DENARNA SOCIALNA POMOČ – še enkrat, kdaj se dodeli in kdaj ne
mene zanima če sem opravičena do enkratne denarne pomoči ker so me iz borze vrgli zaradi tega ker sem delala na črno en mesec apak tega nisem vedla ker mi je delodajalec dau pogodbo o zaposlitvi ki sma jo podpisala apak je ni uvero in me ni prijavil zdaj še to rešujemo v glavnem na borzi nisem in prej ko se bo vse uredilo bo trajalo dva tri mesece jaz pa sem brez dohodkov ??
ne – ker je pogoj vpis na ZRSZ, glede na specifičnost problema (vam verjamem glede delodajalca in pogodbe), pa je najbolje, da se obrnete na vaš Center za enoto DSP – ali pa, če želite res podrobno obravnavno vašega problema, kaj storiti, kako naprej, ne samo v finančnem smislu ampak tudi preživetja, pritožbe ipd., pa se oglasite na enoti PSP (prva socialna pomoč) na katerem koli CSD v SLO – napoved prihoda ni potrebna, samo na večjih CSD, se včasih čaka tudi po eno uro.
Če mi v ZS napišete iz katerega dela SLO ste, vam lahko svetujem CSD oz. soc.del., lahko pa tudi kaj več napišete okoli tega problema, če bom lahko še jaz kako dodatno pomagala!
Držte se!!!!
Pozdravljeni. Če prekinem status študnta in se prijavim na ZRSZZ, zaprosim za DSP mesečno npr. junija in sem aprila zaprla dva računa od treh. Na tista dva računa sem tudi imela dohodke, prav tako na tretjega. Ali moram potem prinesti tudi izpiske za 3 mesece tistih dveh zaprtis računov?
lp
ja
zdravo!
Mene pa zanima sledeče..
Sem dijakinja zadnjega letnika in živim z mamo v skupnem gospodinjstvu.
Dobivam preživnino mesečno 118€ in štipendijo cca. 40€.
Mama je bolana in ni zmožna delati zato komaj preživive skozi mesec.
Delam tu pa tam ker mi trenutno ne preostane časa.
Zanima me če sem upravičena do denarne pomoči / študentske denarne pomoči ?
Lepo prosim za odgovor!
Lp
Pozdrav!
študentske denarne pomoči ? katera pa je to?
dokler se redno šolate, je za vas odgovorna mama oz. lahko samo ona vloži vlogo za DSP.
Lepo pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Poznam osebo, ki je brezposelna in dobiva socialno podporo. Vsak teden pelje na odpad Dinos baker in medenino in zasluži 60-80 evrov na teden ali na 14 dni. Ta denar dobi vedno na roko, saj je premalo da bi nakazali. Ali pa ga rajši pelje vsak drugi dan da ni nakazan denar. Ne vem zakaj se na Dinosu ne zahteva zaposlenost državljana in v kolikor ni zaposlen, se mu nakazuje na bančni račun, saj tako bi vi socialni delavci imeli boljši pregled. Črno na delo ni dovoljeno, kaj tako dobljen denar pa je lahko??? Res da je obdavčeno pa vseeno ni prav.
tudi tako dobljen denar ni dovoljen – in ni obdavčen, če je na roko
Spoštovani!
Trenutno živim z otroci pri starših in me zanima, če bi se preselila k očetu svojih otrok ali bi lahko uveljavljala lastno gospodinjstvo in status samohranilke.Ker sem trenutno brez zaposlitve me zanima, če bi lahko zaprosila za socialno pomoč?
Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem!
pozdravljeni
prejemava socialno pomoč, mož se bo s 1.10. zaposlil, pa me zanima ali nama v oktobru še pripada socialna pomoč, saj bo prva plača šele v novembru
hvala in lp
Verjetno imate že odločbo za oktober in kolikor mi je poznano, vam pripada. Vsekakor pa bi bilo najbolj pametno, da preverite.
