno.
Mati je lastnica postala pred dvema letoma, ko se je oče smrtno ponesrečil. Lani se je tudi zanimala, če ji pripada kakršna koli pomoč po pokojnem možu glede na to, da je tudi sam vplačeval vrsto let nujni dodatek za pokojnino in so jo seveda zavrnili. V gospodinjstvu z njo živi tudi babica, katere pokojnina ( 280€ ) je tudi edini prihodek, ki ga imata.
Prosim, za nasvet kam se lahko obrne oziroma kaj lahko še sploh naredi, da pač ne bi bilo treba prodajati lastnega premoženja, za katerega je garala 30 let in nato ostala brez službe čez noč, ne po svoji krivdi.
Iskreno mislim, da to ni rešitev, da razproda vse imetje in živi pod mostom, da bo upravičena do socialne pomoči. Je pa aktivna iskalka zaposlitve in pošilja prošnje na razpise, vendar do sedaj brez uspeha. Živi namreč v okolici Šmarja pri Jelšah, kjer so možnosti zaposlitve precej klavrne.
Jaz osebno živim v Ljubljani, kjer plačujem najemnino in delam za minimalno plačo, tako da kaj veliko ji žal ne morem pomagati.
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in nasvete.
Lep pozdrav.
Domen
Pozdravljeni,
mene pa zanima ali sem upravičena do denarne socialne pomoči….sem na zavodu za zaposlovanje in sem pravkar dobila zadnje nadomestilo od borze. Živim z fantom, imava hčerkico….fant je redno zaposlen. Sem upravičena do denarne socialne pomoči? Ker sem drugače brez dohodka…
Hvala
Osnovni znesek minimalnega dohodka na podlagi prvega odstavka 8.člena ZSVarPre znaša 288,81 EUR.
Višina navedenega osnovnega zneska minimalnega dohodka na podlagi 152.člena Zakon za uravnoteženje javnih financ(Uradni list RS, št. 40/2012 v nadaljevanju ZUJF) začne uporabljati 01.01.2015 in do takrat znaša 260,00 EUR.
Mi lahko kdo kaj več pove o tem za kaj se gre,kaj to pomeni ?
Pozdravljeni!
Trije živimo v skupnem gospodinjstvu,jaz,partner in moj otrok. Do zdaj smo bili upravičeni do socialne pomoči,do zdaj sem bila aktivna iskalka zaposlitve,vendar le te nisem našla,pri zadnjem vabilu na zavodu za zaposlovanje se je nekaj zabrkalo,bila sem odsotna in nisem pravočasno javila,zato so me izpisali. Kako zdaj s socialno naprej? Čeprav bom še naprej iskala zaposlitev,vseeno zaenkrat nujno potrebujrm sredstva za preživetje. kaj se da urediti? Ali sem še vedno upravičena do DSP?
Osnovni znesek minimalnega dohodka na podlagi prvega odstavka 8.člena ZSVarPre znaša 288,81 EUR. Višina navedenega osnovnega zneska minimalnega dohodka se na podlagi 152.člena Zakon za uravnoteženje javnih financ(Uradni list RS , št. 40/2012 v nadaljevanju ZUJF) začne uporabljati s 01.01.2015 in do takrat znaša 260,00 EUR. Na podlagi 153.člena ZUJF se navedena višina osnovnega zneska minimalnega dohodka po ZUJF usklajuje z rastjo življenskih stroškov, zato osnovni znesek minimalnega dohodka od 01.02.2013 znaša 261,56 EUR.
Mi lahko kdo natančno opredeli tole zadevco ? Kaj naj bi ti datumi in zneski pomenili…lepo prosim..
Pozdravljeni
Zanima me koliko mi pripada denarne socialne pomoči, sem trenutno brezposelna brez sredstev za preživetje. Ta mesec 15.10.2013 sem imela zadnjič nakazilo za zavoda za zaposlovanje, in glede na to da preživljam hčerko ki je še študentka 3. letnika menedžmenta.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
Marjeta
Forum je zaprt za komentiranje.