Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?

Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?

Pa kaj smo vsi iz MB. No jaz sem dobila akontacijo januarja in februarja. Kot pravim odločbe za vlogo decembra pa še ne. Je pa res, da so prej nardili tiste, ki so hodli težit, jaz nisem ker sem dobla akontacijo.

grem stavit da vseh odločb do konca marca ne bo. Kaj pa potem?

Sem slišal, da naj bi sedaj v kratkem prišle odločba za DSP.

ja jaz sem sedaj dobila cca 100 evrov imam manj. Upoštevali so pa čisto vse. Sem pa iz Celja.

Mene tud resno zanima, koliko bom dobival, hehe še najraje pa bi dobil zaposlitev, ampak me tudi v kuhinji …,za čistilca po terenu ne rabjo, da ne govorim o gradbenih firmah, tam nič ni…vse je šlo po vodi.

Kdaj si dobila odločbo?

Danes sem dobila odlocbo oz 3 (socialna, otroski in vrtec)

Vmes sem ostala brez služba, možu je šla plača dol. OD je ostal enak, vrtec pa se je podražil za DVA razreda. Men se bo skeglalo. Kako bomo?

Žal nisi edina 🙁 . Marsikomu se bo “skeglalo”. Še huje ko bomo zdaj dobili poračun vrtca za nazaj.
a si napisala tam v vlogi, pod III/g kakšni je dejansko stanje? da si ostala brez službe?

Dohodki in premoženje, ki se upoštevajo

Upoštevajo se vsi dohodki in prejemki, in sicer neto razpoložljivi dohodek (po odštetju davkov in obveznih prispevkov ter normiranih oziroma dejanskih stroškov), razen tisti, ki so namenjeni kritju posebnih potreb (na primer dodatek za pomoč in postrežbo, dodatek za veliko družino,…). Upoštevajo se dohodki, prejeti v preteklem koledarskem letu, na podlagi odločbe o odmeri dohodnine.

Če podatki za preteklo leto med odločanjem še niso znani, se upoštevajo dohodki iz predpreteklega leta, preračunani na raven preteklega koledarskega leta. Če oseba v preteklem koledarskem letu ni imela dohodkov, ima pa jih v tekočem, se upoštevajo tekoči dohodki, prejeti v mesecu pred vložitvijo vloge in preračunani na raven preteklega leta.

Od dohodkov se odštejejo dohodki, ki jih je oseba prejemala, vendar jih neposredno pred uveljavljanjem pravice ne prejema več (zaradi izgube zaposlitve se na primer ne upošteva plača), in preživninske obveznosti.

če ni službe na vidiku, vzameš otroka iz vrtca, če bo pa nova služba bo pa itak dobro.

seveda, dat otroka v vrtec v času službe, vzet ga ven ko službo izgubiš, potem spet ga dat v vrtec ko jo dobiš …. res, sila preprosto je to. Vmes se še kregaš na zavodu ker te ne jemljejo za resnega če nimaš varstva za otroka. V vrtec se ga (ponavadi) tudi ne da vpisat naslednji dan. In če pogledaš še na zmedenost, ki jo povzročiš pri otroku ( ki ni nič kriv)…pa si zmagal.

Hjam:

Posebne okoliščine

Center za socialno delo lahko v izjemnih primerih, kjer bi plačilo programa vrtca ogrozilo socialno varnost oseb ali iz drugih pomembnih razlogov, določi nižje plačilo za vrtec. Pri tem morajo biti posebej opredeljeni razlogi za neugoden socialni in materialni položaj osebe, na katere oseba ne more vplivati, jih pa je ob strokovni pomoči centra za socialno delo pripravljena začeti odpravljati, v dogovorjenem roku in na dogovorjen način.

