Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?
pozdrav
A ste dobili danes nakazilo / izplačilo za DSP ?
Malce po 16 uri pri meni ni bilo še nič.
lp
zdajle preverila, tudi jaz še nimam- čudno.
meni so sedaj na csd, ker delajo do 17.00 da ni sprememb,da so nakazila bila, da pa še ni poknjiženo, na banki da je a poknjiženo ne-
Na spletni strani MDDSZ piše, da bodo denarne pomoči izplačane jutri.
Jaz sem dobil poračun akontacija vs DSP po novi odločbi, 40 evrov za 2 meseca. Čakam še DSP.
Včeraj sem šel na Vzajemno in mi je tam uslužbenka izpolnila obrazec 5 minut dela dobim povrnjeno preplačano premijo za dodatno zavarovanje, s seboj imejte odločbo za DSP.
Denar sem dobil v 1 dnevu.
Nic vec jasno… primerjam zdele mojo odlocbo in od bivsega!
Pogoje imava podobne : torej, prijavljena pri ocetu, oba sva napisala, da pomagava pri poloznicah, pri njemu je prijavljena pri ocetu se polnoletna hci, v mojem primeru sva samo jaz in oce. S tem, da je on zdrav, jaz nisem in zato tezje najdem sluzbo – imajo zdravnisko zraven.
V zadnjih treh mesecih so najini dohodki : (pri meni se niso utemeljeni, ker mi ni jasno, od kot je mozno)
on : 530€ , 33€, 399€ . Iz prejsnega leta dohodki skupaj 300€.
jaz: 80€ , 199€ , 17€ . Iz prejsnega leta dohodki skupaj 560 €.
In meni so zracunali tako : zmanjsanje – dohodki in prejemki po 30 clenu 100€ ; zmanjsanje – oskrba po 31 clenu 40€. DSP 120€.
Njemu : zmanjsanje – dohodki in prejemki po 30 clenu 14€. DSP 245€.
Torej, kako je to mozno? Zakaj njemu niso zmanjsali za oskrbo? In nasploh po dohodkih? Meni ni popolnoma NIC jasno!!
Kot mati samohranilka 3 otrok..en ne živi več doma,dva srednješolca sem dobila 206 eur dokladov. Otroka sta dobivala še 350 eur štipendij in jaz minimalno plačo. Lastnica podedovane hiše v adaptiranju,če hočem rešiti stanovanjski problem. Lastnica ne novega avtomobila. Po novem dobim 220 eur dokladov…otrokoma pa ukradejo štipendije. Sedaj se vprašam kaj hočejo doseči? Da otroke začnemo izpisovati iz šol,ker ne bomo zmogli plačevanja voznih kart v najbližje kraje? In Slovenci se jezimo lepo doma in jim vse dopuščamo..saj se v vladi zavedajo,da Slovenci nimamo poguma kaj spremeniti ampak pihamo tukaj
Po pošti bi poslala vlogo za denarno socialno pomoč – vlagam prvič. Kaj vse moram priložiti.
Za 3 bančne izpiske vem ali moram še kaj?
Še to, koliko časa moram biti prijavljena na zavodu da oddam vlogo za dsp?
če boš sploh bila do nje upravičena 😉
jaz še tudi čakam na to bedasto odločbo, žal ji drugače ne morem rečt, ker sem že tak živčna in tečna, da je joj….
Mb CSD:)
jutri je zadnji dan. se mi zdi da odločbe ne bo ( niti za vrtec, niti za otroški dodatek). kaj sledi? gre za molk organa ali kako?
Kdo bo odgovarjal?
jaz sem šla danes tja in mi je na informacijah pogledala v racunalnik in je rekla, da so jo ravno danes zakljucili:)
Živjo!
Da opišem svojo situacijo. Trenutno imam status dijaka, ker opravljam poklicno maturo in delam prek e-servisa. sem v 4 mesecu nosečnosti zato delam manj kot sem pred nosečnostjo.. na mesec dobim okoli 350€, živim pa v najemniškem stanovanju skupaj z fantom. Pred kratkim mu niso podaljšali pogodbe, tako da je ostal brez službe. Zaenkrat še ni na zavodu, ker si sam išče službo.
Mene pa zanima, koliko bi okvirno dobila socialne pomoči? .. če bi dobila vsaj 200€ bi bila res rajši kar doma, ker mi gre od te majhne plače za službo cca.60€ za bencin pa še zaradi nosečnosti mi je vsak dan v službi težji..
Hvala za odgovore in lp 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.