Pozdavljeni,
sem prejemnica socialne pomoči, poleg tega opravljam volontersko delo, kjer pa mi povrnejo stroške za malico po podjemni pogodbi. Zdaj pa me zanima, če se to šteje med dohodke? Ker zaslužim ne kaj, to res pokrije mesečno malico. Ima to vpliv na višino pomoči, ko bom ponovno zaprošala za pomoč? Hvala!
helov jaz bi vprašala nekaj lani oktobra sem se prijavila na borzo a sem do maja letos lepo hodla na razgovore in lepo vse tam kjer so me poslali pol pa lepo dobim MESECA MAJA DA SO ME JANUARJA ŽE VRGLI IZ BORZE ZARADI DELA NA ČRNO KI SEM GA OPRAVLJALA MESECA SEMPTEMBRA MELA SEM POGODBO O ZAPOSLITVI AMPAK ME NISO PRIJAVLI NO V GLAVNE MAJA SO MI POSLALI DA SEM JANUARJA IZBRISANA IZ BORZE ZAJ PA ME SOCIALNA TERJA DA MOREM VRNIT DENAR HALO ?? SPLOH NISEM VEDLA DA SO ME Z BORZE SPISALI KER SEM MELA NORMALNO RAZGOVOR PRI MOJI ZAPOSLITVENI ZAJ PA MOREM DENAR VRNIT ČEŠ DA NISEM POVEDLA DA NISEM VEČ NA BORZI PRIJAVLENA PA SPLOH VEDLA NISEM!!!!!!!!!!!!!
Pozdravljeni,
Sem redni študent star 26 let,brez prihodkov (imam še 1 izpit ,ter diplomo).Na internetu sem zasledil da je študent po 26 letu starosti,(starši niso več dolžni skrbeti zate ) upravičen tako do državne štipendije,kot TUDI do denarne socialne pomoči.Ali to drži? Ter kaj je potrebno narediti?
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav,
Denis
Lepo pozdravljeni!
Zanima me če mi lahko kdo pomaga,če je mogoče bil kdo v podobni situaciji kot jaz, 2.12 mi poteče denarno nadomestilo iz zavoda,ker sem tri mesece nazaj ostala brez službe, pa me zanima koliko bom sedaj dobila socialne pomoči, če živim sama z dvema otrokoma,preživnine ima eden 150,drugi pa 135evrov. malo me je strah,ko berem nekje da se preživnina odšteje od 100% soc.pomoči, ker bi mi po tej metodi pripadlo,malo čez 100 evrov,to pa ni nič…naj pa še omeni da aktivno iščem službo,torej bom to žal potrebovala le začasno,ker drugih dohodkov nimam več nobenih…
Hvala!
zgleda da tu ni nikogar ki bi pomagal,so še starejša vprašanja…. brez veze….
Pozdravljeni!
Sem prejemnica denarne socalne pomoči, prijavljena na Zavodu za zaposlovanje (odločba se mi podaljšuje na vsakih 6 mesecev torej prejemem na leto 12x socialno pomoč), živim pri starših, z novo vlogo za uveljavljenje denarne socalne pomoči, ki bo pričela velja s 1.1.2012 oziroma po nekaterih podatkih se bo lahko vložila pri pristojnih CSD, že z decembrom 2011 me zanima nasledje kaj pomeni naslednja postavka za dodelitev denarne socalne pomoči:
Če ste v zadnjih 18 mesecih prejeli denarno socialno pomoč več kot dvanajstkrat in če imate v lasti stanovanje ali hišo,
v kateri/katerem živite, in katere/ga vrednost presega vrednost primernega stanovanja za 48-kratnik osnovnega zneska
minimalnega dohodka, in želite uveljavljati pravico do denarne socialne pomoči, podpišite spodnjo izjavo!
točka III. i v novi vlogi za uveljavljene DSP v novi vlogi za uveljavitev socialne denarne pomoči po novem zakonu o javnih sredstvih, kaj to pomeni ta stavek, ali mora to podpisati vsak ki želi prejeti doenarno socialno pomoč? ali kako je glede tega ( so kaki drugi predpogoji da te izvajve na vlogi točke III.i. ni potrebno podpisati)?
