Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?

Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?

Hodijo odločbe domov, ne se sekirat. Najprej za DSP.

zanima me, če mi je potekla odločba za DSP v marcu in imam zdej po novem nižjo DSP, zakaj mi bodo od otroških delal poračun, če pa sem imela veljavno staro odločbo do konec marca?

Zakaj mi bodo za januar in februar odbil od OD, če mi je takrat veljala še stara odločba in nisem oddala v dec oz jan novo ampak v marcu, ko mi je stara potekla in so mi na CSD rekli da bodo poračun od OD nardil, ker jim program avtomatsko nardi od 1.1.2012 odločbe?

Mislim, da ti vse piše v odločbi. Nova odločba razveljavili staro odločbo od 1.1.2012 naprej, čeprav si vlogo oddala šele marca (za april), saj je 1.1.2012 v veljavo stopil nov zakon.

Jst recimo bom sedaj dobil višjo DSP in čeprav mi je stara odločba januarja še veljala in sem šele za februar oddal novo vlogo, so mi poračunali in dodali še 32€ za januar.

A kdo ve kdaj na CSD na vlogi za denarno socialno pomoč pogledajo datum vpisa oz. kdaj si se vpisal na zavod za zaposl. ? Takoj, ko prejmejo vlogo ali ko jo obravnavajo ?

Hvala.

Pozdravljeni,

Ali se lahko vlogo za dsp lahko tudi pošlje priporočeno po pošti, al je treba samo osebno jo oddati na pristojnem Csd ?

lp in hvala.

Jaz sem poslala priporočeno po pošti in je bilo v redu.

kaj je pravzaprav s tem zzzs – da miruje za cas odlocbe (kot vzajemna) in da ne dobivas mesecnih poloznic, zavarovan si pa vseeno??
ali ti na zzzs tudi povrnejo za nazaj (glede na veljavnost odlocbe od 1.1.) tako kot vzajemna?

KONČNO!

Edino pravilno. Tisti ki imate streho nad glavo, 2 avta, zemljo in še in še… Se boste že znajdel, pa doma prideljate. Mi smo pravično padli na najnižji razred, ker res nimamo nič. Pošteno!

Ne pa da so nam podobne družine, ki imajo vsega polno rit plačevale enako kot mi, ki si z našimi bednimi plačami ne moremo privoščiti nič!!!

Pošteno! Brabo Janša, bravo socialna država!

V bistvu je ta zakon delo ministra Svetlika pod Pahorjem.

Imamo streho nad glavo,2 nobel avta,tudi nekaj gozda imamo v lasti,pa sem v istem razredu.

pozdravljeni, zanima me, če ste do danes 21.5.2012 že prejeli denarno socialno pomoč?
Hvala, lp

POZDRAVLJENI !

Jaz sam sla preveriti eno urco nazaj pa ni bio naložen dinar za socialno.
Klicala sam , povedali su mi da bo od 15:00 ure pa naprej.

Zanima me če je kdo prejeo dinar dones za socialno denarno pomoč.

Hvala, lp 😀

Center za socialno delo sem obvesil, da sem se z marcem zaposlil in poslal sem tudi prvo plačilno listo ( aprilsko ), pa so mi še zdaj za maj nakazali socialno, pa zgleda da imam vzajemno tudi v mirovanju, čeprav sem vzajemno prav tako obvestil, da nisem več upravičen do socialne..Kaj naj zdaj naredim..

NUJNO POTREBUJEM POMOČ!!!!

2 tedna nazaj sem dobila iz zavoda za zaposlovanje pismo da so me prenehali voditi v evidenci,ker se nisem javila na datum,ki so mi ga dali. ( naj povem da so mi poslali pošto na drug naslov in da sploh nisem vedela za ta datum) napisala sem pritožbo in so me seveda zavrnili. Čeprav sem ZELO aktivna iskalka zaposlitve. Pošiljam prošnje k zmešana in nič od nič. Drugače sem pa mati samohranilka,brez preživnine. No danes pa dobim iz centra za socialno delo da mi prekinjajo VSE..zdravstveno zavarovanje,otroške doklade in pa socialno pomoč. Sploh jih ne zanima kako bom naprej živela. Nevem več na koga se naj obrnem. Kako bom otroku nudila kar je potrebno za nujno preživetje. Nikogar nimam ki bi mi lahko pomagal tako ali drugače. Naj še povem,da živima v najemniškem stanovanju,ki ga bom po vsej vrjetnosti mogla vrnat,ker nebom mogla plačevati najemnine. Prosim za nasvet,če se kdo spozna,ali lahko ukinejo vse i kaj naj naredim kako naprej. Želim si imeti službo ampak jo nikakor ne dobim,poslušam pa vsak dan ”služb je dost sam delat se je treba spravit” NI RES. Sem čisti primer da ni res,imam šolo pošiljam pa tudi prošnje kjer šola ni potrebna in nič sreče 🙁
Prosim pomagajte kam se naj obrnem :((((

dej ne bluzi OD ni vezan na zavod. In kdo je kriv da si brez preživnine? TI sama,tako da….
V tvoji zgodbi marsikaj smrdi,tako da bom bila nataknjena pa ti ne bom napisala,ker….

zaposlen- pojdi na csd in naj ti povedo kako vrneš

bnvnh ne pametuj če nimaš pojma.get a life!!!

Nimam pojma?Povej kako potem ostali imamo OD ,zavarovanje?
kar tako na lepe oči kajne 🙂

Kaj pa porodniska,za katero ze imam odlocbo-se bo spreminjala ali bo znizana?

kateri csd ti je izdal tako odločbo? si se pritožila? če se še nisi povej, ti pomagam.
pa pojdi na csd in daj vlogo za izredno socialno pomoč.

Ko si na ZRSZ moraš aktivno biti iskalec in biti pozoren, res POZOREN na njihova povabila….men ni delal 1 teden internet pa sem kljub temu šel do svetovalke in tam preveril, če in kako naprej, če so kakšna usposabljanja itd….to niso heci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close