Najdi forum

denarna pomoč

Zdravo,
tudi jaz imam en problem oziroma vprašanje. Sem absolventka, naslednji mesec bom stara 27.let, (študij se mi je zavlekel zaradi izrednih situacij, smrt staršev, daljša bolezen…) in me zanima,
ali si lahko poiščem kakšno denarno pomoč, če da, Kje?
Namreč, imam štipendijo v znesku 190€, (ki mi kmalu poteče), vendar mi ta ne znese za plačevanje položnic, prevoz na faks, hrano ipd. Niti pod razno ne… Povratna karta za vlak do Lj je malo čez 9 €, pa hrana… plus stroški bivanja, najemnina. Živim s fantom, ki je prav tako študent,sicer dela, ampak ne morem sedaj od njega zahtevati, da plačuje še moje stroške, kot prvo, nisva niti toliko časa skupaj, kot drugo, ne zasluži dovolj.

Se lahko kam obrnem?

nihče ne ve?

Obrni se na najbljižnji CSD. Po mojem bi ti pripadala socialna pomoč , če si ti prijavljena na naslovu kot bi živela sama.

Artemida.84,

torej, praviš, da sta oba s fantom študenta. S statusom? Če imata status študenta, potem ne moreta biti prijavljena v evidenci brezposelnih oseb na zavodu za zaposlovanje, kar je nekako pogoj za pridobitev pravice do denarne socialne pomoči. Če si absolventka, potem ti ostaneta dve možnosti: 1. ali imaš še naprej status študenta, delaš preko študentskega servisa, dobiš štipendijo… in je vse tako kot do sedaj ali 2. se prijaviš na zavodu za zaposlovanje (s tem, da ne moreš več imeti status študenta), ne moreš delati preko študentskega servisa… in če nimaš ostalih dohodkov, dobiš največ 230 evrov denarne socialne pomoči.

Če živita s fantom skupaj v izvenzakonski skupnosti več kot dve leti, se pri dodelitvi denarne socialne pomoči upoštevajo tudi njegovi dohodki.

Ne vem, kaj bi ti torej lahko svetovala. Morda bo najbolje (finančno gledano), da še naprej “furaš” status študenta, delaš preko študentskega servisa (kjer lahko zaslužiš več kot bi dobila denarne socialne pomoči), imaš štipendijo.. potem pa diplomiraš in poskušaš kje dobiti zaposlitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close