Zanima me še ali bodo CSD po novi zakonodaji o javnih sredstvih po 1.1.2012 odločale o vseh že izdanih odločbah o dodeljenih DSP in IDSP? kaj to pomeni v mojem primeru ko sem dobila odločbo, ki mi velja od 1.12.2011 do 31.5.2012 ali bom dobila novo odločbo od CDS?
Za odgovore se najlepše zahvaljujem!
Lep pozdrav
Lep pozdrav. Zanima me sldnje: brat je brez službe in živi na istem naslovu kot mama, ki je tudi brez službe in dobiva boniško nadomestilo. Brat je 3 mesece dobival denarno nadomestilo in sicer cca 400 e. Nekako je še šlo. Sedaj pa mu to ukinejo in me zanima ali ima pravico do denarne socilane pomoči? Mesečne. Kakšne so njegove možnosti?
Delam pripravništvo brez plačila in sedaj so ugotovili, da bi mi lahko plačali neke ure. In seveda bi se mi ta socialna znižala. In ker te ure niso vsak mesec enake, včasih je veliko, včasih nič, sem se raje odločila, da mi na koncu šolskega leta nakažejo vse skupaj. In sedaj me zanima, če dobim takrat nakazilo npr. isti mesec kot se mi izteče socialna torej isti mesec kot dobim še zadnjo socialno, kako je sedaj s tem. Ali mi potem tisti mesec še splo to pripada ali moram takoj poklicati tja in to povedati? Jaz sem si to tako splanirala, da mi nakažejo takrat ko se mi soc. izteče in je potem pač ne podaljšam in nič ne javljam. Prosim za pomoč.
Kot tretje pa me zanima tale novi zakon po katerem naj bi se socialna zvišala. Tam lepo piše da bi naj sedaj tisti ki so med 18 in 26 letom starosti prijavljeni doma pri starših, da bi dobili le 200 e, torej bi jaz potem dobila še manj kot sedaj, saj sem prijavljena pri mami živim pa na začansem naslovu v kraju pripravništva. Glede na to, da me že sedaj smatrajo na scd kot samsko osebo, ki ji pripada najvišji znesek, ali lahko tudi v bodoče to pričakujem ali pa bom še na slabšem? Ali je možno, da bi po novem zakonu sodila v tiste, ki imajo 60 ur dela na mesec?
Je žalostno vse skupaj v tej naši državi. Delaš zastonj, še vikende žrtvuješ, cela družina brez službe, mama samohranilka hudo bolana, pa povsod naletiš (razen izjem) na nerazumevanje in ljudi brez sočutja. Na zavodu kar pričakujejo, da moraš tja priti ko si to zmislijo, pa nima veze, če lahko dobiš fraj ali ne. V službi te porabijo za vsako stvar, vsak mesec samo računaš in moliš za boljše čase, potem pa se ljudje do tebe vedejo kot da ti je lepo. In da lahko z 229 evri nekdo preživi, to je sramota in to mi potem dopovedujejo ljudje, ki imajo čez 1000 na mesec plače. Saj ne rečem, so izjeme, hvala bogu za njih!:)
Lep daN.
M.
Pozdravljeni,
mene pa zanima kako je, če si star več kot 26 let, še študent, delaš preko ŠS in si zaprosil za DSP.
Koliko moraš delati min in koliko max (v mislih imam €), da še vedno lahko dobiš denarno socialno pomoč?
Najlepša hvala za odgovor,
Tina
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako bo center za CSD ugotavljal za točnost navedenih podatkov glede stalenga prebivališča oseb. Ker so mi na centru povedali da bodo za točnost podatkov vprašali tudi sosede v kraju v katerem živim in sicer če bi slučajno navedla da živim doma kot mati samohranilka bi pa jaz živela s svojim partnerjem na drugem naslovu.
za odogovor se vam že v naprej lepo zahvaljujem.
Forum je zaprt za komentiranje.