Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?

Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?

Koliko pa bi potem jaz sploh dobila pomoči?

Meni so odsteli za bivanje “pri starsih” ( sem samo prijavljena pri ocetu) 40€. Torej, ce nimas NOBENIH dohodkov, bi naj dobila 220€.

Jaz sem vmes tu pa tam prodala papir, ker pac je bila socialna pomoc premala za prezivetje, in so mi na racun tega sedaj 100€ odbili. Torej se ne trudim absolutno nic vec, ce ne dobim prave zaposlitve. Steje se namrec tudi to, ce nekaj prodas in dobis samo racun, brez nakazila denarja na trr.

Hvala 🙂

Srečno.

torej živite v enem majhnem stanovanju, gospodinjstvo je ločeno, kaj to pomeni imate v hladilniku ločene police? kdo te pa potem preživlja, če te starši ne, prosila bi pa za državno pomoč?

Sem na istem dobimo malo nad 180 evrov po novi zakonodaji. A vseeno je tistemu bistveno težje živet, ker so že najemnina in položnice OBČUTNO previsoki….nam ki smo doma je 180 evrov velik, ker položnice, stanovanje/hiša je krito.

Pravijo, da bo socialna jutri ze… ve kdo kaj o tem? Na njihovi strani pa ne morem odpret, ker nimam nekaj nalozeno.

Koliko je DSP za mamo z dvema otrokoma?

Odvisno od starosti otrok, ali živite sami, koliko prejemajo preživnine,…

oba predšolska in 170eur preživnine za oba

a je kdo iz lj ki je danes sploh že dobil DSP?

Kaj pa iz stajerske je kdo dobil danes????

Za lj. ne vem, v Kranju je ni.

Zdaj 6 mesecev nisem prejemala dsp, zdaj pa bi rada oddala vlogo. Ali se gledajo kakšne in kolikšne prejemke sem prejemala npr pred 1 letom ali še vedno samo za 3 mesece nazaj.
Prej sem 3 mesece dobivala dsp ali lahko glede tega kaj komplicirajo ali to ni pomembno, prej sem živela pri starših zdaj živim pri fantu. Ali lahko vlogo pošljem po pošti ali se moram osebno zglasiti, moram priložiti tudi izpisek iz banke?

Meni so gledali za celo leto 2011… v odlocbo so mi zapisali moje dohodke iz l. 2011, katerih polovico sploh ne poznam. Preverit nimam kje, ker na dursu se nimajo teh podatkov.

Pa te dohodki kaj vplivajo na dsp?
No, trenutno tako nimam nič, prej sem pa seveda imela saj sem imela prilive.
Potem mi ni treba priložiti izpiske iz banke, dam samo vlogo ali lahko pošljem po pošti?

ja, izpiske v vsakem primeru,najbojše jo oddati osebno, ker ti v štartu pregleda če je ok, da ti ne traja potem preveč dolgo.

Ali ima kdo informacije kaj je z današnjimi izplačili?

Za 3 mesece ali več?
🙂

Ja, itak, da se upostevajo, meni so znizali za 110 € zaradi dohodkov. Majhnih, seveda.

UFUF- do 16h delajo na tem, ce ne bo danes, bo jutri zjutraj.

Samo za zadnje tri mesece.

Za 3 mesece ali več?
:)[/quote]

Neses jih 3, za lani ti sami pogledajo… no, saj ti za vse sami pogledajo, nest moras pa vseeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close