Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?
danes dobila odločbo, zmanjšano za 70 evrov, upoštevali preživnino, otroški dodatek (ki so ga zvišali za 20€). Nekje so našli, da sem leta 2010(!) dobila od nekod, ne vem kje 59 evrov, ja tudi te so upoštevali, moram še raziskat kaj je to bilo. Najverjetneje vračilo od vzajemne…..
spoštovani! kaj bom pa jaz rekla.imam 2 dijaka ,enega v 1 letniku ,drugega v drugem letniku ,oba brez štipendij.Vlak stane mesečnoza enega 95e x2 otroka.Socialne pomoči dobim 280 e kaj z tem denarjem naredit ne vem niti ne vem kako bom sploh lahko šolala sina.Sem že čist na koncu ž zivci,ne spimsamo premišljujem da bi kje dobila kakšno delo na domu ali kaj podobnega .kaj bi v tem primeru naredili vi?to se ti lahko sfuzla kaj je država naredila.Sinasta si z štipendijami plačala dijaški dom zdaj pa ker ni štipendij pa se vozita od doma s tem da se zjutraj vstaneta ob 3uri zjutraj ker imata 1 uro peš do vlaka za kolesa pa nimam denarja .res je hudo in še huje bo!!!
prlečka, otroški dodatek naj bi se zvišal za otroka ( je pa res da za ful malo – kar bi naj blo nadomestilo namesto štipendije), kaj preživnino imata urejeno? Pojdi na zavod in povej situacijo, mogoče se da urediti s kako izredno pomočjo.
Sem si malo prej ogledala to novo matematiko za pridobivanje DSP. Več kot ti dajo, več odštejejo. 🙁
Če prav razumem. Mama + dijak: mami pripada 260€ in dijaku 257€. To je 517€. Od tega se potem odštejeo vsi prihodki: preživnina – brez nje ni otroških, če je še oče živ, otroški in vsi ostali morebitni prihodki.
Ker sem se nekaj let borila za približno spodobno preživnino sem sedaj pav posebej nagrajena .
Se mi otrokov oče že smeje.
Bo sedaj bolj pravično razdeljeno, saj če ma kdo kako nepremičnino v obliki kmetijskega zemljišča, travnik bo vseeno dobival DSP (sam vseeno upoštevajo da se dobiva subvencije na travnike) sam da nima ravno 10ha travnikov (bi znalo bit 0 evrov DSP), avto se tud ne upošteva, četud ga imate za 5000 evrov, se pa upoštevajo kake druge dohodke ala obresti, preživnina, dohodki na račun v letu 2010, varčevanje……..
Pr nas pa še nič že od decembra.
zakaj si pa dobila tako malo, če prav vem živiš sama, torej bi morala dobiti polno pomoč.
Zivim na crno pri enem gospodu, ki pa ga ni tu, prijavljena pri ocetu…. grem jutri dol, da kaj vec zvem… cudno mi je, ker imam nekam veliko dohodkov, za katere ne vem + tega je zraven, ces, da oddajam neko premozenje v najem, ki ga pa nimam.
Srcno upam, da gre le za napako. Plus tega sem do sedaj dobivala polno zato, ker iz zdr. razlogov ne smem delat. V sedanji odlocbi tega ne pise.
pa se ne bi dalo zmenit, da se uradno prijaviš pri tem gospodu. morda bi bila upravičena do subvencije najemnine, prepričana pa sem tudi, da so se ti pri izračunu zmotili.
Ne da se, je neprofitno stanovanje, lahko prijavi samo druzinske clane. Upam, da najdem se kaj tako pocenskega, kot ima ta gospod (130€ s poloznicami). Nekoga sicer poznam, ki ima 60€ najemnine, ampak kdo bo vzel mlado punco, z 100€ socialne.
Verjetno pa so izvedeli, da ne zivim pri ocetu, ker na odlocbi pise : ima prijavljeno bivalisce oz. dejansko biva s/z drugimi osebami, ki niso družinski člani, kjer ima zagotovljeno 15% OSNOVNE OSKRBE (bivanje). Ne vem, ali potem vedo, da nisem doma ali to velja za oceta.