….
Hjam:

Posebne okoliščine

Center za socialno delo lahko v izjemnih primerih, kjer bi plačilo programa vrtca ogrozilo socialno varnost oseb ali iz drugih pomembnih razlogov, določi nižje plačilo za vrtec. Pri tem morajo biti posebej opredeljeni razlogi za neugoden socialni in materialni položaj osebe, na katere oseba ne more vplivati, jih pa je ob strokovni pomoči centra za socialno delo pripravljena začeti odpravljati, v dogovorjenem roku in na dogovorjen način.[/quote]

nisi…. če bo komu uspelo koristiti tale del, naj se javi, kajti ta del je zaenkrat namenjen SAMO družini, kjer je nasilje.
Tako je meni zatrdila na CSD !!!

Če kdo ve, da so to uporabili tudi za kak drug namen, naj javi, ker me res zanima ali so resnično tako rigidni glede tega, al se bodo omehčali.

pač nekdo:
prosim??

Jao to velja za vse, ne samo za nasilje v družini. Če tega ne upoštevajo, se pa da pritožba in potem bodo sigurno upoštevali. Le katera pametna glavca si spet tole narobe predstavlja. To je itak bila napaka, ko so določili da o tem odloča vsaka soc.delavka po svoje.
Lepo je navedeno ogrozilo socialno varnost oseb ali iz drugih pomembnih razlogov, določi nižje plačilo za vrtec. …- neugoden socialni in materialni položaj osebe, na katere oseba ne more vplivati,

Pa vedno VEDNO povprašaj na več CSDjih. Neverjetno je kako so si izjave lahko različne. Še bolje pa če pošlješ mail in ti pisno odgovorijo.

nisi

to je info. socialne delavke in ne nekaj, kar bi zraslo na mojem zelniku. Sem ravno v sredo spraševala o tem, kajti zaradi 5,15 eur prekoračitve na mesec sem padla v višji razred, s tem da se mi tudi najemnina, ki jo plačujem ne upošteva – se upošteva samo kredit kot olajšava.
Obenem pa je to ne samo direktiva ministrstva, temveč tudi občine. Mi je tudi sprejet akt iz občine pokazala, kjer je jasno pisalo, kaj spada v olajševalne okoliščine.

Ravno zaradi tega odgovora soc.delavke, sem prej prosila, da če komu uspe na podlagi česarkoli drugega, da se mu upošteva, naj javi – ker tako imam osnovo, do takrat pa žal ne.

Drugače pa “nisi”, tudi jaz sem mislila enako kot ti, dokler me soc. delavka ni zabila z nasprotnim.

Jaz ti predlagam, da ne čakaš morebitne podobne primere, temveč se pritoži. Izgubiti nimaš kaj, dobiš pa lahko veliko. V pritožbi pač utemelji vse, kar si napisala tukaj – izguba službe ipd., potem bodo pa že pametne glave na ministrstvu povedale, ali imaš prav ali ne.

pač nekdo, saj vem, vidim da si dobla tako pojasnilo od drugod. No, to definitivno ne drži. Jaz bi na tvojem mestu podala pritožbo. Zgubiti nimaš kaj.

Ali ste vsi dobili DSP danes?Tisti,ki vam je potekel januarja 2012.Hvala!

poteklo januarja, nova vloga pravi čas, ni odločbe, ni bilo nakazila ne 21.2., niti danes, bila sem tam, 22.2., pa mi je rekla, da je odločba v delu ( torej ne stoji nekje na čakanju), da še čakajo neke podatke, do danes ni odločbe, to pomeni, da čakajo podatke 14 dni??? halooo!!! grem v sredo spet tja

aja, pa novi zakon ne spemeni ničesar pri mojem primeru

poteklo januarja, nova vloga pravi čas, ni odločbe, ni bilo nakazila ne 21.2., niti danes, bila sem tam, 22.2., pa mi je rekla, da je odločba v delu ( torej ne stoji nekje na čakanju), da še čakajo neke podatke, do danes ni odločbe, to pomeni, da čakajo podatke 14 dni??? halooo!!! grem v sredo spet tja

aja, pa novi zakon ne spemeni ničesar pri mojem primeru[/quote]

še to: ja, pa mariborski csd

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close