Denarna socialna pomoč, odločba, kdaj? MODERATORJI ?
Takoj nehaj delat, saj nisi neumna menda! upam, da s fantom nista skupaj prijavljena, če sta naj se on hitro odjavi. Ti boš sedajle dobila 260 evrov denarne pomoči, zaprosiš lahko pa tudi za izredno denarno pomoč do višine 1300 evrov v enem letu, poleg tega pa lahko zaprosiš tudi za subvencijo najemnine. ko bo otrok rojen prijavi samohranilstvo, fant naj uradno plačuje čim nižjo preživnino, da boš dobila višje OD in starševsko nadomestilo.
Lani marca sem oddala za izredno pomoc – sem dobila, ampak v tistem casu nisem zapravila ves denar ( hrana) , in mi je mislim da manjkalo par € pa so mi zato dali prepoved 18 mesecev. Imam kaksno moznost, da dobim spet izredno pomoc???
Pa se druga stvar. Sep, okt in nov sem imela kar visok dohodek (300€ skupaj) zato so mi znizali dsp za 100€. Ker s tem ne morem niti poloznic placat, me zanima, ce lahko oddam novo vlogo, ne glede na to, da mi odlocba potece sele konec junija? Zadnje tri mesece imam skupno drugih dohodkov 80€ (razen ce se steje tudi nakazilo od druge osebe – od fanta sestra je fantu nakazala mislim da 25 € na moj racun – se to steje?)
Zanima me predvsem, ce lahko sploh oddam novo vlogo, ce se mi ni poteklo?
Vlogo za DSP sem oddala 2.3., do danes še nobenega odgovora. Kaj menite, koliko bom še čakala? Gre pa za Velenje.
lahko povem svoj primer:
oddala 17.2., odločba je prišla danes, denar pa upam, da konec meseca:)
Vlogo oddala 12.12.2011 – za otroške doklade ter štipendijo (en študent, en OŠ), pa do danes še nobenega odgovora. A jih zagnjavim?
Enako je bilo pri nas, pa sem v petek poklicala, naletela na prijazno gospo, ki mi je razložila, da so se pravkar lotili reševanja štipendij in v soboto je bila odločba že doma. Tako, da jutri so uradne ure, ne bo škodilo, če pokličeš.
Ali lahko oddam po priporočeni pošti sprintano vlogo ali mora biti kupljena.
🙂
Hm, malo čudno vprašanje bo to… je možno, da me CSD zavaruje, še preden prejmem odločbo? Danes sem namreč dobila en dopis, da me na osnovi pooblastila tega in tega ZZZS odjavlja, saj je iz evidence razvidno, da sem zavarovana iz drugega vira.
Sem poklicala, pa mi je gospa rekla, da sem zavarovana po CSDju (?)… odločbe pa itak nimam, ne nič… v ponedeljek imam eno operacijo in ne bi rada dobila kakšnega čudnega računa na poti domov…
Mogoče je odločba izdana, pa traja en cajt, da jo dobiš domov. Pokliči na CSD, lahko pa greš tudi v ZD s kartico in prosiš eno sestro, da preveri, če imaš urejeno zavarovanje. To je še najbolj gvišno.
Hvala Jalur, žal se z mojo odločbo ukvarja CSD, ki je ene 130 km stran od mene, sem pa poslala sms za preverjanje in je bojda vse ok… bom pa pred ponedeljkom zagotovo še kje preverila, nikoli ne moreš biti dovolj prepričan. 🙂
Lahko[/quote]
Hvala.
Na vlogi piše če uveljavljam pravico do denarne socialne pomoči, mi ni potrebno izpolniti rubrike za zdravstveno zavarovanje.
Ali to potem oni sami uredijo ali je vseeno bolje da označim ta dva polja. Oba (osnovno in dodatno) zavarovanje si plačujem sedaj sama, če ne izpolnim rubrike ali mi potem oni plačajo oba zavarovanja ali še vedno plačujem sama?
Ta rubrika me je zmadla, ker ne vem ali moram označiti ali ne.
Lahko[/quote]
Hvala.
Na vlogi piše če uveljavljam pravico do denarne socialne pomoči, mi ni potrebno izpolniti rubrike za zdravstveno zavarovanje.