Meni se zdi ta trenutni sistem VELIK boljši, ker se upošteva vse, če skoraj ničesar nimaš se tud bat kaj dost nimaš, da nebi dobil, ostali ki imajo nepremičnine/prihranke se sedaj pritožujejo nad sistemom, da bi pa svoje nepremičnine/prihranke prodal/porabil to pa ne. Se upoštevajo dohodki za 2010.
se pravi tip ima neprofitno stanovanje, ki ga oddaja. me drži, da bi šla na občino prijavit, da malo pregledajo komu oddajajo. Zaradi takih potem ti ne dobiš neprofitnega stanovanja namreč.
tisti, ki živijo pri starših dobivajo 180 evrov, zakaj ti dobivaš manj?
Glede na to, da je oče alkoholik, bi morda lahko povprašala po kakšni varni hiši?
Brezposelna mati samohranilka v tržnem najemniškem stanovanju s 450€ najemnine.
Prej sem imela socialne 300€, zdaj so mi znižali na 140€!
Imam otroški dodatek 100€ in preživnine 200€. In očitno me je dolžna šreživljat mladoletna hči!
Toliko o pravičnosti novega sistema.
Sem jih vprašala če imajo zame stanovanje za 50€ za najet…
Kako naj preživiva? Službe ne dobim, staršev nimam, računi se kopičijo….
Sem si malo prej ogledala to novo matematiko za pridobivanje DSP. Več kot ti dajo, več odštejejo. 🙁
Če prav razumem. Mama + dijak: mami pripada 260€ in dijaku 257€. To je 517€. Od tega se potem odštejeo vsi prihodki: preživnina – brez nje ni otroških, če je še oče živ, otroški in vsi ostali morebitni prihodki.
Ker sem se nekaj let borila za približno spodobno preživnino sem sedaj pav posebej nagrajena .
Se mi otrokov oče že smeje.[/quote]
Grozno!! Bori se! Si poskusila z subvencijo stanovanja? Jaz grem tudi jutri dol, pri meni so vedno upostevali tudi to, da zaradi zdravja ne dobim sluzbe, sedaj tega nikjer ni. Upostevali so pa cisto vse drugo! Od lani, ko sem 3x sla papir (cajtnge) prodat, namesto, da bi sla po izredno pomoc, so mi upostevali in zato odbili 100€, in pa oskrba 40€. In sem pristala na 120€. Zdaj vem, da ne bom vec zbirala papirja in ko bom potrebovala denar, bom sla fehtarit za izredno! Za dosti ljudi je tale nov zakon super, ampak so sedaj se manj posteni, kot so bili. Poznam nekoga, ki ima v solasti 2 stanovanja, avto, zena dobi place 800€, on pa socialne 260€. Kje je tukaj postenje?
Takemu se bo po novem upošteval vse, kajti jaz imam parcelo-travnik-kmetijsko zamljišče v odmeri 1000 m2 in mi notri piše, da se ne upošteva ker je vredna 350 evrov, ampak vseeno so mi odbili 1.6 evra ker naj b dobil 20 evrov subvencij na leto, ….jaz nisem nikjer nič delal zato dobivam po točki 1 a ker je oskrba mi odbijejo -30%. Nimam pa najemnine, položnic tud ni, hrana je na kmetiji a vseeno me stane bencin, ker je avto družinski, pa osnovna hrana…
Danes sem sla na banko, polovico teh dohodkov, ki jih navajajo na odlocbi, NI. Tako, da upam, da je res slo le za napako. Zanima pa me naslednje, recimo, zivis pri starsih, kako jim dokazes, da placujes poloznice (pac pol pol)? Moras sploh dokazat, ali je dosti, da to poves/napises?
O,dejte mi povedat,oddala že decembra,vse,za otroški,za soc.pomoč,Danes nisem niti doklad,dobila nakazanih,kaj je sedaj to:?
Forum je zaprt za komentiranje.