Najdi forum

Imam vprašanje, ki me gloda že cel teden. Stvar je pa sledeča.
Moj sin je zaradi prometne nesreče 100% invalid. Zaradi lažjega transporta smo se odločili kupiti avto, ki bi bil prilagojen za naše potrebe. Zavarovalnica bo denar šolskega zavarovanja nakazala CSD. Mene pa zanima, ali jaz lahko razpolagam s temi sredstvi oz. ali lahko ta denar porabim za nakup avtomobila. Naj še povem, da me CSD v teh letih ni nikoli vprašal kako živimo in našega fanta niti ne pozna.
Če ima kdo podobno izkušnjo ali pa pozna koga v taki situaciji bi lepo prosila, če mi jo lahko posreduje.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Vedno je tako – če otrok dobi denar (pa ne od staršev ali dedkov, babic), potem CSD odgovarja zanj – torej, vsaka poraba tega denarja gre preko CSD-ja. Tudi ko je avto napisan na otroka, se pri prodaji vmeša CSD….tudi, če otroka še nikoli niso videli…

A ne velja to le, če je otrok polnoleten?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Meni so na zavarovalnici rekli, da s tem zaščitijo otrokove pravice. Iz njenega konteksta sem razbrala, da jih skrbi, da ne bom zapravila denarja za svoje potrebe, otrok pa potem ostane brez vsega.

New Report

Close