Ali to potem oni sami uredijo ali je vseeno bolje da označim ta dva polja. Oba (osnovno in dodatno) zavarovanje si plačujem sedaj sama, če ne izpolnim rubrike ali mi potem oni plačajo oba zavarovanja ali še vedno plačujem sama?
Ta rubrika me je zmadla, ker ne vem ali moram označiti ali ne.[/quote]
Nič te ne stane odkljukat še ta dva polja. Če odobrijo ti bo pisalo na odločbi, vse ostalo uredijo oni. Če pa zavrnejo… pa bo po starem.
Hvala.
Ta rubrika me je zmadla, ker ne vem ali moram označiti ali ne.[/quote]
Nič te ne stane odkljukat še ta dva polja. Če odobrijo ti bo pisalo na odločbi, vse ostalo uredijo oni. Če pa zavrnejo… pa bo po starem.[/quote]
Kopiram iz vloge:
Če uveljavljate pravico do denarne socialne pomoči, naslednjih dveh rubrik ni treba izpolnjevati; če teh dveh pravic ne želite
uveljavljati, izpolnite Prilogo 3:
– Pravico do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev (v poglavju III. izpolnite tudi točke a), h), j) in k))
– Pravico do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje (v poglavju III. izpolnite tudi točke a), h), in k))
Če prav razumem mi ni potrebno označiti, ker če označim pomeni da si ne želim da mi oni plačajo oba zavarovanja ali se motim?
Malo zavajajoča vloga je to, jaz si želim da mi oni plačajo torej mi ni potrebno nič označevati ali kako?
Ali zavajajo ali jaz ne razumem 🙂
Takoj nehaj delat, saj nisi neumna menda! upam, da s fantom nista skupaj prijavljena, če sta naj se on hitro odjavi. Ti boš sedajle dobila 260 evrov denarne pomoči, zaprosiš lahko pa tudi za izredno denarno pomoč do višine 1300 evrov v enem letu, poleg tega pa lahko zaprosiš tudi za subvencijo najemnine. ko bo otrok rojen prijavi samohranilstvo, fant naj uradno plačuje čim nižjo preživnino, da boš dobila višje OD in starševsko nadomestilo.[/quote]
Zaradi tako mislečih prerančuljivcev pa smo kjer smo…In potem jok in stok. Se opravičujem vsem, ki ste res potrebni pomoči, ampak zaradi takšnih preračunjivcih imate sedaj tudi vi manj. Na žalost noben zakon ne bo dal pomoči le res pomoči potrebnim.
Takoj nehaj delat, saj nisi neumna menda! upam, da s fantom nista skupaj prijavljena, če sta naj se on hitro odjavi. Ti boš sedajle dobila 260 evrov denarne pomoči, zaprosiš lahko pa tudi za izredno denarno pomoč do višine 1300 evrov v enem letu, poleg tega pa lahko zaprosiš tudi za subvencijo najemnine. ko bo otrok rojen prijavi samohranilstvo, fant naj uradno plačuje čim nižjo preživnino, da boš dobila višje OD in starševsko nadomestilo.[/quote]
Zaradi tako mislečih prerančuljivcev pa smo kjer smo…In potem jok in stok. Se opravičujem vsem, ki ste res potrebni pomoči, ampak zaradi takšnih preračunjivcih imate sedaj tudi vi manj. Na žalost noben zakon ne bo dal pomoči le res pomoči potrebnim.[/quote]
hvala bogu, zaradi mene ne bo imela čisto nič manj in upam, da bo tako tudi ostalo. Glede na to, da je dijakinja brez vsega, pa si omisli otroka, pa ji je treba svetovat, kaj lahko naredi, da bo dobila čimveč. Če bi bil njen namen, da se sama preživlja, se najbrž ne bi spravila v tako situacijo. kontracepcija je zaenkrat namreč še brezplačna.
Če mi DSP poteče 30.4. a potem moram zdaj aprila vložiti za nadaljne prejemanje ali maja?
hvala
vedno tisti mesec, kot ti poteče, kar vloži sedaj, vloga sploh ni zahtevna za reševanje, saj vse ključne podatke sami preverijo oz. zbrskajo.
Jst sm dal vlogo za DSP januarja, pa mi še do zdej niso poslali odločbe… Konec marca sem dal še za izredno… nič od nič.. ne jeb… 5%.
Forum je zaprt za komentiranje.